سعید زاهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین گیلان اظهار کرد: برنامههای اصلی اداره کل ارتباطات استان در راستای برنامه پنج ساله پیشرفت کشور است و اجرای کامل این برنامه رویکرد دولت است و پیگیر اجرای این برنامهها در استان هستیم.
وی افزود: در حال حاضر بیش از پنج میلیون مشترک تلفن همراه در استان داریم که ضریب نفوذ بالای 200 درصد تلفن همراه شامل میشود یعنی هر گیلانی بیش از دو سیم کارت دارد. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان پروژه تار را مهمترین زیرساخت ارتباطی در کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا دانست و گفت: فیبرنوری، به دلیل پهنای باند وسیعتر در مقایسه با کابلهای مسی و تاخیر کمتر از مهمترین کانالهای انتقال اطلاعات محسوب میشود و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان از چند سال گذشته پروژه «تار» را از محل اعتبارات USO و در سطح روستاهای استان به اجرا در آورده که مهمترین مزیت آن تامین پهنای باند دکلهای ارتباطی و ارتقاء آنها به نسلهای سوم و چهارم در راستای گسترش شبکه ملی اطلاعات و کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا است.
زاهدی با اشاره به اینکه در زمینه اجرای پروژه تار در وضعیت مطلوبی هستیم، گفت: برای 295 روستای استان پروژه فیبرنوری تار ابلاغ شده که جهت تامین اینترنت پرسرعت و تلفن همراه است، به سرعت در حال اتصال روستاها به فیبرنوری هستیم؛ از نظر ابلاغی سهم استان گیلان 1170 کیلومتر درنظر گرفته شده است بیش از نیم از این حجم ابلاغی را در استان اجرایی کردیم. وی با بیان اینکه احداث هر دکل به 6 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، خاطرنشان کرد: در راستای برخورداری از نسل پنجم اینترنت همراه هم در استان بیش از 55 سایت دکل ارتباطی 5G را در شهرهای مختلف استان به ویژه رشت راه اندازی کردیم. زاهدی ادامه داد: پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارهای FTTX هم که در قالب برنامه پنج ساله هفتم به آن اشاره شده و از سیاستهای وزارت ارتباطات است، قرارداد آن در تمام 56 شهر استان منعقد شده و حفاری آن به طول 400 کیلومتر در هشت شهر رشت، کومله، اسالم، رستمآباد، منجیل، پره سر، کیاشهر و آستانه اشرفیه تمام شده و در 17 شهر دیگر هم حفاری در هم انجام است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان با بیان اینکه 500 مشترک فیبرنوری FTTX در استان داریم، تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی از مدارس به شبکه فیبرنوری متصل هستند، در مجموع تا سال آینده باید حفاری شبکه فیبرنوری در استان به اتمام برسد. وی با اشاره به اینکه در دهه فجر امسال پروژه فیبرنوری کیاشهر افتتاح شد، تصریح کرد: مقرر شده در استان 800 کیلومتر حفاری فیبرنوری اجرا شود که اعتبار مورد نیاز هر یک کیلومتر یک میلیارد تومان است. زاهدی با بیان اینکه پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها با هدف ارائه سرویس پرسرعت اینترنت به مشترکین در راستای تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال براساس برنامه پنج ساله اجرا میشود، گفت: اقتصاد دیجیتال سهمی از اقتصاد کل کشور و تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده که باید به سهم حداقل 10 درصدی اقتصاد دیجیتال از کل تولید ناخالص ملی دست یابیم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان ادامه داد: گیلان جزو 10 استان برتر کشور از نظر برخورداری شاخص توسعه فناوری اطلاعات کشور و همچنین از نظر بهره مندی از زیرساخت و ارتباطات است. وی بیان کرد: در راستای توسعه اهداف اقتصاد دیجیتال ما میتوانیم با هوشمندسازی بیش از پیش مبادی صادرات کالا، گمرکات، بنادر و دریانوردی و ارتقای سطح زیرساختهای ارتباطی و فناوری نقش آفرین باشیم. کارگروه اقتصاد دیجیتال را در استان با هدف بهره مندی از سهم 10 درصدی اقتصاد دیجیتال تشکیل دادیم.
ق