به گزارش ایسنا، زهرا اربابی امروز (چهارشنبه) در هفتمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان که به صورت مشترک با کارگروه اشتغال استان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» هستیم که دنباله سیاستهای پارسال است و نیز این نامگذاری در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی سال گذشته است.
این مقام مسئول ادامه داد: باید برنامههای اقتصاد مقاومتی سال گذشته را ارزیابی کنیم و نیز ارزیابیهایی را از برنامههای خود داشته باشیم و ببینیم که چند درصد از برنامهها پیشبینی شده تاکنون محقق شده است و بر اساس آنها با توجه به بستههای سیاستی ابلاغی برنامهریزیها را انجام دهیم و اگر حرکتی بدون هدف انجام شود نتایج آن نمیتواند مثبت باشد که از آن استفاه کرد.
وی افزود: در حال حاضر روند تحولات فناوریها بسیار سریع و عوامل بسیاری بر برنامهها، ایدهها و ... تاثیرگذار است. همچنین علاوه بر تحولات سریع فناوریها در دوران عدم قطعیت نیز هستیم و کشور از نظر جغرافیایی در منطقهای است که در آن ریسک مخاطرات بالا است و این مهم سبب شده که امروز ناچار به کشف استعدادهای مادی و معنوی باشیم تا با استفاده از آن گامهای موثری را برداریم.
اربابی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که امکانات و منابع مالی، انسانی، فنی و تخصصی و معنوی محدود کمیاب هستند و باید با مدیریت کارآمد و موثر برای بالندگی سرمایه انسانی و تقویت زیرساختها از این منابع محدود استفاده کنیم و برنامهها را به سرعت به مرحله عملیاتی برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای پیشبینی نشده گاها به خاطر برخی متغیرها تغییر میکند و طرحها به خاطر این تغییرات متوقف میشود، برای اینکه هزینه سنگینی پرداخت نکنیم و با وجود مشکلات احتمالی اجرایی و فنی طرحها را عملیاتی کنیم به یک تغییر در رویکرد مدیریتی نیاز داریم.
این مسئول یادآور شد: برای اجرای برنامهها مدیری نیاز است که با منابع محدود و در کوتاهمدت برنامهها را اجرایی کند. همچنین مدیریت موثر و کارآمد با حداقل منابع و زمان میتواند برنامهها را اجرایی کند و فقط مدیرانی با روشهای نوین و علمی میتوانند گامهای بلندی را بردارند، مدیریت زمانی موثر است که در شرایط بحران و سخت منابع را مدیریت کنند که این مدیران موثرتر و موفقتر هستند.
معاون توسعه منابع انسانی و امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور، یادآور شد: باید توجه کرد که در بستههای اقتصاد مقاومتی برنامهها بر اساس اولویتها تعریف شود و هر چه در شناسایی مزیتها متمرکز شویم، برنامهها عملیاتی میشود و البته باید واقعبینانه برنامهها را طراحی کرد و دنبال رویاپردازی و ایدهآلگرایی نباشیم به دنبال برنامههایی باشیم که برای اجرا قطعیت بالایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه مدیران دولتی قدرت ریسکپذیری پایینتری دارند، افزود: با وجود این رویکرد مدیران باید تغییر کند و رویکرد آنان باید آیندهنگری باشد شناخت محیطی باشد و مدیر نباید صرفا در جهت آنچه که دستورالعمل ابلاغی است، حرکت کند و باید تغییر بنیادی در مدیران اجرا شود.
اربابی با اشاره به اینکه برنامه خوب برای اجرا نیازمند مدیر توانمند است، اظهار کرد: فقط برنامهریز خوب بودن کافی نیست و الزام آن اجرای همه برنامهها در چارچوب یک واقعگرایی است و اگر اینگونه نباشد مشکل تولید و اشتغال حل نخواهد شد و مدیری که نتواند خود را با سیاستهای جاری مطابق نکند جایش پشت میز آن سیستم نیست.
این مسئول تاکید کرد: در برنامهها بیشتر بار بر عهده سیستم بانکی است که اگر اصلاح نشود جامعه دچار مشکل خواهد شد و سنگاندازیهایی که وجود دارد نشان از آن دارد که این افراد به منافع ملی فکر نمیکنند و باید با التزام به جمهوری اسلامی حتی اگر اعتقادی به دولت ندارند در راستای بهبود شرایط کشور در اشتغال،گام برداشته بردارند.