به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان - رییس این سازمان - در آغاز سخنرانی خود در آیین گشایش هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان که 18 بهمنماه در محل کاخ مقاملار مرکز فرهنگی دولتی ترکمنستان در عشقآباد بر گزار شد، ضمن قدردانی از دولت و ملت ترکمنستان بهمنظور میزبانی از هیأت فرهنگی و هنری ایران، حضور ایران اسلامی در ایام دهه فجر را یادآور شد.
او که سخنانش را ابیاتی از اشعار مختومقلی فراغی، شاعر پرآوازه و پارسیگوی ترکمنستان آغاز کرد، ادامه داد: در ایران، این روزها، روزهای پیروزی نام دارد و ملت ایران جشنهای ملی خود را به مناسبت سیوهشتمین پیروزی انقلاب اسلامی برگزار میکنند. در همین ایام، هنرمندان ما به میان شما آمدهاند تا همه با هم شاد باشیم و به جهان اعلام کنیم که ایران و ترکمنستان دوستی پایداری دارند.
وی اظهار کرد: دو ملت ایران و ترکمنستان از تاریخ کهن و میراث تمدنی گرانبهایی برخوردارند. دو ملت را همسایگی، سنتهای اجتماعی و علایق مشترک دین و فرهنگ به هم پیوند داده، فرهنگ مشترکی که بر پایههای انساندوستی، اخلاق و خرد استوار است و در طول قرون متمادی توانسته است با پرورش دانشمندان و اندیشمندان نامآور، خدمات بسیاری به بشریت عرضه کند.
ابراهیمی ترکمان گفت: پیوندهای فرهنگی با هویت و یگانگی دلها گره میخورد و با منافع زودگذر و متغیر مناسبتی ندارد. بنابراین پایدار و باثبات است و حوادث روزگار و ناملایمات نمیتواند به آن گزندی وارد کند.
وی همچنین اظهار کرد: معتقدیم روابط دو کشور ریشه در دوستیهای دیرینه دارد، دوستیهایی که از نیاکانمان به ما رسیده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) در ملاقات با ریاست جمهور ترکمنستان، قربانقلی بردیمحمداف، مناسبات دو ملت ایران و ترکمنستان را همچون مناسبات دو خویشاوند که در صلح و صفا زندگی میکنند، توصیف کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرزهای طولانی دو کشور، مرز دوستی است و دو ملت در غم و شادی هم شریکاند، گفت: تعاملات گسترده و اراده رهبران دو کشور مبتنی است بر استفاده از تمام ظرفیتها برای توسعه هرچه بیشتر همکاریها در بخشهای مختلف و از جمله مناسبات فرهنگی، چنانکه برگزاری باشکوه هفته فرهنگی ترکمنستان در تهران در سال گذشته میلادی و همچنین برگزاری هفتههای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، اقدام ارزشمندی است که مؤید این معناست.
ابراهیمی ترکمان ادامه داد: برگزاری هفتههای فرهنگی بهعنوان نماد دوستی و محبت دو ملت، ضمن اینکه اسباب آشنایی و تعامل افزونتر نخبگان فرهنگی و هنری دو کشور را فراهم میکند، این امکان را نیز بهوجود میآورد تا مردم ترکمنستان با دستاوردهای فرهنگی ایران امروز و وجوه برجسته فرهنگ شگفتانگیز ایرانی که عمیقا برخوردار از شور زندگی است، بیشتر آشنا شوند.
او افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است تنها راه حفظ فرهنگ، اهتمام به فرهنگ و سنتهای اصیلی است که کرامت انسانی در مرکز توجه آن است. بنابراین همکاری و همفکری دولتها و مبادرت به انجام برنامههای فرهنگی از نوع آنچه اکنون در شرف انجام است، میتواند یاری کند تا در مسیری گام برداریم که سعادت و خوشبختی نوع بشر و صلح پایدار را محقق سازد.
به گزارش ایسنا، آناگلدی قاراجایف - وزیر فرهنگ ترکمنستان - نیز در این آیین، گفت: برگزاری هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان تداوم حسن همجواری است.
او اظهار کرد: ترکمنستان مستقل و همیشه بیطرف به رهبری رییسجمهور قربانقلی بردیمحمداف، با روابط دوستی و برادری با مردم جهان، بیش از پیش پیشرفت میکند.
وی ادامه داد: سال گذشته برگزاری روزهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان و روزهای فرهنگی ترکمنستان در ایران، برای عرضه و ارائه ارزشهای قدیمی، فرهنگ و هنر هر دو ملت به جهان، اهمیت فراوانی داشت.
قاراجایف برگزاری هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان را عامل اثبات تحکیم و پیشرفت روابط دوستی و برادری دو کشور ارزیابی و بیان کرد: دو دولت ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران که گامهای جدیدی در زمینه روابط دوستی برمیدارند، بهطور متناوب برنامههای فرهنگی در سطح بینالملل با شرکت هنرمندان دو کشور برگزار میکنند. هدف اصلی این برنامهها، ارتقا و تحکیم همکاریها و تداوم حسن همجواری بین دو دولت همسایه است.
وزیر فرهنگ ترکمنستان افزود: بهدلیل اهتمام ویژه و رهنمودهای ارزشمند رییسجمهور ترکمنستان و رییسجمهور ایران، در راستای سازماندهی و برگزاری برنامهای که امروز برگزار میشود، از صمیم قلب از آنها تشکر میکنم. همچنین بهدلیل شرکت فعال در برگزاری این برنامه از رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابوذر ابراهیمیترکمان، ابراز خشنودی میکنم.
براساس این گزارش، هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران 18 تا 20 بهمنماه (6 تا 8 فوریه) در عشقآباد درحال برگزاری است. در این رویداد فرهنگی، صنایع دستی از جمله آثار معرقکاری، میناکاری، خاتمکاری، مجسمهسازی، زیورآلات، شیشه و بلور، لباسهای محلی و ملی و آثار هنرهای خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، عکس و پوسترهای ایرانشناسی و همچنین جشنواره غذاهای ایرانی و ترکمنی در معرض دید عموم علاقهمندان قرار گرفته است.
همچنین دو گروه هنری موسیقی سنتی و فولکلور از استانهای فارس و آذربایجان شرقی در هفته فرهنگی ایران حضور یافتهاند و ضمن هنرنمایی در برنامههای جنبی نمایشگاه، به اجرای کنسرت موسیقی مشترک با هنرمندان موسیقی ترکمنستان خواهند پرداخت.
در این ایام، تعدادی فیلم سینمایی ایرانی با دوبله روسی و ترکمنی در سینماهای پایتخت بهنمایش درمیآید. حضور تعدادی از هنرمندان ایرانی در رشتههای گوناگون هنری و اصیل ایرانی و برپایی کارگاههای زنده هنری، زینتبخش این نمایشگاه است.
هفته فرهنگی ایران با مشارکت وزارت فرهنگ ترکمنستان و دستگاههای فرهنگی و هنری استان فارس و با هماهنگی اداره کل همکاریهای فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بنا به دعوت رسمی وزیر فرهنگ ترکمنستان در این برنامهها حضور دارند.