به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، آمار و ارقام اعلامی از سوی سازمان ملی آمار پاکستان حاکی است میزان صادرات این کشور در سال مالی گذشته (2016-2017) که به تازگی پایان یافته ، به حدود 20 میلیارد و 400 میلیون دلار یعنی پایین ترین حد خود طی شش سال اخیر کاهش یافته درحالی که میزان واردات این کشور در سال مالی گذشته به رقم بی سابقه به 53 میلیارد دلار افزایش یافته است.
با توجه به این آمار و ارقام، به نظر می رسد دولت پاکستان نتوانسته به اهداف خود سال مالی گذشته (2016-2017) دست یابد.
این آمار و ارقام نشان دهنده وضعیت ناخوشایندی برای بخش بدهی های خارجی پاکستان است؛ کشوری که در سال های اخیر وام های زیادی از کشورهای مختلف و یا بانک ها و موسسات مالی بین المللی اخذ کرده است. شرایط کنونی بدین معناست که پاکستان باز هم مجبور است به سمت وام های خارجی برود.
پاکستان هم اکنون حدود 80 میلیارد دلار بدهی خارجی دارد که این رقم طی سال های اخیر روند افزایشی داشته است.
بخشی از افزایش میزان واردات پاکستان در سال مالی گذشته، مربوط به واردات سوخت بوده است. پاکستان سال گذشته قراردادی 16 میلیارد دلاری با قطر برای واردات گاز مایع امضا کرد. پاکستان همچنین سالانه مبالغ قابل توجهی بابت واردات نفت خام، بنزین، گازوئیل و برخی دیگر مشتقات نفتی و پتروشمی می پردازد ضمن اینکه این کشور به دنبال واردات برق از کشورهای آسیای میانه برای رفع بحران کمبود برق است.
اگرچه ایران آمادگی خود را برای تامین انرژی مورد نیاز پاکستان اعلام کرده و دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ماه سال 1395 به اسلام آباد داشت، به صراحت اعلام کرد که ایران تامین انرژی مورد نیاز پاکستان را تضمین می کند، اما به رغم امضای قرارداد گازی میان پاکستان و ایران در سال های گذشته و نیز اعلام آمادگی ایران برای افزایش صادرات برق به این کشور همسایه تا سه هزار مگاوات، طرف پاکستانی تا کنون هیچ گام عملی در مسیر استفاده از ذخایر عظیم انرژی ایران به عنوان آسان ترین راه رهایی از بحران انرژی، برنداشته است.