یک منبع دولتی در باکو به صورت اختصاصی به یورونیوز گفته است که اصابت یک موشک زمین به هوای روسیه به هواپیمای مسافربری دلیل سرنگونی پرواز شرکت هواپیمایی دولتی جمهوری آذربایجان بوده است.
به گزارش یورونیوز، منابع دولتی جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه به طور اختصاصی به یورونیوز گفتند تحقیقات اولیه نشان میدهد که یک موشک زمین به هوا روسیه باعث سرنگونی هواپیمای شرکت هوایی آذربایجان در روز چهارشنبه شده است.
به گفته این منابع این موشک در جریان فعالیت هوایی پهپاد بر فراز گروژنی به سمت پرواز شماره 8432 شلیک و در کنار هواپیما منفجر شده است. ترکشهای این موشک به بدنه هواپیمای اصابت و باعث سرنگونی آن شده است.
منابع دولتی در باکو با یورونیوز گفتند که این هواپیمای آسیبدیده با وجود درخواست خلبانان برای فرود اضطراری، اجازه فرود در هیچ فرودگاهی در روسیه را پیدا نکرده و دستور داده شده که از دریای خزر به سمت آکتائو در قزاقستان پرواز کند.
بر اساس دادهها، سیستمهای ناوبری GPS هواپیما در سراسر مسیر پرواز بر فراز دریا مسدود بوده است.
بر اساس اعلام مقامها در باکو شلیک یک موشک از سامانه پدافند هوایی Pantsir-S دلیل سقوط هواپیما بودهاند.
در همین حال منابع روسی گزارش دادند که همزمان با عبور پرواز خطوط هوایی آذربایجان از منطقه چچن، نیروهای پدافند هوایی روسیه مشغول تلاش برای سرنگونی پهپادهای اوکراینی بودند.
اگر این دادههای اولیه تأیید شوند، این دومین بار در یک دهه گذشته خواهد بود که نیروهای روسیه یک هواپیمای تجاری را منهدم کردهاند؛ مورد اول، سقوط پرواز MH17 در اوکراین بود. آن پرواز شرکت هواپیمایی مالزی در سال 2014 از آمستردام به مقصد کوالالامپور در مالزی در حرکت بود که در میان راه در مرز روسیه و اوکراین سرنگون شد. اتفاقی که در اثر شلیک موشک روسیه رخ داده بود.
سخنگوی کرملین: گمانهزنی درباره علت سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان اشتباه است
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اظهاراتی تاکید کرد که هرگونه گمانهزنی درباره علت واقعی سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان قبل از انجام تحقیقات اشتباه است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، پسکوف در جریان یک نشست مطبوعاتی درباره گمانهزنیها درباره علت سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در قزاقستان، گفت: قبل از به نتیجه رسیدن تحقیقات، ایجاد هرگونه فرضیه در مورد علل سقوط این هواپیما در قزاقستان اشتباه است.
وی در ادامه تاکید کرد: هرگونه حادثه هوایی باید توسط مقامها و شرکتهای هوایی کشورهای دخیل در موضوع بررسی شود و پیش از انجام تحقیقات و بررسیهای لازم ما نمیتوانیم در مورد علت سقوط این هواپیما نظر بدهیم و هیچکسی هم نباید این کار را انجام دهد.