دریافت 1000 کانال رادیویی بر روی اینترنت
اینترنت کامپیوترهای شخصی را مجهز به رادیو جهانی می کند. لازمه دریافت برنامه های رادیویی کشورهای مختلف از این طریق تنها داشتن یک کارت صوت می باشد. در نتیجه اینترنت قابلیت مبدل شدن به یک رادیو قوی را به کامپیوتر شخصی شما می دهد.
گر چه سرعت انتقال امواج از این طریق به طور کامل برای این امر مناسب نیست ولی در آن حدی که استفاده کننده ها، بتوانند در حین انجام کارهای روزمره خود از برنامه رادیویی مورد نظرشان بهره ببرند می تواند نقش داشته باشد.
جالب است بدانید که حدود 1000 کانال از طریق اینترنت قابل دسترسی می باشد. این تعداد شبکه رادیویی تقریبا متناسب با تنوع فرهنگی موجود در دنیاست; از فرهنگ ساکنان حاشیه رود می سی سی پی گرفته تا قبایل آمریکای جنوبی و تا ساکنان ده زنگ چو در آسیای شرقی. از این رو این حجم پر شمار از کانالهای رادیویی علی القاعده باید بتواند جوابگوی سلیقه هر شخص مشکل پسندی باشد.
نامیده می شود که ابداع شده توسط Real Network مستقر در سیاتل ایالات متحده است. این فن آوری، تولید کنندگان محصولات صوتی را قادر می سازد تا سخنرانیها را به شکل بسته های دیجیتالی برای مشتریان خود در سرتاسر دنیا ارسال دارند. این بسته ها از طریق شاهراه اطلاعاتی منتقل شده و سپس در آن سوی راه به صورتی مناسب مرتب شده و دریافت می گردند.
به این طریق می توان صدای زنده را دریافت کرد. کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه از طریق نشانی WWW. realaudio.com میسر است. بعد از اتمام نصب برنامه ای که در نشانی بالا به شما معرفی شد، قادر به دریافت امواج رادیویی خواهید بود. نصب این محصول از شرکت Real Network همانند نصب مرورگرهاست. نشانیهای زیر:
http:// WWW.web-radio.com
http:// WWW.audionet.com
ایستگاههای بیشتری را در دسترس شما قرار خواهند داد. اسامی بیش از 6000 ایستگاه در 100 کشور در پایگاه http:// WWW.mit.edu/station به ثبت رسیده است.
تلاشهای خیرخواهانه شبکه های اطلاع رسانی
اخیرا برخی از شبکه های اطلاع رسانی تلاشهای خیرخواهانه و انسان دوستانه ای را از طریق آگهی ها و اطلاعیه ها و فعالیت در انجمنهای مربوط آغاز کرده اند. از شبکه اطلاع رسانی خانه ملت (مجلس) خبر می رسد که گروهی از کاربران این شبکه در صدد ترتیب دادن یک برنامه دیدار از نونهالان مقیم در سازمان بهزیستی هستند و به این منظور لیستی تهیه کرده اند که کاربران علاقه مند نام نویسی کنند. همچنین گروه دیگری از کاربران این شبکه در اقدامی ستودنی تصمیم به برگزاری یک گردهمایی برای اهدای خون گرفته اند. همچنین از شبکه خصوصی پاشا خبر می رسد که مدیریت این شبکه نیز با راه اندازی یک انجمن اختصاصی مخصوص گرایشهای خیرخواهانه و نیکوکاری به صف رسانه های الکترونیک کوشا در زمینه مسائل انسان دوستانه پیوسته است.
آغاز به کار نشریه الکترونیکی خانه سبز
گروهی از کاربران فعال شبکه اطلاع رسانی مجلس با انتشار اطلاعیه ای در برخی شبکه های اطلاع رسانی، آغاز فعالیت نشریه الکترونیکی خانه سبز (وابسته به این شبکه) بر روی اینترنت را اعلام کردند. در این اطلاعیه آمده است که این نشریه علاوه بر اینترنت در آینده نزدیک بر روی چند وب سایت داخلی قرار خواهد گرفت.
نشریه الکترونیکی خانه سبز، محورهای فعالیت خود را ارائه مقالات ارزنده، اشعار، نقدهای سینمایی، مقالاتی در زمینه محیط زیست، فعالیتهای کاربران و مقالات علمی و پژوهشی که کپی برداری از جای دیگری نباشد برای انتشار در این مجموعه اعلام کرده است. علاقه مندان می توانند برای آگاهی یافتن از جزئیات این طرح و شرایط همکاری با این نشریه الکترونیک، با شبکه اطلاع رسانی مجلس (3132001) و یا سایت وب مجلس ارتباط برقرار کنند. ماهنامه شبکه، شماره 7 (با تلخیص)
سال 2000 و کامپیوترهایی با سرعت 1GHZ
شرکت اینتل در حال توسعه CPU های خود می باشد. این شرکت اعلام کرده است برای سال 2000 سرعت 1GHZ را برای پردازنده های خود در نظر گرفته است.
I/O پیشرفته، Cache بیشتر و سرعتهای بالای 1GHZ از وعده های این شرکت برای سال 2001 است. کامپیوترهای سال 2000 حد اقل 5 برابر سرعت پنتیوم 233 خواهد بود.
خطای سال 2000
دنیا در تلاش است تا قبل از سال 2000 خطای هزاره یا Y2K Bug را حل کند. شما چطور؟
با آنکه سال 1999 به تازگی شروع شده است، هنوز خطای هزاره، ذهن ما را به خود مشغول کرده است. در دنیایی که به شدت به کامپیوتر وابسته شده است، آیا اول ژانویه سال 2000 یک فاجعه به دنبال نخواهد داشت؟
این که از یک قرن به قرن دیگر برویم مسئله ای نیست. بالاخره، پیشتر هم تغییر قرن را تجربه کرده ایم. مثلا تغییر قرن از 1800 به 1900 یکی از آخرین نمونه هاست. اختلاف در آن است که امروز ما کامپیوتر داریم(!) از دهه 1960 به این سو، عادت کرده ایم که به کامپیوترها بگوییم که 80 به معنی 1980 است، 91 به معنای 1991 است و مانند آن. برنامه سازان کامپیوتر و گرانی حافظه دو عامل اصلی به وجود آمدن خطای هزاره بوده اند. برنامه سازان کامپیوتر برای صرفه جویی در حافظه و دیسک سخت به جای چهار رقم از دو رقم بهره گرفته اند، و این بدین معنی است که فرض کرده اند قرن همیشه قرن بیستم و س س 19 است! به عنوان مثال، به جای ذکر روز اول بهار در سال 1999 به صورت 1999/20/03 آنها عبارت 99/20/03 را به کامپیوتر داده اند.
وقتی استفاده از دو رقم را برای نشان دادن قرن در سده 1900 ادامه دهیم، در سال 2000 با مسائل جدی در کامپیوترها روبرو خواهیم شد.
حال این کامپیوترها چه از انواع بزرگ باشند چه از انواع شخصی; باز تفاوتی در این امر حاصل نخواهد شد. علاوه بر آن، نرم افزارها نیز در اجرا با مسئله مواجه خواهند شد.
اگر مسئله را حل نکنیم، «00» برای کامپیوترها به معنی 1900 خواهد بود. این کج فهمی کامپیوتر در مواقعی مسئله ساز خواهد بود که تکالیف وابسته به زمان را انجام می دهد. معنای این سخن این است که سخت افزارها و نرم افزارهای مهم و حساس ممکن است در سراسر جهان از کار بیفتند.
حل این مسئله طبق تخمین شرکت تحقیقاتی «گارتنر گروپ » در سراسر دنیا جمعا مبلغی بین 300 تا 600 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
در حقیقت متخصصان کامپیوتری شرکتهای خدمات بیمه عمر نخستین کسانی بودند که سالها پیش اثر خطای سال 2000 را وقتی سن افراد و حق بیمه عمر را محاسبه می کردند کشف کردند!
عوارض ناشی از خطای سال 2000 به دو دسته تقسیم شده اند: «ضربه سخت » و «ضربه نرم ». ضربه سخت با آغاز سال 2000 باعث از کار افتادن و کژکاری سریع یک سیستم می شود. حال آن که ضربه نرم به مرور زمان اثر خود را نشان خواهد داد.
ماهیت خطای سال 2000 چنان است که راه حلهای ساده مانند استفاده از برنامه های تصحیح کننده عمومی را محال ساخته است.
سازمانهای استفاده کننده از کامپیوتر، ابتدا باید بخشهایی از برنامه های سازمان خود را که به زمان حساس هستند پیدا کنند. پس از آن، نوبت می رسد به کار سخت یافتن بخشهای خطادار و درست کردن آنها و سپس آزمایش این بخشها. به عنوان مثال، یکی از بانکهای شیکاگو، 561 برنامه را یافت که آزمایش و کارکرد درست آنها لازم بود. این 561 برنامه حدود 93میلیون سطر دستورالعمل برنامه ای داشت.
آماده باش
با آنکه خطای سال 2000 هراس آور به نظر می رسد، شرکت تحقیقاتی گارتنر گروپ پیش بینی می کند که طوفان ناشی از آن فقط در چند روز اول سال 2000 برپا خواهد بود. یکی از کارشناسان این مؤسسه گفته است که شرکتهای مخابراتی و برقی از تندبادهای این طوفان در امان نخواهند بود. آنها دو روز فرصت خواهند داشت که مسئله را حل کنند. ریزپردازنده، شماره 60 (با تلخیص)
توزیع 50 دستگاه کامپیوتر
در راستای تحقق اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی مبنی بر تجهیز مراکز تحقیقاتی علوم اسلامی، حوزه های علمیه و اساتید و طلاب تعداد 50 دستگاه کامپیوتر با مشخصات بالا در اسفند ماه 77 بین متقاضیان به صورت نقد و اقساط توزیع شد.
مؤسسه خدمات کامپیوتری نور وابسته به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی هر ساله تعدادی کامپیوتر با قیمت های مناسب و اقساط بلند مدت در اختیار متقاضیان حوزوی قرار می دهد.
نرم افزار چند رسانه ای زندگی حضرت امام خمینی قدس سره
بنیاد خیریه و فرهنگی شهید آیت ا... قدوسی اعلام نمود: در راستای فعالیتهای فرهنگی خویش، به مناسبت بیستمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی همزمان با ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی برای نخستین بار و منحصرا پس از ماهها تلاش شبانه روزی اقدام به تهیه نرم افزاری چند رسانه ای Multimedia در خصوص زندگی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی قدس سره به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی نموده است که ویژگیهای آن عبارتند از:
9 قطعه فیلم کوتاه و 800 قطعه تصویر از زندگی حضرت امام، دیوان اشعار، 4 ساعت آهنگ، بیش از 120 قطعه سخنرانی، متن وصیت نامه سیاسی - الهی حضرت امام قدس سره که توسط مقام معظم رهبری قرائت شده، شرح مختصری از زندگی حضرت امام قدس سره به صورت نوشته و گفتار و فیلم، آثار و تالیفات امام و...
ویروسهای کامپیوتری
در حال حاضر، کارشناسان تعداد ویروسهای شناخته شده را از 20000 تا 40000 ویروس ذکر کرده اند و معتقدند روزانه 10 تا 15 ویروس جدید ساخته می شود. ویروس شناسان می گویند در هر ماه حداکثر 200 تا 300 ویروس، فعال هستند. با این همه، خطر ویروسها را نباید آن قدر جدی گرفت و دست از ارتباطات کامپیوتری برداشت چون معمولا بسیاری از ویروسهای قدیمی در گردش خود از دنیای کامپیوتر خارج می شوند. به لحاظ کلی، ویروس برنامه ای کوچک است که می تواند از خودش کپی تهیه کند و آن را به فایل های برنامه ای در دیسک سخت یا دیسکت بچسباند. ویروس برنامه ای یا فایلی روی فایل های EXE و COM اثر می کند. برای فعال شدن ویروس کافی است برنامه های آلوده را به اجرا درآورید. برای جلوگیری از ورود ویروسها به کامپیوتر خود، چند کار ساده زیر را انجام دهید:
یک نرم افزار ضد ویروس در کامپیوتر خود نصب کنید.
برنامه ضد ویروس خود را روزآمد کنید.
دیسک سخت خود را هفته ای یک بار با نرم افزار ضد ویروس بررسی کنید.
همیشه از فایل های مهم خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
همیشه یک دیسکت بوت کننده برای مواقع اضطراری داشته باشید.
هر دیسکتی را که به دستتان می رسد ابتدا از لحاظ آلودگی ویروسی بررسی کنید.
اگر نرم افزار ضد ویروس شما یک ویروس پیدا کرد پیام آن را جدی بگیرید، حتی اگر در کامپیوترتان هیچ عیب و نقصی نمی بینید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های ضد ویروس و سازندگان آنها به پایگاههای وب زیر مراجعه کنید:
دکترسولومون
http://www.drsolomon.com
F-Secure Anti_Virus
http://www.datafellows.com
نورتون
http://www.symantec.com
PC_Cillin
http://www.pccillin.com
ThunderBYTE
http://www.thunderbyte.com
VirusScan
http://www.mcafee.comh
ریزپردازنده 61، با تلخیص