کسانی که با مسیحیت شرق کمابیش آشنایند حتما نام مجله دیرپای و پرآوازه المشرق را شنیده اند، مجله ای گرانمایه که بیش از یک قرن از ظهور آن می گذرد و در طی صدها شماره توانسته است در عرصه دین و فرهنگ اثرگذار و نام بردار باشد. المشرق، پس از الهلال، قدیمی ترین نشریه عربی ای است که از انتشار باز نمانده است. اولین شماره این مطبوعه به سال 1898 میلادی توسط چاپخانه کاتولیکی انتشار یافت. این مطبعه وابسته به یسوعیان لبنان است. راهبان یسوعی پیش تر نشریه البشیر را منتشر می کردند که هم از لحاظ سطح علمی و هم از لحاظ گستره انتشار در حدی نبود که بتواند هماورد مجلات سکولار و پرمایه ای چون الهلال و المقتطف باشد. از این رو یسوعیان لبنان از سال 1894 درصدد انتشار المشرق برآمدند. تلاش های آنان سرانجام در سال 1898 به ثمر نشست.
یسوعیان یا ژزوئیت ها از معروف ترین فرقه های رهبانی کاتولیک هستند که در کنار گذراندن تعلیمات دینی و تبعیت کامل از پاپ، به فراگیری و نشر علوم زمانه نیز اهتمام زیادی نشان می دهند. بسیاری از چهره های اندیشمند کاتولیک به این مجموعه تعلق دارند. در روزگار گسست عمیق میان علم و دین، ژزوئیت ها کوشیده اند با حفظ حریم این دو، میانشان نوعی همدلی و هم زبانی به وجود آورند. این فرقه را ایگناتیوس دولویولا (1491 - 1556) در دهه های نخستین قرن شانزدهم میلادی بنیان گذاشت. اصول فکری ایگناتیوس عبارتند از: رهبانیت، تربیت متربی محور، همه جانبه بودن تربیت (عقلانی، باطنی و اجتماعی)، انسان گرایی (فرادینی بودن مقوله خدمات علمی، اجتماعی و معنوی)، نخبه گرایی، اهتمام به احکام دینی، نظامات اجتماعی و سیاسی و گفت وگو. مهم ترین آثار وی عبارتند از: ریاضت های روحی، قوانین سازنده رهبانیت یسوعی و نظام دروس. این آثار همواره مبنا و معنای حرکت یسوعیان بوده است. دو آموزه ذیل تا حدودی نشان دهنده جهت گیری ژزوئیت هاست:
بر یسوعیان است که وقت زیادی را صرف تامل کردن و تمرین های لازم برای زندگی معنوی و روحانی نکنند. البته اینان می توانند با جست وجوی حضور خدا در همه اشیا، تمرین های خود را تداوم ببخشند: آن گاه که با کسی سخن می گویند، در رفت و آمدها، مشاهدات، گوش سپردن ها، هنگام اندیشیدن و در همه کارهایشان; زیرا به درستی گفته اند که عزت و عظمت خدا و قدرت و جوهره اش در همه اشیا حاضر است. این شیوه تامل، یعنی دیدن خدا در همه چیز، آسان تر از آن است که ذهن را با اشیای مجردتر و انتزاعی تر اوج دهیم; زیرا چنین کاری مشقت زیادی در بر دارد. این تمرین والا ما را برای حضور ارزشمند خدا در درونمان آماده می سازد، هر چند این تمرین در اثنای تاملی کوتاه صورت بگیرد.
پیش تر باید در نظر داشت که فرد خیراندیش باید بیشتر به سوی توجیه اندیشه دیگری بشتابد تا به حکم کردن بر ضد او. اگر توجیه آن اندیشه برای او امری ناشدنی است باید از نحوه فهم و تلقی هم سخن خویش بپرسد. اگر تلقی او ناصواب است با محبت و صمیمیت آن را تصحیح کند و اگر این کار کفایت نکرد باید همه ابزارها و راه های مناسب را بپوید و بیازماید تا آن اندیشه به نیکی فهمیده و به خوبی تبیین و توجیه شود.
در حال حاضر از میان 000/25 نفر ژزوئیت، 6800 نفر در امر تعلیم و تربیت اشتغال دارند و 000/800/1 نفر را در 177 دانشگاه، 356 دبیرستان، 46 هنرستان و 32 مدرسه ابتدایی در 65 کشور تحت پوشش دارند.
یسوعیان، بیشتر به مسیحیت غرب تعلق دارند، اما با این همه توانسته اند در شرق نیز نفوذ کنند. بی تردید مهم ترین و فعال ترین یسوعیان شرق همانانی هستند که لبنان را پایگاه خود قرار دادند و منشا خدمات علمی و فرهنگی بزرگی در این دیار شدند. ژزوئیت های لبنان به زودی در فرهنگ مشرق عربی صاحب منزلتی والا شدند و به خصوص به زبان و ادب عربی خدمات شایانی کردند، ولی همواره مهم ترین داعیه آن ها ترویج و تعمیق مسیحیت کاتولیکی و تبعیت محض از پاپ بوده است.
مجله المشرق یکی از دستاوردهای فرهنگی و علمی یسوعیان لبنان است. المشرق وابسته به دانشگاه حضرت یوسف (جامعة القدیس یوسف) یکی از مراکز دانشگاهی یسوعیان است. صاحب امتیاز و بنیان گذار این اثر گران سنگ لویس شیخو است. لویس شیخو، متولد ماردین در جنوب ترکیه، خود یکی از نامداران فرهنگ و ادب عربی است. مهم ترین دغدغه این روحانی یسوعی در زندگی شصت و هشت ساله اش (1859 - 1927)، نشان دادن اهمیت و منزلت مسیحیان در تاریخ و فرهنگ عرب است، مهم ترین اثر وی النصرانیة و آدابها بین عرب الجاهلیة است که در آن با بهره گیری از آثار و تواریخ یونانی، لاتینی، سریانی و عربی، کوشیده است - و به مبالغه گویی نیز افتاده است - تا نشانه های حضور فعال و مؤثر مسیحیت را در جزیرة العرب نمایان سازد. از وی حدود بیست کتاب و بیش از دوهزار مقاله بر جای مانده است که همه آن ها عهده دار تامین همان دغدغه همیشگی اوست. برخی از دیگر آثار انتشار یافته او عبارتند از:
- مجانی الادب فی حدائق العرب (در 6 جلد); - شعراء النصرانیة قبل الاسلام; - شعراء النصرانیة بعد الاسلام; - کلیله و دمنه; - الآداب العربیة فی القرن التاسع عشر و فی الربع الاول من القرن العشرین; - علماء النصرانیة فی الاسلام; - وزراء النصرانیة فی الاسلام.
برای آشنایی بیشتر با لویس شیخو بهترین منبع کتابی است که کمیل حشیمة به سال 1979 تحت عنوان الاب لویس شیخو ما کتبه و کتب عنه نگاشته است. در مواضع مختلفی از المشرق، به ویژه در شماره های مربوط به سال 1991 و 1998، مجله و مؤسس آن، لویس شیخو، به تفصیل معرفی شده است. علامه قزوینی اغلب کتب وی را مشحون از اغلاط و اوهام تاریخی، لغوی و نحوی دانسته است. به نظر وی مفیدترین تالیف شیخو، الآداب العربیة فی القرن التاسع عشر و الربع الاول من القرن العشرین است (مجله یادگار: 3، ص 68، به نقل از فرهنگ معین).
لویس شیخو تا سال 1927، به مدت 25 سال (با کم کردن سال های جنگ جهانی اول) عهده دار مسئولیت المشرق بود. پس از وفات لویس شیخو تا سال 1951 به ترتیب هنری لامنس، رینه موترد، روبیر شدیاق و پول کورون متصدی مجله المشرق بوده اند. از سال 1951 تا 1970 اغناطیوس عبده خلیفه زمام مجله را بر عهده گرفت و از 1970 تا کنون مجله زیر نظر کمیل حشیمة، اداره شده است.
لویس شیخو در آغازین سخن شماره اول نوشته است:
و نام مجله جدید ما خود از مقصود ما سخن می گوید و ما را از سیاهه ای بلند و بالا بی نیاز می کند. ما با گزینش این نام خواسته ایم به هم وطنان خود نشان دهیم که انگیزه عمده ما بررسی و تحریر مباحث مربوط به شرق و گروه ها و فرقه های شرقی است; و این محور را بر دیگر محورها ترجیح می دهیم تا نگویند که بیگانگان به آنچه در خانه و وطن ما می گذرد داناترند.
المشرق در آغاز کشکولی بود از مباحث مختلف دینی، علمی، ادبی و هنری، و تقریبا به همه شئون دین و دنیا - به جز سیاست - می پرداخت. به مرور مجله به مباحث دینی و تاریخی سوق داده شده است. محورهای اصلی مجله در آغاز از این قرار بودند: تازه های علوم، جغرافیای شرق، معرفی نسخه های خطی و نیز تازه های چاپ و نشر، داستان های بلند، پرسش و پاسخ، مباحث الهیاتی و انجیلی، تراجم بزرگان، تاریخ و عقاید فرق، تاریخ تمدن های پیشین، شعر و ادب، فقه و شریعت.
یکی از محورهای تقریبا ثابت المشرق در دوران تصدی لویس شیخو مباحث جدلی، به ویژه مجادلات وی با صاحبان المقتطف و الهلال بوده است. المشرق پس از لویس شیخو دیگر صبغه جدلی ندارد و راه انفتاح و گفت وگو را می پیماید. نوبت انتشار المشرق در ابتدا هر دو هفته یک بار بود. به مرور فاصله انتشار شماره ها افزایش یافت و اینک سالی دو بار انتشار می یابد. میانگین صفحات شماره های انتشار یافته در هر سال حدود 800 صفحه است.
این مجله هر چند هیچ گاه به کلی تعطیل نشده است، اما فترت های مختلفی داشته است که به انتشار منظم آن آسیب رسانده است. مهم ترین فترت آن میان سال های 1970 - 1990 بوده است. در سال 1970 کمیل حشیمه اعلام می دارد که تا اطلاع ثانوی المشرق منتشر نمی شود. در آن زمان قرار بود برای انجام تغییراتی اداری تا مدتی محدود، مجله انتشار نیابد، اما وقوع جنگ های داخلی انتشار شماره بعدی را تا سال 1991 به تاخیر انداخت. با احتساب این فترت و فترت 5 ساله دوران جنگ جهانی اول، این مجله هم اینک هفتاد و چهارمین سال انتشار خود را می گذراند.
اندیشمندان و عالمان بسیاری، اعم از یسوعی و غیر یسوعی و شرقی و مستشرق، در المشرق قلم زده اند. نام برخی از این نویسندگان از قرار ذیل است: جرج انطونیوس، حشیمة کمیل، اغناطیوس عبده خلیفة، خلیل اده، جبرائیل عقیقی، آنطون صالحانی، لویس معلوف (مولف المنجد)، رافائل نخلة، پولس نویا، هنری لامنس، انستاس ماری الکرملی، قسطنطین الباشا، ابراهیم حرفوش، محمود شکری الالوسی، امیر شکیب ارسلان، فؤاد افرام البستانی، عارف تامر، شیخ احمد تقی الدین، شیخ سلیم الدحداح، حبیب الزیات، رشید الشرتونی، سعید الشرتونی، عثمان یحیی، یوسف ابراهیم یزبک.
مجموعه شماره های انتشار یافته المشرق تا سال 1999 در کتابخانه تخصصی مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب در دسترس محققان قرار دارد. اینک به تفصیل عناوین مقالاتی را که به حوزه ادیان و مذاهب مربوط است در معرض دید دین پژوهان ارجمند قرار می دهیم:
الهیات (لاهوت)
نگرش عقلانی به وحی، لویس معلوف الیسوعی، 2: 109 و 305. (1) - سپر ریاست یا بالیوم، هنری لامنس الیسوعی، 2: 625. - کاهن و بیمار، جرمانوس معقد، 2: 689. - نگاهی به اهمیت مطالعه تالیفات آبای مقدس، سباستین رونزوال الیسوعی، 2: 781. - علم و دین، عبدالاحد جرجی السریانی، 2: 1118. - ریاست پاپ های رومی بر کلیساهای شرق در قرن نخست مسیحیت، حنا رای الیسوعی، 3: 2 و 443 / 4: 807. - زدودن شبهات از برخی اعتقادات، لویس شیخو الیسوعی، 3: 409. - معجزه چیست، لویس معلوف الیسوعی، 3: 489 و 725. - حل معضلاتی چند در الهیات، لویس شیخو الیسوعی، 3: 511. - دین مسیحیت به جای دنیای بت پرستی، جرمانوس معقد، 3: 685. - قضا و قدر، لویس شیخو الیسوعی، 3: 899. - شرح اسرار کودکی و نوجوانی حضرت مسیح، جرمانوس معقد، 3: 930. - گفتاری در باب یوبیل از منظر الهیات و تاریخ، لویس شیخو الیسوعی، 4: 179. - تسامح دینی، لویس شیخو الیسوعی، 4: 373. - مقام یوسف نیک کردار در میان اولیای اطهار، پولس جان الیسوعی، 4: 229. - یوحنای زرین دهان و ریاست پطرس و جانشینانش بر کلیسای جامع، امیل ریغو الیسوعی، 5: 76 و 133. - گواهی های مشاهیر عرب در باب ریاست پطرس و جانشینانش، لویس شیخو الیسوعی، 5: 217. - رتبه پاتریاکی: مختصری در باب منشا، تاریخ و حقوق آن، میخائیل تامیزیه الیسوعی، 5: 433، 597: 588 و 706. - رستاخیز مسیح، یوسف غرد الیسوعی، 6: 337 و 413. - ریاست پطرس در گورستان های روم، لویس گلابرت الیسوعی، 6: 577. - توحید و وحی، لویس شیخو الیسوعی، 7: 230. - لاهوت حضرت مسیح در دردها و رنج هایش، شرل اوزیاس تورین، 7: 241. - عقیده برزخ نزد کاتولیک ها، خوری پطرس عقل المارونی، 7: 1051. - پولس رسول و گواهی اش بر رستاخیز حضرت مسیح. ایودی لابریار الیسوعی، 8: 413. - بررسی عقاید مسیحیت، اوزیاس تورین الیسوعی، 8: 485. - آشتی میان ایمان و عقل، خلیل اده الیسوعی، 8: 600. - الگوی کهانت [روحانیت]، لویس شیخو الیسوعی، 8: 790. - طلاق در نظر مسیحیان، آنطون صالحانی الیسوعی، 8: 1012، 1071 و 1129. - حکم انجمن مقدس پیرامون شرح شورای ترنت در باب تناول روزانه [عشای ربانی] 9: 385. - پطرس رسول در روم، ل. رغ الیسوعی، 9: 611. - اعتراف در اوایل مسیحیت، یوسف خلیل الیسوعی، 10: 641. - ازدواج مسیحی از منظر تاریخ و الهیات، لویس شیخو الیسوعی، 10: 1009 و 1086. - حاکمیت دنیوی پاپ، ش. 1. الیسوعی، 11: 714. - گوسفندانم را بچران، میش هایم را بچران; درسی در باب الهیات، یوسف دیلنسگر الیسوعی، 11: 823. - نور در قبر مقدس، خوری الیاس شهوان السریانی، 12: 316. - کتاب مقدس و کلیسای ارتدکس: بحثی لاهوتی، آنطون رباط الیسوعی، 12: 801. - درنگی نزد قبر مسیح، لویس شیخو الیسوعی، 14: 321. - فرشتگان به جای علم و دین از منظر فلسفه و الهیات، لویس شیخو الیسوعی، 15: 721. - دریافت آزاد در کلیسای کاتولیک، لویس شیخو الیسوعی، 15: 888. - دین استوار: نگاهی مقدمی و اجمالی به ارکان دین، شرل ابیلا الیسوعی، 17: 300. - توهمات عقل گرایان در باب وحی الهی، شرل ابیلا الیسوعی، 17: 117 و 289. - طهارت در مسیحیت، لویس شیخو الیسوعی، 17: 305. - وحی الهی: امکان و ضرورت آن، شرل ابیلا الیسوعی، 17: 436، 511 و 608. - انجیل و صلح، خوری پطرس فرج صفیر، 18: 218. - پیروزی صلیب، لویس شیخو الیسوعی، 18: 241. - ریاست پطرس مقدس، آنطون صالحانی الیسوعی، 20: 332. - پاپ و رم، بردیوت داود اسعد، 20: 434. - آیا احتمال دارد روس ها ارتدکسی خود را تغییر دهند. لویس شیخو الیسوعی، 20: 733. - ایمان و علم دو برادر همنوا، یوسف عمشیتی، 21: 81. - صلیب قدرت خدا: نگرشی لاهوتی و اجتماعی، لویس شیخو الیسوعی، 21: 161. - صدور روح القدس از پدر و پسر، آنطون صالحانی الیسوعی، 21: 321. - ورود پطرس رسول به روم، یوسف عمشیتی، 21: 544. - احوال آخرت در عرف نصارای نخستین، جرجس الیان السریانی، 21: 801. - ستاره های کلیسای جامع: توماس آکوینی مقدس و فرانسیس دو سال مقدس از منظر تاریخ و الهیات، لویس شیخو الیسوعی، 21: 881. - زندگانی واقعی در صلیب است، لویس شیخو الیسوعی، 22: 336. - آیین قربانی در کلیساهای شرقی، لویس شیخو الیسوعی، 22: 427. - میان توحید و تثلیت تناقضی نیست. لویس شیخو الیسوعی، 22: 737. - آمرزش و معنای حقیقی آن در کلیسا، لویس شیخو الیسوعی، 22: 941. - مقایسه میان تعمید مسیحی و تعمید فراماسونی، مبارک صقز، 24: 220. - مسیح پادشاه، ایمانوئل رولان الیسوعی، 24: 241. - حکم قاطع میان ایمان و عقل، ایمانوئل رولان الیسوعی، 25: 764. - آیا ادیان میان همه ملت ها گسترده است؟ فردینان توتل الیسوعی، 25: 764. - دین و آزادی، مرمرجی الدومنیکی، 26: 584. - نفوذ حضرت مسیح در حیات ادبی ما، مرمرجی الدومنیکی، 27: 481 / 28: 321. - ضرورت فیض، مرمرجی الدومینکی، 28: 561. - چشمه فیض، مرمرجی الدومنیکی، 28: 801. - کارکردهای فیض و موضع ما در برابر آن، مرمرجی الدومنیکی، 28: 881. - علم حقیقی وجود خدا را اثبات می کند، عبدالمسیح زهر، 29: 205 و 250. - اجازه خدا برای ایجاد شر اخلاقی، ارمند اودین، 29: 321. - نظام هستی مایه پند گرفتن بینندگان، عبدالمسیح زهر، 29: 401. - در تقدیس کلیسا، ارمند اودین، 29: 492 و 666. - ازدواج بر طبق مرقومه پاپ: مبحثی از منظر اخلاق و الهیات، شرل ابیلا الیسوعی، 30: 112، 201، 252، 347، 434، 512 و 586. - دو ماهیت عیسی مسیح، ارمند اودین، 31: 667. - شورای فلورانس (1439 - 1939)، فوئان دولانورسن الیسوعی، 37: 413. - ریاست پاپ رومی، یوحنا کاپیلو الیسوعی، 37: 435. - رستاخیز مسیح، الیاس الزیناتی، 42: 81. - ریاست پطرس در شعر رومانس، نیکولاس قادری، 45: 467. - گواهی های کلیسای سریانی مارونی قدیم بر حقیقت وجود برزخ، یوسف حبیقه اللبنانی، 47: 743. - ملائکه در سنت شرقی، انطون طربیه، 49: 185. - در پیرامون فرشتگان: مقایسه ای میان توماس مقدس و ابن عبری، 49: 724. - بخش هایی از کتاب المرشد اثر یحیی بن جریر التکریتی، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 50: 603. - نظ ریه طبیعت یگانه در مسیح از نظر شمعون طورانی، 52: 613. - عشای ربانی در واجبات مارونی ها، فرانسیس نعمة البیسری، 56: 147. - پیدایش کلیسا و ارتباط آن با قربانی بر طبق فرایض مارونی، فرنسیس نعمة البیسری، 58: 499. - مسیحی در پیشگاه عنایت الهی اثر جستون ساله الیسوعی، جبرائیل عقیقی الیسوعی، 63: 297. - ایمان مسیحی و الحاد در روزگار ما، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 63: 327. - تکریم قدیسان; نمودی از نمودهای علم لاهوت مردمی، تام سیکینگ الیسوعی، 67:25. - ارتباط با خدا در ادیان قدیم، جوزف بوحجر الیسوعی، 72:485. - علم لاهوت در ابعاد تربیتی، علمی و روحی آن، فاضل سیداروس الیسوعی، 71:23. - محبت الهی در نظر یوحنای صلیب و عارفان مسلمان، مسیح دغیم، 67:49. - مسیحیت و تجدد: گفت وگو در غرب و درگیری در شرق، سلیم دکاش الیسوعی، 67:295. - گفت وگوی اسلام و مسیحیت در لبنان: تلاش هایی موقتی یا دستاوردهایی همیشگی؟ کمیل حشیمة الیسوعی، 67: 315. - گفت وگوی اسلام و مسیحیت در لبنان، جون دنوهیو الیسوعی، 69:119. - تصریح مشترک کلیسای کاتولیک و کلیسای آشوری شرقی در مورد شخص مسیح، 69:209. - صلیب و به صلیب کشیدن قبل و بعد از میلاد، سامی حلاق الیسوعی، 69:213. - الهیات آزادی بخش در شکل آفریقایی اش، 70:73. - نگرش لاهوتی مسیحی به واقعیات لبنان، صلاح ابوجوده الیسوعی، 70:83. - واسطه های نجات در پرتو کتاب مقدس، لاسلو صابو الیسوعی، 70:281. - آبای کلیسا و بت پرستان و بت پرستی، جوزف بوحجر الیسوعی، 70:291. - ادیان در نظر شورای دوم واتیکان، لویس بواسیه الیسوعی، 70:317. - نجات غیر مسیحیان در نظر برخی از الهیدان های ارتدکس، فاضل سیداروس الیسوعی، 70:329. - کثرت گرایی دینی و الهیات ادیان، عزیز حلاق الیسوعی، 70:339. - علم الهیات ادیان، ویکتور اسود الیسوعی، 70:363. - تحلیل بلاغی راهی نو برای فهم معانی کتاب مقدس، رولان مینیه الیسوعی، 70:391.
کتاب مقدس
- تیرشهاب و ستاره مجوس، رونزوال الیسوعی، 1:49. - وفق دادن دو آیه متناقض در اناجیل، ا. فان دن هوون، 1: 255. - تورات و اجساد مومیایی شده فراعنه در موزه جیزه، یوسف اوتفاج، 1: 880. - از بنی اسرائیل، لویس شیخو الیسوعی، 1: 1078. - کتاب پیمان خداوند ما، افرام رحمانی، 2: 49. - تاریخ درباره پیلاطس پنطیوس به ما چه می گوید، لویس شیخو الیسوعی، 2: 329. - حل معضلات کتاب، لویس شیخو الیسوعی، 3: 509. - برخی نسخه های قدیمی عربی از انجیل در شرق، لویس شیخو الیسوعی، 4: 97. - بیت لحم و داوود دوم، پطرس عزیز الکلدانی، 4: 130. - در باب طول عمر اجداد نخستین بشر، یوسف العلم، 4: 152. - ملکوت آسمان ها و معنای آن در انجیل متی، مرسال شوسا الیسوعی، 4: 892. - معضلی کتابی، لویس شیخو الیسوعی، 6: 933. - رویدادهای کتابی در اشعار شاعران جاهلیت، لویس شیخو الیسوعی، 7: 530 و 559. - شرح آیه «منا تقل فرس »، یوسف اوفرد، 8: 851. - اعلام اسفار مقدس و نوشته های مریشه در گورستان ها، یوسف اوفرد، 8: 1006. - نشریه ای کتابی در باب تاریخ، مدرسان دفتر شرقی، 9: 416 و 465. - برخی اکتشافات باستانی و عهد عتیق، یوسف اوفرد، 9:475. - برخی اکتشافات آشوری و عهد عتیق، یوسف اوفرد، 9: 751. - قدس الاقداس و ذخائر آن، لویس شیخو الیسوعی، 9: 844. - عهد قدیم و اکتشافات آشوری در بابل و عجم، یوسف او فرد، 10: 127. - انجیل یوحنای محبوب و شواهدی قدیمی در باب ویژگی تاریخی آن، آلفرد دوران الیسوعی، 10: 1057. - توحید در بنی اسرائیل و جمع تعظیم در نوشته های سامی، یوسف اوفرد، 10: 1105. - انجیل های قانونی و انجیل های مجعول، لویس شیخو الیسوعی، 11: 194. - ترجمه حرقلی سریانی، جرجس منش، 11: 206. - یک انجیل ملکائی سریانی، لویس شیخو الیسوعی، 11: 235. - قانونی بودن اسفار دوم، آنطون رباط الیسوعی، 13: 436 و 668. - تجربه ابلیس از نجات دهنده، آنطون رباط الیسوعی، 14: 205. - انجیل شریف; بحثی نظری و تاریخی، آنطون رباط، 14: 241، 333، 413، 595، 693 و 910. - اولین منزل بنی اسرائیل پس از عبور از دریای سرخ، لویس ملحمه، 14: 256. - مثلی انجیلی یا وکیل مظالم، لویس شیخو الیسوعی، 14: 561. - اسرار زندگی واپسین در عهد قدیم، لویس شیخو الیسوعی، 14: 878. - کتاب اعمال رسولان; نگاهی تاریخی انتقادی، ابراهیم حرفوش، 15: 21. - مریم خواهر العازر، مریم مجدلیه و گناهکار تائب، ژاک هرنو الیسوعی، 16: 610. - دلایل کتابی در باب صدور روح القدس از پدر و پسر با هم، شرل ابیلا الیسوعی، 17: 465. - دعا در مزامیر داوود، فردینان توتل الیسوعی، 19: 670. - وفق دادن میان متی و لوقا در نقل نسب مسیح، آنطون صالحانی الیسوعی، 20: 420. - بررسی انجیل و فوائد آن، جرمانوس آرم، 20: 619. - دو نسخه خطی عربی از اسفار عهد عتیق، لویس شیخو الیسوعی، 21: 141. - ایمان کوه ها را جابه جا می کند; تفسیر آیه ای از انجیل، لویس شیخو الیسوعی، 22: 803. - شفاعت قدیسان برای حمایت از مؤمنان، لویس شیخو الیسوعی، 23: 801. - نسب حضرت مسیح، آنطون صالحانی الیسوعی، 26: 481 و 561. - شمعون قیروانی، آنطون صالحانی الیسوعی، 27: 91. - رسولان دوازده گانه مسیح، آنطون صالحانی الیسوعی، 27: 91. - مرقس صاحب دومین انجیل، آنطون صالحانی الیسوعی، 27: 561. - تو صخره هستی! مختصری در باب ریاست پطرس مقدس و جانشینش پاپ رومی، شرل ابیلا الیسوعی، 28: 395. - کجا و چه زمانی تورات یونانی سبعینیه ترجمه شد؟ لویس ملحمة، 28: 401. - تعالیم رسولان دوازده گانه، آنطون صالحانی الیسوعی، 29: 1 و 92. - لوقا صاحب انجیل سوم، آنطون صالحانی الیسوعی، 30: 1 و 120. - ترجمه کتب مقدس به عربی پیش از اسلام، عبدالمسیح المقدسی، 31: 1. - سفر مزامیر به سریانی، میخائیل الرجی، 23: 337. - چاپ جدید دیاتسرون، لویس خلیل، 34: 269. - آیا مسیح نجار بود؟ سرجیوس جبیلیوف، 35: 344. - کتاب الحمامه از ابن عبری، ترجمه یوسف حبیقه اللبنانی، 50: 17. - تنها پسر خدا، جوزف بونسرون الیسوعی، 50: 329. - تعریب انجیل و کتاب اعمال رسولان، یوسف قوشاقجی، 57: 161، 263 و 385. - کشف تازه نسخه های خطی مربوط به تورات در خاور نزدیک، س. ل.، 57: 730. - تفسیر سفر پیدایش اثر اوسابیوس الحمصی، پولس الفغالی، 72: 441.
کلیسا (تاریخ، شوراها، اعیاد و تقویم دینی)
- فرقه کاتولیک رومی و کلیسای روم، مکسیموس مظلوم، 2: 385. - کرسی رسولی و آیین یونانی، حبیب زیات، 2: 289. - کرسی رسولی و فرقه کلدانی، پطرس عزیز، 5: 1115. - فرقه کلدانی و کلیسای روم، پطرس عزیز الکلدانی، 6: 493. - نقد تالیفات جدید در زمینه تاریخ کلیسا، مدرسان دفتر شرقی، 10: 493. - در فضیلت کلیسا، رافائل بستانی المارونی، 11: 899. - پیام آور وحدت دو کلیسا، ا. دوغو الیسوعی، 16: 446. - کلیسای انطاکیه در عهد رسولان، پولس سلمان، 16: 814. - کلیسا و تمدن روم، ه. د. الیسوعی، 17: 318. - کلیسا و مبارزه با جنگ، پطرس فرج صغیر، 18: 524. - وضعیت کلیسا در سال گذشته، لویس شیخو الیسوعی، 19: 81. - کلیسای کاتولیک به جای دیوان تفتیش: نگاهی تاریخی و انتقادی، لویس شیخو الیسوعی، 21: 933. - تاملی در کتاب الطرفة النقیة فی تاریخ الکنیسة المسیحیة، لویس شیخو الیسوعی، 22: 401، 559. - در باب متهم کردن کلیسا به استبداد، ارمند اودین، 30: 241. - دانیال روپس و تاریخ مبانی مسیحیت، هنری گلابرت الیسوعی، 42: 501. - انشعاب فوتیوس: تاریخ و اسطوره، یوحنا بلوس الیسوعی، 47: 749 / 48: 499. - مسیحیان اکسکر و واسط کمی پیش از اسلام، یوسف یعقوب، 58: 833. - حقیقت «سند تبرئه یهود»، ایگناتیوس عبده خلیفة الیسوعی، 59: 337. - دلایل از بین رفتن کلیسا در آفریقای شمالی پس از فتح اعراب، پولس دوسیزیه الیسوعی، 67: 131. - کلیسای کاتولیک قبطی در سده نخست آن، موریس پیارمارتان الیسوعی، 72: 343. - مجموعه شوراهای قدیمی کلدانی، پطرس عزیز الکلدانی، 7: 517. - اولین شورای کلیسای قبطی کاتولیک، لویس شیخو الیسوعی، 2: 934. - شورای لبنان، رشید خوری الشرتونی، 4: 481. - شورای دیر حراش و شوراهای لبنانی، ابراهیم حرفوش، 6: 888. - شورای ضیعه موسی، رشید شرتونی، 7: 689. - دو شورای مارونی، رشید شرتونی، 7: 803. - شورای ششم انطاکیه برای رومیان ملکائی، کی یرلس شارون الرومی الملکی، 8: 58 و 111. - شوراهای مارونی: شورای غوسطا، رشید شرتونی، 8: 446. - فعالیت های شورای عین تراز، کی یرلس شارون، 9: 112. - فعالیت های شورای دیر المخلص به سال 1790، کی یرلس شارون، 9: 929، 973، 1028 و 1091. - گذشت شانزدهمین سده بر اولین شورای جهانی نیقیه، فردینان توتل الیسوعی، 23: 481. - شورای مارونی به سال 1580 (خطی)، پولس مسعد، 34: 415. - اسناد تاریخی از شورای لبنان، باخوس الفغالی، 45: 239، 381 و 549 / 46: 69 و 275 / 47: 555. - شورای کالسدون، پولس موترد الیسوعی، 45: 575. - شورای کشوری انعقاد یافته توسط پاتریاک پولس مسعد به فرمان پاپ پیوس نهم، 52: 83 و 565 / 53: 69، 338 و 487. - متن قدیمی دو شورای قنوبین به سال 1596، مخایل الرجی، 46: 41 و 419. - روز عید میلاد مسیح، لویس شیخو الیسوعی، 1: 333. - اصل و اساس عید غطاس، لویس شیخو الیسوعی، 3: 140. - مختصری تاریخی در باب عید قربانی مقدس، یوسف کلیس، 5: 446. - عید تجلی در کلیسای ارمنی، نرسیس صائغیان، 5: 709. - عید صلیب در حبشه، عبدالله میخائیل رعد، 7: 1019. - یک شنبه شعانین و مراتب آن، لویس شیخو الیسوعی، 8: 337. - عید صلیب، لویس شیخو الیسوعی، 8: 854. - اصل و اساس کلوخ اندازان و رواج آن نزد همه ملت ها، انستاس الکرملی، 9: 193. - عید پنتیکاست و تعالیم آن، لویس شیخو الیسوعی، 9: 523. - عید دنع، پطرس نصری الکلدانی، 10: 4 و 71. - به مناسبت عید میلاد، رافائیل بستانی، 13: 59. - عیدهای ارمنی، پولس عریس الارمنی الکاتولیکی، 17: 48. - گفته های مورخان عرب درباره روزه و عید مسیحیان، لویس شیخو الیسوعی، 23: 241. - تاریخ عید پاک از نظرگاه علمی، ژاک پلاسار الیسوعی، 66: 455. - یکی کردن دو تقویم کلیسایی در آغاز قرن بیستم، لویس شیخو الیسوعی، 4: 422 و 479. - تقویم کلیسای انطاکیه در قرن یازدهم اثر ابوریحان بیرونی، لویس شیخو الیسوعی، 5: 3 و 63. - عید پاک; تاریخ و محاسبه آن، م. کولنجت الیسوعی، 5: 326 و 344. - تقویم قدیمی کلیسای مارونی، لویس شیخو الیسوعی، 8: 869. - تقویم حبشی، عبدالله افندی رعد، 14: 428، 492 و 500. - تاریخ ها و تقویم های دنیا، لویس شیخو الیسوعی، 19: 1.
آیین ها
- استفاده از فطیر و خمیر، آنطون صالحانی الیسوعی، 1: 77 و 115. - کرسی رسولی و آیین یونانی، حبیب زیات، 2: 289. - اشتراک کاهنان در تقدیس، ج باریزور البندیکتی، 1: 776. - آیین یونانی در رم، پطرس خوری، 2: 498. - مختصری در باب کتاب الشرطونیة المارونیة اثر پاتریاک استفان الدویهی، پطرس شبلی الدفونی، 2: 640. - قدمت نمازنامه کلدانی، صلیبا ابرهینا الکلدانی، 2: 684. - مختصری در باب نمازنامه قبطی قدیم و جدید، لویس شیخو الیسوعی، 2: 817. - ریش و موی سر در کلیساهای شرقی، هنری لامنس الیسوعی، 2: 852. - برکت انگور در آیین های شرقی، ح. پاریزو، 2: 891. - پنج شنبه صعود یا پنج شنبه رشاش، انستاس الکرملی، 3: 668. - رتبه ای قدیمی برای شرطونی بودن اسقف و مطران نزد رومیان ملکائی، لویس شیخو الیسوعی، 4: 1126. - نمازهای قانونی در کلیسای کلدانی، ا. ادی صلیبا، 5: 730. - کتاب های نمازنامه در کلیسای قبطی، آلکسیس مالون الیسوعی، 6: 536. - رتبه خاکسترپاشی از نگاه تاریخی، ابراهیم حرفوش، 8: 255. - مختصری در باب نسبت نمازنامه یعقوب مقدس به او، جدعون آلوسی، 8: 677. - روزه نینوا در کلیساهای شرقی، یوسف غنیمه و لویس شیخو الیسوعی، 9: 171. - راهنمای آیین های مارونی، ابراهیم الحرفوش، 9: 353 و 420. - رتبه خاکسترپاشی در نظر مارونی ها، جرجس منش، 10: 189. - جمعه صلیب در کلیساهای شرقی، لویس شیخو الیسوعی، 10: 289. - تکریم صلیب و تصاویر نزد نسطوریان، ب. عزیز الکلدانی، 10: 844. - برخی از آثار آیینی قدیمی به زبان سریانی، پاتریاک ایگناتیوس افرام دوم، 12: 305. - آیین صومعه، نعمة الله مبارک الکریمی، 12: 420. - آیین شرقی و کلیسای کاتولیک، یکی از کاهنان کاتولیک رومی، 12: 507. - عید همه قدیسان; نگرشی تاریخی اجتماعی و آیینی، لویس شیخو الیسوعی، 18: 927. - یادکرد مردگان در کلیساهای شرقی، لویس شیخو الیسوعی، 20: 973. - الگوبرداری از تسبیح لاتینی مردگان، منصور عواد، 21: 813. - هفته صلیب در کلیساهای سریانی و مارونی، یوسف مدور، 22: 253 و 399. - روزه اربعین در قرن چهارم در شرق و غرب، نصرالله نصرالله، 30: 16، 139، 217، 224 و 961. - رتبه های روحانیت در میان فرقه های مارونی و سریانی، اسحاق ارمله السریانی، 30: 161، 297، 365، 530، 744، 848 و 933. - آیین ها و فرقه های کلیساهای شرقی، یوسف مونجان و فردینان توتل، 30: 721 و 904. - نمازهای کلیسای بیزانس، آنطون هبی، 31: 881. - در باب آیین های مارونی، میخائیل الرجی، 33: 481. - آیین های سریانی ملکائی و کتابخانه پاتریاکی بکرکی، اسحاق ارمله السریانی، 38: 41. - قداس یعقوب رسول و قداس زرین دهان، اسحاق ارمله، 42: 185. - بحثی تاریخی در باب کتاب التشمشت درباره آیین های مارونی اثر یوسف حبیقه اللبنانی، پطرس ساره، 49: 55 و 173. - زیاحات در قداس مارونی، میشل بریدی، 56: 479. - الحان و ترتیل های آرامی و عربی در کلیساهای کشورهای عربی شرقی، یوسف یعقوب مسکونی، 59: 257. - روحانی بودن فرایض الهی، پولس الیاس الیسوعی، 59: 429. - مقایسه میان تعمید قدیمی یعقوبیان و تعمید مارونی جدید، فرانسیس البیسری، 62: 139. - رتبه قربان در صومعه انطاکیه، میشل حایک، 63: 3. - ایرینایوس مقدس و عشای ربانی، جوزف بوحجر الیسوعی، 66: 115. - در باب قربانی مقدس و تعمید; اثری منسوب به اتناسیوس مقدس، سمیر خلیل سمیر الیسوعی، 66: 235.
حضرت مریم
- شرحی بر عید انتقال; آموزه ها و تاریخ، میخائیل الوف، 1: 925. - بانوی قلعه در سرزمین عکار، یوسف غودار الیسوعی، 3: 599 و 691. - مختصری در باب اصل و اساس لباس بانوی کرمل و شناسایی رتبه سوم در رهبانیت کرملی، انستاس الکرملی، 3: 633. - برترین پیشگویی های مریمی، پطرس عزیز الکلدانی، 4: 1105. - عید بشارت، ابراهیم حرفوش، 4: 272. - تداوم باکرگی مریم، پطرس عزیز الکلدانی، 4: 501. - کلیسای بانوی کشتی، الکسیوس کاتب، 4: 566. - بانوی نجات; تاریخ و معجزات، لویس شیخو الیسوعی، 4: 817. - مختصری تاریخی در باب ایقونه شگفت آمیز، یکی از مدرسان عین طورا، 4: 1039. - تاریخ ماه مریمی و معنای آن، لوریول الیسوعی، 5: 385. - عید انتقال عذرا در کلیسای ارمنی، نرسیس صائغیان، 6: 752. - عقیده آبستن شدن بدون آلودگی گناه اصلی در کلیساهای شرقی، لویس شیخو الیسوعی، 7: 395. - مریم عذرا در شعر عرب، لویس شیخو الیسوعی، 7: 419. - پرستش مریم باکره و نامه های لاتینی در شرق، یوسف خلیل الیسوعی، 7: 434. - کتابخانه مریم، لویس شیخو الیسوعی، 7: 445. - تسبیح شعری عذرا، محبوب الشرتونی، 7: 448. - ستایش هایی دمشق از فضیلت های مریم، الیاس جباره الیسوعی، 7: 737. - ستایش مریم، جرجس شلحت السریانی، 7: 1083. - مریم عذرا در شعر عامیانه، لویس شیخو الیسوعی، 7: 1087. - خبر ایقونه شگفت آمیز صیدنایا، لویس شیخو الیسوعی، 8: 461. - یوبیل بانو لورد و پرده برداری از تمثال عذرا در لبنان، لویس شیخو الیسوعی، 11: 321. - مریم عذرا در لبنان، ی.ی. الیسوعی، 11: 665. - حضرت مریم در کجا وفات یافت، لویس شیخو الیسوعی، 13: 626. - معبد بانوی تعزیت در تعناثل، اسکندر توران الیسوعی، 13: 641. - مادر داغدیده و بانوی نجات لبنانی، لویس شیخو الیسوعی، 21: 216. - زیارتگاه اورشلیم، یکی از شاگردان دانشکده یوسف قدیس، 21: 574. - تولد مریم عذرا در سنت اسلامی، لویس شیخو الیسوعی، 24: 682. - رهبانیت های خواهران مریمی در مشرق، لویس شیخو الیسوعی، 25: 321. - سرود ایقونه صیدنایا، یوحنا عیسی عویسات، 25: 354. - در شهر عذرا، میشل سلیم کمید، 28: 54 و 515. - عقیده انتقال روح و جسم عذرا به آسمان، لانورسان الیسوعی، 45: 131. - مریم بر پای صلیب اثر رومانس شاعر، نیکولاس قادری، 45: 141. - انتقال روح و جسم عذرا به آسمان، نیکولاس قادری، 47: 542. - در محضر مریم مقدس، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 48: 261. - عقیده آبستن شدن به دور از آلودگی گناه اصلی در کلیسای سریانی، اسحاق ارمله السریانی، 48: 271. - عقیده آبستن شدن به دور از آلودگی گناه اصلی در نظر پیشوایان سریان های ارتدکس، اسحاق ارمله السریانی، 48: 285. - عقیده آبستن شدن به دور از آلودگی گناه اصلی در نظر کلیسای سریانی مارونی، یوسف حبیقه اللبنانی، 48: 292. - عقیده آبستن شدن به دور از آلودگی گناه اصلی در آیین بیزانس، نیکولاس قادری، 48: 332. - مریم عذراء و فرزندش در هنر بیزانس، سامی حلاق الیسوعی، 71: 195.
پاپ ها و دستورالعمل هایشان
- لئون سیزدهم و المشرق، لویس شیخو الیسوعی، 5: 195. - لئون سیزدهم، هنری لامنس الیسوعی، 5: 210. - لئون سیزدهم و نظام اجتماعی، جرجس تریبوله الیسوعی، 5: 225. - لئون سیزدهم و علوم، موریس کولنجت، 5: 234. - وفات پاپ سیزدهم، 6: 673. - انتخاب پاپ در گذشته و حال، لویس شیخو الیسوعی، 6: 678 و 727. - تاج گذاری پاپ های روم، لویس شیخو الیسوعی، 6: 739. - امیر مراکش و پاپ اینوسنت چهارم، ا. رباط الیسوعی، 6: 1109. - پاپ کلمنت هشتم و جبریل پاتریاک قبطیان مصر، ا. رباط الیسوعی، 7: 853، 881 و 955. - سیزدهمین سده درگذشت حضرت پاپ گریگوریوس بزرگ، لویس شیخو الیسوعی، 7: 987. - نامه پاپ پیوس دهم به روحانیون و مردم فرانسه، 9: 241. - منشور پاپ به فرانسوی ها، 10: 97. - نامه شبانی فرستاده پاپ در باب حکومت مشروطه، 11: 723. - پیوس دهم و رصدخانه واتیکان، لویس شیخو الیسوعی، 11: 819. - بایزید دوم و پاپ اینوسنت هشتم، لویس شیخو الیسوعی، 12: 64. - نامه پاپ پیوس دهم درباره دریافت فیض در دو آیین اصلی، 17: 881. - وفات پاپ پیوس دهم، 17: 641. - بشارت زعامت پاپ بندیکت پانزدهم، 17: 721. - پاپ جدید کیست؟ لیوپولدفنک، 17: 727. - بزرگواری های پاپ بندیکت پانزدهم در حق شرق، یوسف منجان الیسوعی، 18: 61. - یادبود چهارمین سده وفات لئون دهم، آغاز اصلاحات لوتر وبازگشت به خویشتن ایگناتیوس دولویولا، لویس شیخو الیسوعی، 19: 881. - پاپ کلمنت چهاردهم و لغو رهبانیت یسوعی; نگاهی تاریخی انتقادی، لویس شیخو الیسوعی، 21: 561. - سه نامه از پاپ بندیکت چهاردهم درباره شورای لبنان، لویس شیخو الیسوعی، 25: 432. - نامه پاپ و اتحاد کلیساها، آنطون صالحانی الیسوعی، 26: 321. - پاپ پیوس یازدهم; یوبیل طلایی کهنوت او، پطرس غالب، 27: 241 و 321. - نامه پاپ ژان بیست و سوم «مادر و بانوی معلم »، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 56: 385. - پل ششم در اولین سال پاپی، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 59: 129. - پل ششم و معضل اجتماعی موجود در نامه وی «پیشرفت ملل »، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 63: 407. - حقوق بشر در نامه پاپ ژان پل دوم، سمیر مظلوم، 66: 21. - نامه پاپ و تاسیس مجدد اخلاق، سلیم دکاش الیسوعی، 68: 285 - 290. - بعد نوشتاری و تاثیر آن در بعد اخلاقی: بررسی انتقادی نامه «رونق حقیقت » جرج خوام البولسی، 68: 291. - مسئله اخلاقی میان آزادی و دین از نگاه نامه «رونق حقیقت »، عزیز الحلاق الیسوعی، 68: 303. - بازتابهای نامه «رونق حقیقت »، کمیل حشیمة الیسوعی، 68: 325. - در آستانه هزاره سوم; نامه ژان پل دوم برای آماده شدن جهت یوبیل دو هزاره، ویکتور شلحت الیسوعی، 69: 365. - ارشاد رسولی و رسول بودن کلیسا، 71: 273.
مذاهب و فرق مسیحی و رهبانی
- سلسله پاتریاک های مارونی اثر پاتریاک استفان الدویهی، رشید شرتونی، 1: 247، 308، 347 و 390. - آباء کلیسا و پیروان بدعت گزاران، البار کندامین الیسوعی، 2: 241. - فرقه ارمنیان کاتولیک، لویس شیخو الیسوعی، 3: 49 و 150. - ملکائی های روم; ریشه تاریخی و تبار آن ها، هنری لامنس الیسوعی، 3: 267. - کلدانی های کاتولیک، ادی صلیبا ابراهینا الکلدانی و پطرس نصری الکلدانی، 3: 817 و 878. - متمردان و مارونی ها، یوسف دبس المارونی، 5: 914. - متمردان یا جراجمه، انستاس الکرملی، 6: 301. - مارونی های حلب، جرجس منش المارونی، 6: 359. - جراجمه با متمردان فرق دارند، یوسف الدبس، 6: 404. - غرابت کلیساهای حبشیان، عبدالله میخائیل رعد، 6: 793. - تاریخ کلیسای حبشیان، عبدالله میخائیل رعد، 6: 913 و 974. - فرقه های شرقی و بدعت کالوینیست ها، آنطون رباط الیسوعی، 6: 971 / 7: 766 و 795. - کلدانی های نسطوری در چین، پطرس عزیز الکلدانی، 7: 1035. - قلمرو و سلسله مراتب دینی اسقفان مارونی، سلیم خطار دحداح، 7: 641، 748، 1022 و 1099 / 8: 151 و 401. - دایره اسقفی کاتولیک های رومی در بیروت، کی یرلس شارون و لویس شیخو الیسوعی، 8: 193. - قلمرو ارمنی های کاتولیک در حلب، پولس بلیط الارمنی، 9: 275، 361 و 459. - سلسله مطران های کرسی صور، کی یرلس شارون الرومی الملکی، 9: 306 و 410. - ضمیمه سلسله اسقف های صور، آنطون پاشا المخلصی، 9: 620. - قلمرو و سلسله اسقف های کلدانی، پطرس نصری، 9: 639، 683 و 744. - دایره های اسقفی مربوط به کرسی صور، کی یرلس شارون الرومی الملکی، 10: 246، 346 و 401. - قلمرو ارمنیها در ماردین، الکسندریان الارمنی، 10: 502. - آثار خطی تاریخ کلیساهای شرق، لویس شیخو الیسوعی، 10: 745. - کلیسای شرقی ارتدکس، فرنسیس تورنبیز الیسوعی، 11: 231. - سلسله مطران های کرسی حلب، کی یرلس شارون الرومی الکاتولیکی الملکی، 11: 536. - مطران های بعلبک، قسطنطین پاشا، 12: 408. - سلسله اسقفهای ملکائی، کی یرلس شارون، 12: 912 / 13: 328 و 575. - تاریخ جدید کلیسای ارمنی، فرانسیس تورنبیز الیسوعی، 14: 458. - خاستگاه نسطوریان معاصر و اوضاع دینی و مدنی آنان، پطرس نصری الکلدانی، 16: 491. - فرقه مارونی و رهبانیت یسوعی در قرن های شانزدهم و هفدهم، 17: 321، 445 و 754 / 18: 65، 300، 675 و 969 / 19: 138، 293، 625 و 758 / 20: 78 و 1053 / 21: 701.- رتبه کاردینال و کاردینال های شرق، لویس شیخو الیسوعی، 18: 163. - ارتدکس و انگلیکان; نگاهی تاریخی کلیسایی، لویس شیخو الیسوعی، 20: 868. - در باب پاتریاکی انطاکیه، اسحاق ارمله السریانی، 21: 494، 589 و 660. - افرام برموسی راهب و کرسی اسکندریه، لویس شیخو الیسوعی، 22: 511. - سریانی ها در منطقه مصر، اسحاق ارمله السریانی، 23: 282، 384، 448، 536 و 574. - سریانی ها و کلدانی ها و مارونی ها در منطقه مصر، اسحاق ارمله السریانی، 23: 741. - سریانی های کاتولیک در منطقه مصر، اسحاق ارمله السریانی، 23: 801. - فرقه سریانی و کنسول گری فرانسه در بغداد، اسحاق ارمله السریانی، 24: 99. - میان کلدانی ها و مارونی ها، پطرس رافائل، 26: 100. - نزاع بر سر منصب اسقفی در انطاکیه، گوستاونیرون الیسوعی، 26: 608 و 746. - آشوری ها یا نسطوریان، فردینان توتل الیسوعی، 28: 509. - انتخاب پاتریاک های مارونی، سلیم دحداح، 30: 93. - انتخاب یک پاتریاک مارونی در قرن نوزدهم، سلیم دحداح، 30: 170 و 258. - آیا پاتریاک مکاریوس کاتولیک بود، حبیب زیات، 30: 881. - پاتریاکی انطاکیه میان اتحاد و انشعاب، اثناسیوس حاج ق.ب، 31: 241 و 351. - ایمان نصارای ملکائی، حبیب زیات، 32: 12. - ملکائی های شرقی، حبیب زیات، 32: 273. - ملکائی ها: دایره پاتریاکی انطاکیه و زبان ملی و آیینی آنان، اسحاق ارمله السریانی، 34: 37، 211، 361 و 497. - اشتباهات رومیان ملکائی در حلب در قرن هفدهم، حبیب زیات، 36: 32. - ارتباطات مارونی ها با رم، لویس خازن، 36: 513. - ملکائی های سریانی، اسحاق ارمله السریانی، 39: 355. - رومیان ملکائی در اسلام; کشته شدن پاتریاک کرستوفوروس، حبیب زیات، 47: 273، 402 و 689. - برگی از تاریخ مارونی ها، بشرفارس، 49: 750. - نصارای غسان و سریانی ها، اسحاق ارمله السریانی، 58: 377. - هندیه راهبه (1720 - 1798)، میشل حایک، 59: 525 و 685 / 60: 273 و 519. - عالمان نصرانی ملکائی و عرب زبان که در دوران عباسی ها در مصر بروز و ظهور یافتند، پولس سباط، 59: 275. - تاریخ پاتریاکی انطاکیه مارونی، آنطون ضو انطونی، 61: 391. - پاتریاک های چهارگانه مشرق اثر شمعون عواد و یوسف شمعون السمعانی، آنطون ضو انطونی، 62: 258. - دستورالعمل های حقوق دانان مارونی، آنطون ضو انطونی، 63: 391. - مختصری در باب خاستگاه کلدانی های نصرانی و گسترش آیین و زبانشان، قریاقوس مخنوق الکلدانی، 2: 97 و 257. - قیس مارونی و قدیم ترین تاریخ نویسندگان مارونی، هنری لامنس الیسوعی، 2: 265. - تائوفیل بن تومای مارونی، بشاره شمالی، 2: 356. - نه «قیس » و نه «تائوفیل »، سباستین رونزوال الیسوعی، 2: 451. - خلاصه ای در باب مقابر، خلیل اده، 2: 986. - مدرسه عین طورا، یکی از آبای لازاری، 3: 481، 545 و 637. - صدمین سال درگذشت ایگناتیوس جروه اولین پاتریاک سریانی کاتولیک، لویس شیخو الیسوعی، 3: 913. - مارونی ها در لیورنو، پولس غسطاوی، 3: 926. - شهید راه دین در کشور چین، لویس شیخو الیسوعی، 3: 1054. - یوبیل سیمین دانشکده ما، لویس شیخو الیسوعی، 4: 1. - محاصره میسیونرها در دایره اسقفی پکن، ناویار اسقف پکن، 4: 30، 62 و 111. - مختصری در باب تاریخ راهبه های زیارت و مدرسه آن ها در عین طورا، یکی از آبای لازاری، 4: 704. - نمونه بلژیک در موفقیت کاتولیک ها، جان پهلوان، 4: 844. - وقفیات خانواده خازنی بر فرقه های پناهنده به لبنان، شاهین الخازن، 4: 973. - کلیسای کاتولیک در قرن نوزدهم، لویس شیخو الیسوعی، 4: 1009 و 1087. - دومین سده تشکیل رهبانیت مکیتاری، لویس شیخو الیسوعی، 5: 32. - وقفیات خانواده خازنی بر خودش، شاهین خازن، 5: 115 . - موفقیت پاتریاک کی یرلس هشتم، لویس شیخو الیسوعی، 5: 625. - خاستگاه رهبانیت کارملی و کرامت های آن، انستاس الکرملی، 5: 632. - شکوفایی کاتولیک در انگلستان، ی. جباره الیسوعی، 5: 721، 876، 1065 و 1126. - پایان یوبیل پاپی، لویس شیخو الیسوعی، 6: 193. - ایرلند و رسول آن، یکی از آبای ایرلندی، 6: 318. - یادبود شانزدهمین سده شهادت جرجیس مقدس، لویس شیخو الیسوعی، 6: 385. - قدمت کلدانیان در حلب، پطرس عزیز الکلدانی، 6: 655. - یوبیل زرین چاپخانه ما، لویس شیخو الیسوعی، 6: 1105. - مدال های پاپی، آنطون رباط الیسوعی، 9: 289. - رؤسای کل رهبانیت شویری در حلب، تیموتائوس حق، 9: 891. - رهبانیت باسیلیوسی قانونی در حلب، تیموتائوس حق، 10: 170. - شاهد عینی رهبانیت، لویس شیخو الیسوعی، 10: 177. - مسیحیت غسان، لویس شیخو الیسوعی، 10: 519 و 554. - مختصری تاریخی در باب مدرسه دینی حنای قدیس، نیکولا الدهان، 10: 865. - احکام نهایی در مورد گروه های رهبانی، تیموتائوس حق، 10: 1072. - یادبود صد سالانه وفات زرین دهان، لویس شیخو الیسوعی، 11: 1. - تبریک به اسقف جدید پطرس شبلی رئیس اسقفان مارونی بیروت، 11: 161. - یوبیل های روحانیت و اسقفیت پاپ، لویس شیخو الیسوعی، 11: 803. - دو کنگره دینی در پایتخت انگلستان، لویس شیخو الیسوعی، 11: 917. - مختصری تاریخی در باب قاصدان رسولی در سوریه، لویس شیخو الیسوعی، 12: 3. - دین و دنیا در سال 1908، لویس رونزوال الیسوعی، 12: 48 و 128. - فتواهای آمریکایی در مورد باورهای دینی، لویس شیخو الیسوعی، 12: 425. - در باب پیروان فراماسون ها، لویس شیخو الیسوعی، 12: 721، 866 و 933 / 13: 32، 149، 225، 282، 357، 455، 538، 592، 676، 757، 850 و 931 / 14: 57، 213، 280، 375، 439، 526، 606 و 683. - بیست و پنج سال در راه دین و وطن، یکی از آبای یسوعی بلژیک، 12: 941. - اولیای خدا در لبنان; نگرشی تاریخی، لویس شیخو الیسوعی، 13: 81، 302، 447، 605 و 775. - هیپاسیا و کی یرلس مقدس، فلوران لافلی الیسوعی، 13: 144. - دانشکده های کاتولیکی در جهان، لویس رونزوال الیسوعی، 13: 401. - مدارس سکولار و ادیان، لویس شیخو الیسوعی، 13: 62. - شوراها، دیوان هاو دایره های رومی، لویس شیخو الیسوعی، 13: 650. - نمی تواند و جایز نیست که مدارس سکولار و بی دین باشند. لویس شیخو الیسوعی، 13: 690. - پیشگام علم و قهرمان دین در چین، لویس شیخو الیسوعی، 13: 801 و 915. - ماسونی ها و مدارس لائیک، یکی از ادیبان مسلمان، 14: 91. - دو فرستاده نیکی در مدینة السلام، لویس شیخو الیسوعی، 15: 161. - آتش شگفت انگیز در قبر مقدس، لویس شیخو الیسوعی، 16: 188. - یوبیل انجمن برادری کارگران بیروت، لویس شیخو الیسوعی، 16: 321. - گذشت صد سال از آزادی کلیسا به دست قسطنطین بزرگ، فلوریان لافلی الیسوعی، 16: 401. - نصرانیت در میان پیشینیان ترک ها و مغول ها، لویس شیخو الیسوعی، 16: 754. - پنجاهمین سالگشت وفات ایگناتیوس آنطون سمحیری، اسحاق ارمله السریانی، 17: 401. - اولین سده رهبانیت یسوعی، لویس رونزوال الیسوعی، 17: 481. - صد سال در خدمت دین و نظام اجتماعی، لویس شیخو الیسوعی، 17: 561. - رهبانیت یسوعی در قرن اخیر، لویس شیخو الیسوعی، 17: 645. - مسیحی شدن امرای شهابی و لمعی در لبنان، عیسی اسکندر معلوف و سلیم دحداح، 18:543. - حوادث عین ابل; به نقل از یک شاهد عینی، خواهر کلیمنتین خیاط، 18: 779. - یادبود پنجاه سالگی حمایت یوسف مقدس، لویس شیخو الیسوعی، 19:187. - بانوان شهید محبت در انقلاب کبیر فرانسه، لویس شیخو الیسوعی، 19:262. - مسیحی شدن امیر عبدالله لمعی، استفان فریحه، 19:271. - تکریم لبنان بزرگ و مارونی ها نسبت به قلب مقدس حضرت عیسی، لویس شیخو الیسوعی، 19: 321. - هفتصدمین سال ایجاد رهبانیت سوم فرانسیس، نیکولا پاپ نیکولا، 19: 538. - سیصدمین سالگشت وفات دو یسوعی بزرگ: یوحنا برکمنس و بلرمین، لویس شیخو الیسوعی، 19: 561. - هفتصدمین سالگشت وفات دومینیک مقدس، لویس شیخو الیسوعی، 19: 688. - برنامه های کاتولیکی در حلب، لویس شیخو الیسوعی، 19:843. - جنبش کاتولیکی در برزیل، رافائل نخله الیسوعی، 20: 27. - موفقیت پیامبر صلح و سلام در پایتخت اسلام، لویس شیخو الیسوعی، 20: 65. - وفات پاپ بندیکت پانزدهم، 20: 80. - رویدادهای دینی سال 1921، لویس شیخو الیسوعی، 20: 85. - سیصدمین سالگشت تثبیت قداست ایگناتیوس دولویولا و فرانسیس کسفاریوس، لویس شیخو الیسوعی، 20: 351. - صد سال در خدمت رسالت کاتولیک، لویس شیخو الیسوعی، 20: 459. - سومین عید یکصد سالانه ایجاد شورای گسترش ایمان، لویس شیخو الیسوعی، 20: 481. - آثار تازه ای از نصرانیان قدیم در چین، لویس شیخو الیسوعی، 20: 929. - تکریم کاردینال بلرمین، لویس شیخو الیسوعی، 21:401. - پاتریاک مارونی و جمال پاشا هنگام جنگ، عبدالله خوری، 22: 161. - جاثلیق های مشرق و مفریان های سریانی، اسحاق ارمله السریانی، 22:183، 272، 364، 417، 519 و 604. - شهدای شورای کالسدون در تاریخ، لویس شیخو الیسوعی، 22: 598. - مفاخر مسیحی دمشق، لویس شیخو الیسوعی، 22: 761. - راه یافتن یک بانوی نویسنده روس به مذهب کاتولیک، رافائل نخله الیسوعی، 22:781. - یوبیل دانشگاه رومی گریگوری، لویس شیخو الیسوعی، 22: 861. - هیئت اعزامی پاپ به کشور شوروی، جان کاپلو الیسوعی، 23: 44، 144 و 200. - یوبیل طلایی دانشکده حضرت یوسف، لویس شیخو الیسوعی، 23:321. - انعکاس یوبیل دانشکده حضرت یوسف، لویس شیخو الیسوعی، 23: 410. - تاریخ جدید مدرسه فقهی بیروت، لویس شیخو الیسوعی، 23: 721. - مدرسه مارونی یوسف مقدس در قاهره، یوسف مدور، 24، 324. - آزار دینی در مکزیک، فردینال توتل الیسوعی، 25:161. - تجلیل ژاپنی ها از رسولشان، 25: 365. - نگاهی کلی به آیین کاتولیک و اعتقادات آن، لویس شیخو الیسوعی، 25: 821. - پیدایش دین مسیحیت در لبنان، پطرس غالب، 26: 189، 259 و 359. - برادران و خواهران عیسی، آنطون صالحان الیسوعی، 26: 721 و 801. - حریصا، یوسف غصوب، 27: 447. - یادبود صدمین سال حضور میسیونرهای لازاری در دمشق، مبارک ثابت اللبنانی، 27:608 و 765. - زندگی عبادی در لبنان، پطرس غالب، 27: 653، 744 و 831. - در باب رهبانیت، یوسف عمشیتی، 28: 118 و 203. - یوحنای زرین دهان و انقلاب انطاکیه، عبدالمسیح زهر، 28: 481 و 609. - برگی از تاریخ رهبانیت باسیلیوسی شویری، اتناسیوس حاج ق.ب.، 28: 744، 827 و 914 / 29: 49. - رهبانیت و علم، پطرس ساره اللبنانی، 30: 321. - رهبانیت بندیکتی در فلسطین (مصور)، اسحاق ارمله، 30: 401. - رهبانیت لبنانی مارونی، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 30: 801 و 920. - راهبان و فعالیت های تبلیغی، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 31:654. - یادبود طلایی اولین مراسم عبادی در کلیسای سریانی بیروت، میخائیل الیان سرکیس، 31:779 و 809. - جبرائیل دنبو (1774 - 1832) بنیان گذار رهبانیت آنطونی کلدانی، یوسف نادر آنطونی، 31: 801. - آخرین نمود سیاست دینی روسیه در خاور نزدیک (1795 - 1914)، آلکسیس بوکولیوبسکی و لوونک الیسوعی، 33: 574. - ملاحظاتی در مورد عملکرد رهبانیت قدیم برای تقریب میان کلیساها و اقوام شرقی (مصور)، پولس پیترس الیسوعی، 34: 321. - چهارمین یادکرد صد سالانه تشکیل رهبانیت یسوعی (1540 - 1940)، بونویل الیسوعی، 38: 305. - مدرسه لبنانی در سایه معابد و درخت ها در قرن نوزدهم، لحد خاطر، 41:190. - وصایای روحی فرانس کومون، رنه موترد الیسوعی، 41: 617. - تاریخ رهبانیت لبنانی مارونی اثر لویس بلیبل، پطرس ساره اللبنانی، 51: 487 و 673 / 52: 20، 188، 322 و 531 / 53: 37 و 196. - مختصری تاریخی در باب تشکیل رهبانیت مارونی لبنان اثر لویس بلیبل، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 51: 279. - برگشت یسوعیان به شرق، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 54: 720. - اسنادی از تاریخ مرکز روحانیت پاتریاکی کلدانی، یوسف حبی، 60: 15. - یسوعیان و مجله المشرق، تاریخ و اعلام، کمیل حشیمه الیسوعی، 65:9. - معنویت ایگناتیوسی، سیمون دیکلو الیسوعی، 65:35. - رمز و راز رهبانیت یسوعی در فن تربیت، فاضل سیداروس الیسوعی، 65:55. - دو هیئت یسوعی اعزامی به سوی قبطیان، شارل لپیو الیسوعی، 65:89. - اندیشه سیاسی مارونی ها در صد سال اخیر، ناصیف نصار، 65:149. - یسوعیان و حقوق بشر در السالوادور، صلاح بوجوده الیسوعی، 65:87. - یسوعیان و روسیه، کمیل حشیمه الیسوعی، 65:243. - روحانیت شرق سریانی، سلیم دکاش الیسوعی، 70:113. - مارونی ها و کتاب از قرن پانزدهم تا امروز، سلیم دکاش الیسوعی، 70:123. - سران کلیسای اسپانیا و گفت وگوی اسلام و مسیحیت، ایگناتیوس گوتیریث دوتران، 70:369. - نشانه هایی از انسان شناسی ایگناتیوسی، فاضل سیداروس الیسوعی، 72:85. - یزیدیه، انستاس الکرملی، 2: 32، 151، 309، 395، 547، 651، 731 و 830. - صابئین یا مندائیة، انستاس الکرملی، 3: 486، 680 و 777 / 4: 400، 550، 684، 779، 934 و 1121 / 5: 307، 392 و 488. - معرفی سه دین، انستاس الکرملی، 5: 577. - هلال صابی و تالیفات وی، لویس شیخو الیسوعی، 6: 466 و 649. - پیروان رکوسیه، هنری لامنس و انستاس الکرملی، 6: 777 و 928. - مجوس، پطرس عزیز الکلدانی، 7: 12. - خوش آمدگویی به فرزند نورسیده نزد برهمن های هند، یوسف افندی غنیمة، 7: 602. - یکی بودن خدای «رشف »، آپولون ورمان، یوسف اوفرد، 8:14. - «نسکو»ی خدا یا نسروک و پرستش آن در سال 1370 ق م، یوسف اوفرد، 7:375. - مرقوسیه و رکوسیه، انستاس الکرملی، 8: 504. - دیانت کالا، ع. م. رعد، 9: 405، 500، 590 و 731. - مسخ در نظر یونانی ها و رومی ها، گلابرت الیسوعی، 9: 608. - مریمانیه یا بربرانیه، انستاس الکرملی، 10: 546. - در باب یکی بودن عشتروت و سیاره زهره، یوسف اوفرد، 10: 603. - رکوسیه و بدعت مشیت واحده، لویس شیخو الیسوعی، 10: 1120. - الهیات ابتدایی در شرق اردن، پولس سلمان، 18: 412. - ارواح در شرق اردن، پولس سلمان، 8: 561 و 655. - بردیصان و بدعت او، رزق الله غثیمه البغدادی، 18: 977. - قربانی در شرق اردن، پولس سلمان، 19: 21. - مذاهب نوظهور فیلسوفان دوران های متاخر، یوسف عمشیتی، 19: 517. - پرستش خدایان سوری در قرطبه، رنه موترد الیسوعی، 22: 337. - فرقه های اسلامی و آیین مانی، توفیق اسکاریوس، 22: 978. - کتاب نمازها و پیشرفت در کلیسای انگلیکانی، فردینان توتل الیسوعی، 25: 641. - رویدادی مهم در کلیسای انگلیکانی; کتاب نمازهای عمومی، آنطون صالحانی الیسوعی، 26: 241. - فرقه ها و بدعت ها و مجالس اهل کلام در بغداد در قرن چهارم هجری، 35: 37. - اقوام سامی و توحید، جان ستارکی، 42: 169. - یزیدیه اثر بهنام الموصلی السریانی، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 45: 533 / 46: 29. - یزیدیه، ایگناتیوس عبده خلیفة الیسوعی، 47: 571. - چهل حدیث و شروح عربی آن، عبدالقادر قره خان، 47: 764. - آیین هندو، 49: 429. - شاخه های شجره امامان اسماعیلیه، عارف تامر، 51: 581. - اسماعیلیه و قرامطه، عارف تامر 53: 557. - دین نزد اقوام بسیار ابتدایی، مبارک ثابت اللبنانی، 53: 697. - مسیح در اسلام، میشل حایک، 55: 129، 289، 385 و 641. - رواقیون و اسلام، عثمان امین، 58: 397. - منابع یزیدیه، گرگیس عواد، 63: 673. - دو کتاب پیرامون تحول اندیشه شیعی: ولایت و رهبری از عصر سلجوقیان و صفویان تا ایران نوین، جون دنوهیو الیسوعی، 65:331.
تراجم
- تجرد یوسف مقدس، لویس شیخوالیسوعی، 3:380، 413، و 476. - مقام یوسف نیکوکار در میان اولیای اطهار، پولس جوون الیسوعی، 4:229. - یوحنای مقدس دولاسال، لویس شیخوالیسوعی، 4: 465. - راهب کفیفان، نعمة الله الکفری، 5:605. - دو شهید سوری، لویس گلابرت الیسوعی، 5:945. - ایرلند و رسول آن، یکی از آبای یسوعی ایرلند، 6:318. - ششصدمین سالگشت شهادت جاورجیوس مقدس، لویس شیخوالیسوعی، 6:385 و 526. - مارسهدونا; زندگی و تالیفات، پطرس عزیز الکلدانی، 6:844. - یکهزار و سیصدسال پس از وفات گریگوریوس کبیر، لویس شیخوالیسوعی، 7:987. - زندگی ابرامیوس مقدس، جرجس گراف، 8:258. - دو شهید حبشه، لویس شیخوالیسوعی، 8:512. - ستایش مرد خدا، لویس شیخوالیسوعی، 8: 650. - الگوی کاهنان: ویانای خوری ارس، لویس شیخوالیسوعی، 8:790. - شهدای مسیحیت در مجارستان، لویس شیخوالیسوعی، 9:49. - الیاس پیامبر، لویس شیخوالیسوعی، 9:707. - رسول هند و ژاپن فرانسیس کسفاریوس، لویس شیخوالیسوعی، 9:1111. - تومای مقدس و کتاب او خلاصه الهیات، جرجس منش المارونی، 11:366. - ژاندرک، لویس شیخوالیسوعی، 12:321. - افتیمیوس مقدس، پولس پیترس الیسوعی، 12:344. - سه شکوفه گران بها در باغ کلیسا، لویس شیخوالیسوعی، 18:401. - نابغه سریانی ها افرام الملفان، لویس شیخوالیسوعی، 18:721. - ژروم مقدس و شرق، لویس شیخوالیسوعی، 18:961. - شهید استانبول: گومیداس ارمنی کاتولیک، لویس شیخوالیسوعی، 19: 728. - شربل حبیس عنایا، طانیوس شبلی اللبنانی، 20: 289. - پاپ پیوس یازدهم، لئوپولدفنک الیسوعی، 20:321. - از کاخ پادشاهی تادیرکرمل (لویزه دوفرنس)، رافائیل نخله الیسوعی، 20: 401. - یاور کلیسا و دین: کاردینال روبرتس بلرمین، لویس شیخوالیسوعی، 22:241. - شگفتی های عنایت الهی، مارون غصن، 23:6. - قدیسه تریزیا کودک عیسی، کلودشیفرای الیسوعی، 23:641. - پطرس کانیزیوس، لویس شیخوالیسوعی، 24:161. - تکریم شهدای کانادا، ایمانوئل رولان الیسوعی، 24:177. - هفتصدمین سالگشت وفات فرانسیس آسیزی، ایمانوئل رولان الیسوعی، 24:721. - تکریم شهدای انقلاب فرانسه در سال 1792، ایمانوئل رولان الیسوعی، 25:145. - تکریم دو شهید یسوعی قربانی مقدس: ژاک سالس و گلیوم سوتموش، یکی از آبای یسوعی، 25:219. - جبری میکائیل شهید لازاری حبشه، یوسف علوان لازاری، 25:241. - جان انتیدطوره بنیان گذار راهبه های محبت بیزانسون، لویس شیخوالیسوعی، 25:459. - شهدای مارونی دمشق، منصور عواد، 25:481. - یک فرستاده یسوعی به شرق، شهید انقلاب فرانسه، یوسف لوبون الیسوعی، 25:731. - کلود دولاکومبیار الیسوعی، شرل ابیلا الیسوعی، 28: 161 و 265. - فرانسیس کسفاریوس، جبرائیل عقیقی الیسوعی، 47: 106. - ایگناتیوس دولویولا و رهبانیت یسوعی او، 50: 587. - صدمین سالگشت وفات نعمة الله کساب الحردینی، پطرس ساره اللبنانی، 52: 723. - یوحنا الکوخی، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 58: 11. - ارشیلیدوس مقدس، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 58: 160. - اسحاق نینوایی، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی و فرانسیس الیسوعی، 59: 439. - گریفون و جبل لبنان، هنری لامنس الیسوعی، 1: 11، 56، 123 و 145. - بشاره الخوری، لویس شیخو الیسوعی، 3: 97. - ارسانیوس الفاخوری، لویس شیخو الیسوعی، 3: 606. - تاوفیطوس مطران صیدنایا، الکسیوس کاتب، 3: 1068. - یوسف الکلدانی المارونی، جرجس منش، 4:731. - درباره برخی از مشاهیر فرقه کلدانی های کاتولیک، پطرس نصری و ادی صلیبا ابرهینا، 4:847. - سفیر صمیمی کرملی، انستاس الکرملی، 5:707. - عبدالمسیح لبیان الحلبی، جرجس منش، 5:786. - جرمانوس الشمالی، ب.الشمالی، 5:850. - ارسین ایدنیان، نرسیس صائغیان، 6:24. - نیکولاس الصائغ، لویس شیخو الیسوعی، 6:97. - پطرس التولوی، جرجس منش، 6:769. - مستشرق یسوعی پدربلو، لویس شیخو الیسوعی، 7:1144. - باسیلیوس اسحاق جبیر المرصلی، اسحاق ارمله السریانی، 11: 286. - اثناسیوس سفر العطار الماردینی، اسحاق ارمله السریانی، 11:563. - اسحاق مطران نینوا، اسحاق ارمله السریانی، 12:215. - افتیموس صیفی مطران صیدا و مؤسس رهبانیت مخلصی، لویس شیخو الیسوعی، 14:641. - سیره جرمانوس معقد، لویس شیخو الیسوعی، 15:456. - لویس وویلیو قهرمان مطبوعات کاتولیکی در فرانسه، لویس شیخو الیسوعی، 16:801. - کاهنان مارونی حلب در دوران های متاخر، جرجس منش المارونی، 17:65. - پولس بلیط الارمنی، جرجس منش المارونی، 17:81. - صالح نعمه، مبارک الرشماوی، 18:435. - روحانی فاضل و عالم: پطرس مکرزل (1828 - 1888) پطرس غالب، 20:1052. - زندانی فرانسوی در لبنان فرانسوا دو شطویل (1633 - 1644) پطرس ساره اللبنانی، 20:571 و 649. - مبارک متینی اللبنانی، پطرس ساره اللبنانی، 20:852. - فرستاده صحرا: شارل دوفوکو، فردینان توتل الیسوعی، 20:991. - برنردوس فون الیسوعی، رافائل نخله الیسوعی، 21:515. - پطرس نصری الکلدانی، عبدیشوع طوبیا الموصلی، 21:657. - فرستاده علمانی ویلبرت فرو (1828 - 1905) پطرس ساره اللبنانی، 21:762. - جبرائیل گرگور، لویس شیخو الیسوعی، 22:206. - شهید وحدت کلیسا در سرزمین اسلاوها، لویس شیخو الیسوعی، 22: 681. - ادوارد میشل الیسوعی، لویس شیخو الیسوعی، 22:983. - ادی شیر مطران سعرت، سلیمان صائغ الموصلی، 23:36. - نوابغ مدرسه مارونی ها، پطرس غالب، 23:420 و 506. - مارون ایطو راهب لبنانی، طانیوس شبلی اللبنانی، 23:590. - مرحوم لویس شیخو الیسوعی، 26:1. - آنطون مرقس، یوسف عمشیتی، 26:37. - مرحوم لویس شیخو، بشیر قصار، 26: 81. - شیخو و تاریخ، هنری لامنس الیسوعی، 26: 204. - بزرگ مؤلفان و مورخان: لویس شیخو، عیسی اسکندر المعلوف، 26: 461. - در کنار قبر لویس شیخو، 27: 1. - لوسیان کاتن، فؤادافرام البستانی، 27:537. - پطرس شبلی (1871 - 1917)، هنری لامنس الیسوعی، 27:616. - پولس مسعد، آگوستین البستانی، 28:721. - لورنسیوس الحیمری الدیرانی، لویس حداری، 28:85 و 922. - پاتریاک ارمیا العمشیتی (مصور)، یوسف العمشیتی، 29:364 و 454. - خاندان یوحنای دمشقی (مصور)، هنری لامنس الیسوعی، 29: 481. - هنری لامنس (1862 - 1937) فردینان توتل الیسوعی، 35:161. - جبرائیل لوونک (1868 - 1938) 36:145. - سباستیان رونزوال (1865 - 1937) 35:1. - جرمانوس فرحات (مصور)، فردینان توتل الیسوعی، 32: 261. - یوحنای شامی ملقب به ابن عبری، مخایل الرجی، 48: 129. - اسحاق ارمله السریانی، ایگناتیوس عبده خلیفه الیسوعی، 48: 714. - لویس شیخو الیسوعی، پطرس ساره اللبنانی، 51: 640. - پاتریاک یوسف حبیش، آنتونیوس شبلی اللبنانی، 58: 313، 439 و 671. - شیخ سلیمان ظاهر (1873 - 1960)، جرجی ابراهیم نصر، 63: 93. - ابراهیم حرفوش، جرجی ابراهیم نصر، 63: 135. - ابن عبری، لویس شیخو الیسوعی، 1: 289، 365، 413، 449، 505، 555 و 605. - ابو طیب المتنبی، فؤاد افرام البستانی، 25: 915 / 26: 51. - فارابی و توماس یا مدینه فاضله و جزیره طوبی، فؤاد افرام البستانی، 26: 106. - ابوفراس حمدانی، فؤاد افرام البستانی، 26: 265. - ابن سعود و وهابیان، هنری لامنس الیسوعی، 26: 337. - امیة بن ابی صلت، میشل سلیم کمید، 26: 489 و 626. - ابن سعود، هنری لامنس الیسوعی، 26: 525. - جاحظ، فؤاد افرام البستانی، 26: 532 و 662. - اعشی، میشل سلیم کمید، 26: 809 و 908. - شیخ ناصیف یازجی، فؤاد افرام البستانی، 26: 834 و 923. - عماد الدین اصفهانی، حبیب زیات، 35: 192. - فرزدق، فؤاد افرام البستانی، 38: 133. - هنری برگسون، شارل مالک، 39: 113. - ناصر خسرو; شاعر، جهانگرد و فیلسوف، عارف تامر، 50: 275.
پی نوشت:
1.شماره سمت راست (قبل از دو نقطه)نشان دهنده سال انتشار و شماره یا شماره های سمت چپ نشان دهنده شماره صفحه است.گفتنی است که مجموعه شماره های انتشار یافته المشرق در هر سال یک یا دو مجلد با شماره متوالی صفحات چاپ شده اند.