علم روانشناسی کمک بزرگی به ورزشکاران کرده است و معمولا در اردوهای ورزشی روانشناسان و مشاوران برای مشاوره و مراقبت از ورزشکاران، حضور دارند. روانشناسان برای شناخت بیشتر آسیبهای روانی رایج بین ورزشکاران، آزمایشهای گوناگونی ترتیب میدهند و نتایج جالبی به دست میآورند. احساس منفی همراه با کسب مدال نقره، اخیرا توجه روانشناسان را به خود جلب کرده و این بار روانشناسان این رفتار و حالت روحی را مورد بررسی قرار میدهند. با بنیتا همراه باشید.
آیا کسب کنندگان مدال نقره واقعا از دستآورد خود راضی هستند؟
![کیمیا علیزاده](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/21/2354300814.jpg)
پاسخ این است که اکثر آنها از این دستاورد راضی نیستند. یکی از استادان دانشگاه کرنل که در حال تحقیق بر روی احساسات قهرمانان المپیکی بود، دریافت که برندگان مدال نقره کمتر خوشحال به نظر میرسند. این مساله را میتوان از واکنش آنها روی سکو و از حرفهای آنها در مصاحبهها دریافت.
![کیمیا علیزاده](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/21/2354300856.jpg)
ورزشکارانی که مدال نقره کسب میکنند، حتی از کسب کنندگان مدال برنز نیز بیشتر حس شرمندگی و افسردگی را تجربه میکنند. اغلب این افراد با دوره کردن گذشته و یادآوری اشتباهی که باعث کسب مدال نقره شد، خود را سرزنش میکنند. آنها مدام به این فکر میکنند که چقدر به مدال طلا نزدیک بودند. طبق تحقیقات انجام شده، ذهن این ورزشکاران مدام در حال تحلیل و بررسی و مقایسهی برتری مدال طلا نسبت به مدال کسب شده است و این حقیقت را میتوان به اکثر این ورزشکاران و تمام مسابقات قهرمانی تعمیم داد.
هر مشکلی راه حلی دارد و واکنش صحیح جامعه، خانواده و اطرافیان این افراد میتواند از مشکلات احتمالی و پایین آمدن اعتماد به نفس، جلوگیری کند.
میتوانید سری هم به «آزمایشهای روانشناسی که همه را شگفتزده کردند/ قسمت دوم» بزنید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
reader’s digest
varzesh3