هادی عرب، مسئول اداره همایشات و نشستهای علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: مهلت ارسال آثار به سومین همایش فقه حکومتی تا ابتدای مرداد ماه اعلام شده بود که با فرارسیدن این ایام، مهلت ارسال آثار خاتمه یافته است.
وی با بیان اینکه کار داوری آثار و ارزیابی این مقالات طی روزهای آینده آغاز خواهد شد، افزود: همایش فقه حکومتی روز 28 آبان ماه سال جاری در این موسسه برگزار میشود و از صاحبان مقالات برتر تجلیل خواهد شد.
عرب تصریح کرد: 50 مقاله به این همایش واصل شده و نزدیک به 15 مقاله نیز سفارش دادهایم که مقالات برتر در روز همایش قرائت و در قالب ویژهنامهای انتشار مییابد.
عرب همچنین از تمدید مهلت ارسال آثار به همایش علم اجتماعی مسلمین خبر داد و گفت: بیش از 50 مقاله نیز به این همایش ارسال شده است و چند مقاله سفارشی نیز داریم.
وی عنوان کرد: این همایش نیز در روز 26 آذرماه برگزار میشود و مهلت ارسال آثار به آن نیز تا اول شهریور ماه تمدید شده است.
وی از چاپ مقالات برگزیده این همایشها در مجلات موسسه خبر داد و افزود: علاقهمندان برای ارسال اثار و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی مراجعه کنند.
یادآور میشود، سومین همایش فقه حکومتی در محور تحلیل مفهومی مردم در اندیشه اسلامی با ریزموضوعاتی چون مبنای هستیشناختی، انسانشناختی و ارزششناختی جایگاه مردم در نظام اسلامی و نسبت مسئله شهروندی و امت در اندیشه اسلامی همچنین نقش مردم در منابع اسلامی با ریزموضوعات؛ تحلیل تاریخی نقش مردم در حاکمیت دینی، تبیین قرآنی جایگاه مردم در نظام اسلامی، تحلیل روایی جایگاه مردم در نظام اسلامی و نقش مردم در نظام اسلامی در اندیشه متفکران اسلامی برگزار میشود.
فقه، مردم و نظام اسلامی، رابطه متقابل مردم و حکومت، وظایف فقهی مردم در حاکمیت جور، نقش مردم در شکلگیری حکومت اسلامی، تحلیل فقهی نقش مردم در استمرار حکومت اسلامی، تبیین فقهی بیعت در حکومت اسلامی، انتخابات و حکومت اسلامی؛ حق یا تکلیف، بررسی فقهی تعارض خواست اکثریت و اقلیت در نظام اسلامی و تعامل و مناسبات مردم با ولی فقیه در نظام اسلامی از جمله موضوعات این محور هستند.
جایگاه مردم در تجربه نظام جمهوری اسلامی ایران با موضوعات جایگاه مردم در نظام اسلامی در اندیشه امام خمینی، جایگاه مردم در نظام اسلامی در اندیشه مقام معظم رهبری، نقش مردم در نظام اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نقش مردم در عبور از بحرانهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و مردم، نظام اسلامی و افقهای پیشرو از دیگر محورها و موضوعات همایش مذکور است.
همچنین همایش علم اجتماعی مسلمین در محورهای مفهوم شناسی، حوزه های اجتماعی، روش شناسی، رویکردها، جریان شناسی، آسیبها، مشکلات فراروی توسعه علم اجتماعی مسلمین و ظرفیت ها برگزار میشود.
از زیر محورهای این همایش میتوان به علم اجتماعی، نظم و انسجام اجتماعی، انحرافات و کجرویها، مبانی معرفتی علم اجتماعی مسلمین، شریعتنامه نویسی، جریان های سنت گرا، مشکلات فرهنگی اجتماعی، ظرفیت های روشی و نظری، کارآمدی با ناکارآمدی در مواجهه با مسائل دنیای معاصر، تعامل علم اجتماعی مسلمین با سایر حوزه های معرفتی بومی و بیگانه اشاره کرد.