ماهان شبکه ایرانیان

سرمقاله ؛ بازهم بحران کوزوو

خاطره تلخ و اندوهبار نسل کشی و جنایات جنگی صرب ها در بوسنی،اینک ماهها است که در کوزوو تکرار می شود. اگر دادگاه بین المللی لاهه با سرعت و قاطعیت، جنایتکاران جنگی صرب دربوسنی را محاکمه و محکوم می کرد، آن فاجعه های انسانی که آخرین آنها قتل عام ۴۵ نفر از آلبانی تبارهای غیر نظامی و روزه دار درکوزوو است، تکرار نمی شد.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

خاطره تلخ و اندوهبار نسل کشی و جنایات جنگی صرب ها در بوسنی،اینک ماهها است که در کوزوو تکرار می شود. اگر دادگاه بین المللی لاهه با سرعت و قاطعیت، جنایتکاران جنگی صرب دربوسنی را محاکمه و محکوم می کرد، آن فاجعه های انسانی که آخرین آنها قتل عام 45 نفر از آلبانی تبارهای غیر نظامی و روزه دار درکوزوو است، تکرار نمی شد.

سازمان ملل در این مدت به وظائف خود در جهت برقراری صلح وآرامش در این منطقه عمل نکرده است. «ناتو» نیز در این مدت به تهدیدهای مقطعی اکتفا کرده و هربار که «بلگراد» نرمش مختصری از خود نشان داده، ناتو دنباله قضیه را رها کرده است.

«پطروس غالی » دبیر کل سابق سازمان ملل در اوج بحران بوسنی گفته بود: تا طرفین، از جنگ و خونریزی خسته شده و برای مذاکره آمادگی پیدا نکنند، مداخله سازمان ملل یا مجامع دیگربین المللی بیهوده خواهد بود. وی آنگاه جنگ ده ساله لبنان رامثال زده بود که طرف های جنگ، در سالهای اول، حاضر بر هیچ گونه مذاکره نبودند. این اظهارنظر همان زمان مورد انتقاد قرار گرفت زیرا این توجیه و تحلیل، به آن معنا است که سازمان های بین المللی سالها ناظر بی تفاوت بی رحمانه ترین و خشن ترین کشتارهاباشند به امید آن که روزی زمینه های صلح، بی زحمت و بدون ابتکارعمل آنها فراهم شود.

گویا منطق کنونی سازمان ملل در برابر نسل کشی صرب ها در کوزوو ونیز صبر ده ساله است!. آخرین گزارشها حاکی از تهدید مجددکشورهای عضو ناتو در مورد حمله به بلگراد است اما مسلم است که آنها در کوزوو منافعی همچون خلیج فارس ندارند و طبعا انگیزه وحساسیتی جهت اقدام سریع و موثر، در آنها احساس نمی شود. درمعادلات سیاسی و نظامی کشورهایی که سیاست آنها -نه بر عدالت،بلکه- بر مدار «منافع » می چرخد، هرگز کوزوو، جای کویت رانمی گیرد!.

کلینتون; آینه اخلاقی آمریکا

طبق نظرسنجیهای اخیر، رسوائیهای بیل کلینتون موجب شده که بسیاری از مردم آمریکا ضوابط اخلاقی خود را بازنگری کنند.

نزدیک به یک پنجم از کسانی که در سراسر آمریکا مورد نظرسنجی قرار گرفته اند، گفته اند که اعمال کلینتون آنها را وادار ساخته که ضوابط اخلاقی خود را مورد بازنگری قرار دهند. این آئینه اخلاقی هم عمدتا در مقابل کسانی قرار گرفته است که عملکرد شغلی کلینتون را تایید نمی کنند. این نظرسنجی توسط «موسسه سیاست وسیاستمداری تکنومتریکا» در «نیوجرسی » صورت گرفت از 800 نفراز مردم سراسر آمریکا انجام شده است.

«تری تاوسر» یک معلم زبان انگلیسی در «سنت لوئیس »،می گوید:

او و بسیاری از کسانی که می شناسد، از جمله شاگردانش، این روزها در مورد مضرات دروغگویی می اندیشند. این معلم می گوید که او و شاگردانش نسبت به عدم وفاداری زناشویی کلینتون بسیارناخشنودند و تصمیم گرفته اند که بیشتر از رئیس جمهوری خود راکنترل کنند. در این حال، عده ای دیگر از شرکت کنندگان در این نظرسنجی، نسبت به عواقب اعمال خلاف شرع و تاثیرات دروغگویی می اندیشند «فیلیس کراتچ » مشاور آموزشی و مادر دو فرزند ساکن «ویسکانسین » هم می گوید که افتضاح کلینتون موجب شده که وی «بیشتر به اهمیت تصمیمها و عواقب اعمال خود» فکر کند. اومی افزاید که یک پیامد مثبت از این خلافکاریها، «بیدار شدن وجدان پاره ای از مردم آمریکا بوده است ».

(روزنامه کریستین ساینس مانیتور)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی