به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، دکتر محمدجواد لاریجانی معاون امور بینالملل رئیس قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر پیشاز ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: دولت فرانسه که در عالم روشنفکری مدعی آزادی است، در حالی که وزیر خارجه دانشمند ما آنجا حضور دارد کشورش را محل برگزاری نشست منافقین -یکی از کریهترین گروه های تروریستی جهان- قرار داده است. رفتار آنها بی ادبانه و خشن است و یک الگوریتم بی در و پیکر را به نمایش گذاشت.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه مدعیان نجات حقوق بشر اعتبارشان باطل و بی آبرو شدهاند، تصریح کرد: آمریکا یکی از پرادعاترینها در زمینه حقوق بشر است که حتی علیه ما برای نقض حقوق بشر تحریمهای یکجانبه گذاشته؛ اما خود کارنامهاش در حقوق بشر فاجعه آمیز است. آمریکا به حقوق بشر هیچ توجهی ندارد.
ستاد حقوق بشر فراقوهای است
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: نطفه اصلی ستاد حقوق بشر در سال 80 و در زمان ریاست آیتالله یزدی، نهاده شد و در زمان آیتالله شاهرودی بنده این توفیق را داشتم که این ستاد را در معاونت بینالملل راه اندازی کنم و در سال 84 به علت ابعاد وسیع مسائل حقوق بشری این ستاد با مصوبه شورای امنیت ملی و تایید رهبری به یک ستاد فراقوهای تبدیل شد.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: رئیس ستاد حقوق بشر، رئیس قوه قضائیه است و بنده افتخار دبیری آن را دارم و در این ستاد وزیر اطلاعات، وزیر امور خارجه، وزیر دادگستری و مقاماتی ازنهادهای مهم کشور حضور دارند. این ستاد با حضور نهادهای مرتبط با موضوع حقوق بشر، با هماهنگی و استراتژی مشترک اداره میشود و جا دارد از همه نهادهایی که با ما همکاری داشتند، بخصوص دستگاه دیپلماسی و وزارت اطلاعات که همکاری بی نظیری دارند، تشکر کنم.
محمد جواد لاریجانی با اشاره به محورهای فعالیت ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: ما در مقابل تهاجماتی که میشود انسانهای گوشهگیری نیستیم و پاسخ تهاجمات را کتبی، شفاهی و دقیق در همه مجامع میدهیم و "آقای حکیمی" مسئولیت پاسخگویی کتبی به همه اتهامات را دارد. اگر صد بار به ما تهمت بزنند، صدبار پاسخ دقیق میدهیم و وظیفه میدانیم از حیثیت مملکت خود دفاع کنیم. به همین دلیل در سازمان ملل مکانیزم شکایاتی وجود دارد و هیچ شکایتی علیه ما در آنجا پیگیری نشده است؛ چون هر شکایتی مطرح شده، پاسخ دادهایم و آن شکایت را برداشتهاند.
وی افزود: چیزی که در حال حاضر وجود دارد، بیانیهها و قطعنامههایی است که علیه ما صادر میشود و البته پاسخ آنها را میدهیم.
در مسائل حقوق بشری هیچ تریبونی را خالی نمیگذاریم
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه به مکانیزم و پروسه "یو پی آر" اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو طراحان این پروسه بود و در این زمینه همه کشورها باید بدون استثناء وضع حقوق بشرشان مورد بررسی قرار گیرد. در این پروسه برای اولین بار کشورهای مدعی، همچون آمریکا و انگلیس حضور پیدا کردند و سایر کشورها در مورد حقوق بشر آنها صحبت کردند.
وی ادامه داد: غربیهای بخصوص آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و رژیم غاصب صهیونیستی درصدد بودند که این مکانیزم موفق نشود و اهمیت آن کاهش پیدا کند؛ اما این مکانیزم بسیار مهم است و یکی از کارهای اساسی ستاد، مشارکت فعال در این مکانیزم است که "آقای غریب آبادی" گزارشگری در آنجا را دنبال میکند و اخیرا سنتی را راه انداختهایم مبنی بر اینکه گزارش میاندورهای نیز ارائه دهیم و یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران راه اندازی یو پی آر است که بشدت برخی کشورها از جمله آمریکا با آن مخالف هستند.
محمدجواد لاریجانی افزود: در مسائل حقوق بشری در سطح بینالملل به شکل فعال مشارکت داریم و هیچ تریبونی را خالی نمیگذاریم و نظر خود را صریح میگوییم و ایران یکی از فعالترین کشورهای دنیا در حوزه حقوق بشر است و همکاریهای دوجانبه و چند جانبه با همه قارهها در حوزه حقوق بشر داریم.
خبر در حال تکمیل است.....