شناسه : ۲۹۵۸۲۰ - دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۹
آیتاللهالعظمی سبحانی عنوان کرد:
مخفی کردن عیوب مردم؛ بارزترین صفات الهی انسان/ تشریح شیوه امام(ره)
گروه حوزههای علمیه: مفسر قرآن و مرجع تقلید تاکید کرد: بازگو کردن محاسن دیگران و مخفی کردن عیوب مردم از بارزترین صفات الهی انسان است که میتواند انسان را به بالاترین درجات کرامت انسانی برساند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتاللهالعظمی جعفر سبحانی امروز 29 بهمن در درس اصول خود در مسجد اعظم با اشاره به اهمیت پرداختن به روایات معصومین(ع) گفت: سفارشات حضرات معصومین(ع) کلید راه ما در زندگی است.
وی افزود: باید در کنار قرآن به این سفارشات و نصایح الهی ائمه اطهار(ع) گوش فراداد و همه آنها را چراغ راه زندگی قرارداد.
این مرجع تقلید بیان کرد: یکی از این مسایل، متخلق شدن به اخلاقالله است. تمام اخلاق نیکوی انسان ریشه در اخلاقی دارد که منتسب به خداوند است و این اصول اخلاقی در سیره معصومین(ع) نیز کاملا متجلی است.
وی گفت: یکی از این اخلاق الله، بازگو کردن محاسن دیگران و مخفی کردن عیوب مردم است. در حقیقت این صفات از بارزترین صفات الهی انسان است که میتواند انسان را به بالاترین درجات کرامت انسانی برساند.
این مفسر قرآن بیان کرد: همه ما باید در زندگی خود مراقب باشیم که به این خصلت بسیار مهم فردی و اجتماعی توجه داشته باشیم زیرا رعایت همین یک اصل نیز میتواند بسیاری از مشکلات جامعه را حل کند.
وی گفت: در رابطه اجتماعی با افراد باید سعی شود تا همیشه نقاط قوت دیگران را بگوییم و از نیش و کنایهها و تمسخر و عیبجویی دیگران پرهیز کنیم زیرا اگر عیب مردم را بگوییم و محاسن آنها را بیان نکنیم این امر در جامعه شکاف ایجاد خواهد کرد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: امام راحل در زندگانی خویش در خصوص همین عیبگویی دیگران موضع داشت. موضع دوران جوانی ایشان آن بود که هر وقت کسی در مجلس علیه کسی غیبتی میکرد به شدت با او برخورد میکرد و اجازه غیبت را به او نمیداد.
وی گفت: شیوه دوم ایشان در بعدها آن بود که سعی میکردند که در مجلسی که کسی غیبت کسی را آغاز میکرد سریعا از وی یا دیگران سوالات مفید میپرسیدند و یک بحث علمی که هیچ ربطی به صحبت شاخص غیبت کننده نداشت میپرسیدند تا این غیبت ادامه پیدا نکند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: این نگاه و شیوه جامعه را پاکیزه میکند و باعث میشود روح محبت در جامعه ساری و جاری شود و باعث میشود که دیگر شاهد نباشیم که مردم به جای کمک به هم دست هم را رها کنند.