ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله مقتدایی:

سطح سه موضوع‌شناسی فقهی در حوزه راه‌اندازی می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: دبیر شورای عالی حوزه با اشاره به اهمیت موضوع‌شناسی در مسایل فقهی گفت: سطح سه موضوع‌شناسی فقهی در حوزه راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌‎المللی قرآن(ایکنا)، آیت الله مقتدایی در دیدار رئیس و معاونین موسسه موضوع شناسی احکام فقهی با تقدیر از زحمات و فعالیت‌های مخلصانه این موسسه در رابطه با موضوع‌شناسی احکام فقهی اظهار داشت: این امر به عنوان کمبود در جهان اسلام و فقه شیعه مطرح بوده که در دوران بزرگان فقهای اسلام از زمان شیخ طوسی، شیخ مفید، سید مرتضی و دیگران تا زمان حاضر(که فقه نوشتند و برای فقه زحمت می کشیدند)، احکام را بر اساس موازین استنباط و ارائه کرده و در شناخت موضوع نیز دقت کافی داشته، اما راه برای رسیدن به واقعیت برایشان نبود.

دبیر شواری عالی حوزه‌های علمیه  ادامه داد: تحقیقی که امروز راجع به موضوع شناسی انجام می شود، اساس فقه است؛ چرا که پی‌ریزی فقه بر روی موضوع بوده و احکام آن بسته به موضوع می باشد و موضوع را فقها تشخیص می‌دادند.
وی افزود: در بعضی فتاوا اختلاف است و منشأ اختلاف هم در موضوع می باشد، بنابراین کاری که شما انجام می دهید این کمبودها را پر می کنید و بعد از این، احکامی که استنباط می شود، بر اساس موضوعی شناخته شده، تحقیق شده و مستند، صادر و مترتب می شود.
آیت الله مقتدایی بیان داشت: این کار خدمت بزرگی به جهان اسلام، فقه و فقاهت است، در این زمینه باید بگویم که لطف الهی از طرف خدای بزرگ به شما عزیزان مخصوصا به حجت الاسلام والمسلمین  فلاح بوده که توانستید این کار را شروع کنید.
نائب رئیس جامعه مدرسین  با بیان این که من از اول به این کار امید داشته و بر آن تاکید می کردم خاطرنشان کرد: در این زمینه به پیشرفت های بسیار خوبی هم رسیدید؛ این مطلبی است که نه تنها فقها به آن نیاز دارند که موضوع را تشخیص دهند بلکه جاذبه ای دارد که مسلمان ها و همه افرادی که علاقه‌مند هستند تا احکام دین را بشناسند، یاد بگیرند ولو در مقام استنباط احکام نیستند، اما می خواهند حکم را بفهمند.
آیت الله مقتدایی گفت: همین که مثلا تصاویر پرندگان را نشان دهید، بیان کنید که نام پرنده و مشخصات آن این است، در ذیل جزوه هم بنویسید که حرام گوشت است یا حلال گوشت. این نوع فعالیت خیلی مهم بوده و استقبال زیادی در بین مردم نسبت به آن ایجاد  می شود، چون جذابیت دارد. همچنین در رابطه با ماهی ها، چرا این ماهی حلال گوشت و یا آن ماهی حرام گوشت است.
وی افزود: در سفرها، قضیه حد ترخص، کیلومتر، میل و امثال اینها شناخته می شود، این ها مطالب مهمی است که تا حالا در خصوص  آنها به طور حدس و گمان فتوا داده و حکم مترتب می شد، اما امروز با تشخیص و تحقیق مستند زحمت فوق العاده ای است که شما کشیده‌اید خدمتی که شما به فقه، اسلام و شناخت احکام اسلامی انجام داده‌اید.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه بیان داشت: راه اندازی سطح سه موضوع شناسی در حوزه های علمیه، را قول می دهم، منتها طرح آن را  باید آماده کنید. طرحی که ضرورت، موضوعات و سرفصل هایش مشخص شده و توجیح لازم را هم داشته باشد. ان شاء الله قول می دهیم که در جلسه شورای عالی حوزه آن را مطرح کرده و قطعا آقایان هم همراهی می کنند.
ارتباط بازاریان با  حوزه ارتقاء می یابد
عضو خبرگان رهبری با اشاره به ارتباط بازاریان با حوزه برای کسب حلال بیان داشت: در گذشته ارتباط بازاریان با حوزه های علمیه مراجع، علما و  روحانیون قوی و نزدیک بود و اکثر مدارس علمیه معمولا در بازار و در جاهایی که مردم، بازاری ها و اصناف بودند تشکیل می شد.
وی در ادامه افزود: علماء برای بازاری ها درس مکاسب داشتند و این باعث ایجاد پیوند قوی مراجع و روحانیون با اصناف و بازاری ها می شد، ولی امروز متأسفانه این پیوندها قطع و یا کم رنگ شده است.
آیت الله مقتدایی خاطرنشان کرد: خیرین پیشنهاد کردند و ما هم اعلام آمادگی کردیم، تا تعداد افرادی که آمادگی دارند در کلاس حضور پیدا کنند شناسایی شوند، به حمد الهی استقبال خوبی هم شده و الان در مدرسه مجد و مدرسه شیخ عبدالحسین این دوره شروع شده است.
وی افزود: برای برگزاری این دوره ها در قم  نیز  با آیت الله العظمی صافی صحبت کردم، ایشان هم خیلی تشویق کردند و گفتند، این امر سنت حسنه ای بود که از بین رفته و شما آن را احیا می کنید، در حال حاضر هم ایشان این موضوع را به طور جدی دنبال می کنند.
آیت الله مقتدایی گفت: موسسه موضوع شناسی احکام فقهی می تواند برای اصناف مختلف منابع  فقهی مختص آن صنف را تهیه و در اختیار آنان قرار دهد، تا شما هم در این کار که  احیاء فقه و ترویج احکام دین است، شریک باشید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان