ماهان شبکه ایرانیان

دولت برای مهار تورم، خودش بنزین روی آتش می‌ریزد!

کاش دولت به‌جای اتخاذ تصمیمات تورم‌زایی که در نهایت به کوچک شدن سفره معیشتی مردم منتهی می‌شود، همان مالیات را از فعالان اقتصادی می‌گرفت، چرا که لااقل درآمد حاصل از مالیات قرار است خرج زیر ساخت‌های کشور و مردم بشود ولی تزریق ارز و منابع هنگفت به این سیاهچاله‌ها عایدی غیر از تورم و بروز التهاب برای آحاد جامعه ندارد.

دولت برای مهار تورم، خودش بنزین روی آتش می‌ریزد!

 

به گزارش تابناک؛ روزنامه اطلاعات نوشت: از طرفی تصمیم دیرهنگام و بدموقع دولت برای تک‌نرخی‌کردن ارز در شرایط فعلی التهابات و اعتراضات صنفی - شهروندی، ریسک بالای عدم موفقیت روبرو است.

دولت تصمیم دارد از این مسیر یارانه ارزی را به جای اول زنجیره که به‌دست مصرف‌کننده نمی‌رسد به آخر زنجیره اختصاص دهد تا شاید اثری در سفره معیشتی مردم ایجاد شود، ولی زمان اعمال این تصمیم به‌حدی دیر و غلط است که منطق اولیه آن را زیر سئوال می برد.

در شرایط فعلی، نتایج عملکرد نابخردانه برخی از مسئولین به زندگی روزمره مردم و کسبه تسری یافته و متاسفانه به محض اطلاع از تغییر سیاست‌های ارزی بصورتی بی‌رحمانه حتی کالاهای وارداتی موجود در انبارها احتکار شده و توزیع نمی‌شود. حالا عمده فعالان بازار (از وارد کننده عمده تا فروشنده جزء) به بهانه اینکه دیگر نمی‌توانند کالایی را که قبلا با ارز و هزینه کمتری تامین کرده‌اند، با همان قیمت خریداری کند، در مقابل عرضه محصولات احتکارشده مقاومت می‌کنند.

کسانی که سود کافی خود را قبلاً از عملیات تجاری برده اند، بلافاصله پس از اعلام سیاست‌های جدید ارزی، براساس نرخ تسعیر جدید، قیمت های تازه را جایگزین کرده اند که دود این عملکرد غیر منصفانه تجاری هم به چشم مصرف کننده نهایی می رود.

در نهایت، هم منابع در اختیار دولت مصرف می‌شود و جز عده‌ای معدود فرصت‌طلب که در ایجاد التهاب همدست بانیان تورم لجام‌گسیخته‌اند، مردم عادی مصرف‌کننده هیچ بهره‌ای از این نابخردی حکمرانی اقتصادی نمی‌برند و دوباره رانت خواران و سیاهچاله‌های ارزی، منابع تخصیص یافته را می‌بلعند.

دولت هم به سیاسی‌کاری‌های غلط در فضای اقتصادی ادامه می‌دهد و این دور باطل همانند قبل ادامه می‌یابد که نتیجه آن بروز التهاب و بی‌اعتمادی ملی به مدیریت کشور است.

بدتر آنکه در اقدام اخیر دولت یعنی حذف ارز ترجیحی و اختصاص یارانه یک میلیون تومانی به مردم، صرفاً و بطور مرتب روی حمایت از ۱۱‌قلم کالای اساسی و تلاش برای حفظ قیمت آنها تأکید می‌شود، درحالی که عموم کارشناسان و حتی شهروندان عادی به خوبی می‌دانند افزایش نرخ ارز و قیمت‌ها، تمامی گروه‌های کالایی و خدماتی را هدف قرار خواهد داد، نه صرفا" یک گروه کالایی را .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان