ماهان شبکه ایرانیان

تنها راه موثر مبارزه با "مواد مخدر در افغانستان، حمایت دولت از کشت جایگزین است

سخنرانان مراسم هفته بسیج مبارزه با مواد مخدر در هرات راهکار مبارزه با موادمخدر را در رشد و کمک به کشاورزان از سوی دولت دانستند، اینکه به جای کشت موادمخدر کشت جایگزین مانند زعفران و مواد خوراکی دیگر به کشاورزان داده شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، دیروز یک شنبه (25 سرطان) برابر با هفته بسیج مبارزه با موادمخدر در افغانستان نشستی از سوی اداره مبارزه با مواد مخدر هرات برگزار شد که در آن شهروندان، علما و بزرگان نیز شرکت داشته‌اند.

محمد افضل رحمتی مسوول برنامه‌های آگاهی‌دهی اداره مبارزه با مواد مخدر به خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: امروز در این نشست به مردم شهر، شهرستان‌ها و روستا‌های هرات آگاهی از مواد مخدر ارائه می‌شود و اینکه چگونه باید به دیگران فهماند تا از کشت موادمخدر جلوگیری صورت گیرد، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: شاید تلاش آن‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته باشد، اما به مرور زمان این آگاهی سبب کم شدن کشت مواد مخدر و فروش آن می‌شود.

دیگر شرکت کنندگان در این گردهمایی از وجود خرده فروشان موادمخدر در سطح شهر و دیگر شهرستان‌ها ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند: پدیده موادمخدر و فروش آن باعث شده است علاوه بر بزرگسالان، جوانان، نوجوانان و خانم‌ها نیز به این پدیده شوم آغشته شوند.

آن‌ها می‌گویند هنگامی که به نیرو‌های امنیتی مراجعه می‌کنند پس از دستگیری این خورده فروشان دوباره پس از مدتی آن‌ها به خورده فروشی خود در شهر ادامه می‌دهند.

عبدالغفارخادمی معاون پلیس مبارزه با مواد مخدر در این مورد گفت: پلیس مبارزه با موادمخدر در هرات با خورده فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر برخورد جدی می‌کنند و در سال جاری تاکنون نیز 60 تن را به اتهام فروش مواد مخدر بازداشت کرده‌اند و در سال گذشته این اداره 365 نفر را به به همین جرم بازداشت کرده بودند.

وی افزود: حتی در این اواخر 4 تن از سربازانی که در امر فروش موادمخدر با خورده فروشان همکاری می‌کردند را نیز به پنجه قانون سپرده‌اند.

خادمی تصریح کرد که اداره آن‌ها هیچ گاه از دستگیری فروشندگان مواد مخدر چشم پوشی نکرده و در حال حاضر نیز نیرو‌های مبارزه با مواد مخدر در شهر و شهرستان‌ها این عاملان را مورد پیگرد قرار می‌دهند.

شفیق بهروزیان فعال مدنی در هرات با بیان اینکه در یک دهه گذشته تا حال برنامه‌های گوناگونی برای آگاهی دهی به مردم در مورد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است گفت:نه تنها این برنامه‌ها خروجی خوبی نداشته بلکه شاهد آن هستیم که کشت، قاچاق و ترانزیت موادمخدر بیشتر از گذشته شده است.

وی بیان کرد: امروز دیده می‌شود که آمار معتادان به مواد مخدرهم رشد زیادی داشته حتی خانم‌ها و نوجوانان هم به این مواد آغشته شدند.

وی راهکار مبارزه با موادمخدر را در رشد و کمک به کشاورزان از سوی دولت دانست و اینکه به جای کشت موادمخدر کشت جایگزین مانند زعفران و مواد خوراکی دیگر باید به کشاورزان داده شود.

ولایت هرات در غرب افغانستان هم‌جوار با ولایت «غور»، «بادغیس»، «فراه» و «نیمروز» است که قاچاقچیان موادمخدر با استفاده از مرز‌های مشترک بین این ولایت‌ها موادمخدر را وارد هرات می‌کنند.

/
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی