ماهان شبکه ایرانیان

بازی ها و رفتارهای جنسی کودکان

آیا بازی های جنسی کودکان طبیعی است؟ برخورد والدین باید چگونه باشد؟ کودکان در حدود سن ۲ و ۳ تا ۶ سالگی به بدن و جنسیت خود و جنس مخالف، حساس می شوند و متوجه تفاوت های جنسی می شوند

بازی ها و رفتارهای جنسی کودکان

آیا بازی های جنسی کودکان طبیعی است؟ برخورد والدین باید چگونه باشد؟

کودکان در حدود سن 2 و 3 تا 6 سالگی به بدن و جنسیت خود و جنس مخالف، حساس می شوند و متوجه تفاوت های جنسی می شوند. از روی کنجکاوی علاقه دارند بدن هم دیگر و خصوصاً جنس مخالف را بازرسی، کشف و مشاهده کنند.
علی رغم مراقبت و مواظبت والدین، کودکان به بهانه های مختلف و دور از چشم والدین، با انجام دادن بازی های مختلف، مثل دکتر و مریض، دکتر و پرستار، عروس و داماد به معاینه و کاوش بدن هم دیگر می پردازند. در این بازی ها، کودکان با بچه های هم سن و سال خود و معمولاً از جنس مخالف، بازی می کنند. بازی با توافق طرفین و در کمال آرامش و بدون ترس و اضطراب انجام داده می شود و از قبل برنامه ریزی نشده است.
والدین در مواجه با کودکانشان که عریان یا نیمه عریان در حال بازی و کاوش هم دیگر هستند، دچار ترس و دلهره و گاه سردرگمی می شوند. برخی از والدین که فکر می کنند کودکشان در حال انجام دادن فعالیت جنسی است، متوسل به خشونت می شوند و شدیداً کودک را تنبیه می کنند. برخی دیگر که نمی دانند باید دخالت بکنند یا نه، مستأصل و وحشت زده به مشاوران و متخصصان روان پزشکی مراجعه می کنند. اکثر والدین از آن می ترسند که نکند کودکشان در بزرگ سالی دچار انحراف اخلاقی و مشکلات جنسی بشود. انجام دادن این بازی ها در این سن طبیعی است و کودکان از روی کنجکاوی و بدون هیچ گونه احساس جنسی، این بازی ها را انجام می دهند. والدین باید با حفظ آرامش و خون سردی، به صورت غیر مستقیم به کودکان نشان بدهند که نباید این گونه بازی ها را انجام بدهند.
با سرزنش، کودکان احساس شرمندگی، خجالت زدگی و احساس گناه می کنند و سعی می کنند این بازی ها را مخفیانه انجام دهند و با تنبیه و خشونت، کنجکاوتر و به انجام دادن این بازی ها حریص تر می شوند.
وقتی والدین، پسر و دخترشان را برهنه و عریان، در حال بازی می بینند، با هیجان زدگی و عصبانیت نباید به آن ها بگویند: « چه کار دارید می کنید؟ خجالت بکشید! بدوید بروید لباس هایتان را بپوشید»، بلکه به صورت غیرمستقیم باید به آن ها گفت: « بچه ها فکر نمی کنید بدون لباس سردتان می شود، بروید لباس هایتان را بپوشید» و در فرصت مقتضی که پدر با پسر و مادر با دختر تنها می شوند، بدون نصیحت و پند و اندرزهای کسل کننده و بدون تهدیدهای بی اثر، باید خیلی صریح و رک و پوست کنده به آن ها گفت: « من دیدم برهنه بودید و لباس هایتان را درآورده بودید، بچه ها اصلاً اجازه ندارند جلو بچه های دیگر، لباس هایشان یا لباس های بچه های دیگر را در بیاوند، این کار قدغن است».
و با اشاره به قسمت های تناسلی شان باید به آن ها گفت: « هیچ کس به جز خودت، اجازه ندارد بدنت را ببیند و به این قسمت ها دست بزند».
والدین باید با رفتارهای خنثی و غیر مستقیم، محدودیت هایی را برای رفتارهای جنسی کودکان، اعمال کنند. توصیه می شود والدین، پسرها و دخترهایشان را با هم دیگر و با هم بازی هایشان به مدت طولانی تنها نگذارند و در زمان ها و به بهانه های مختلف، به صورت غیرمستقیم سرک بکشند و سراغ آن ها را بگیرند تا آنان فرصت و موقعیت چنین بازی هایی را پیدا نکنند.

رفتارهای غیر طبیعی جنسی کودکان کدامند؟ و چه علتی دارند؟

گفتیم که کودکان در سن 3 تا 6 سالگی از روی کنجکاوی با کودکان هم سن و سال خود، بازی های جنسی انجام می دهند که با دخالت، نظارت و تذکر والدین این بازی ها محدود و کاهش می یابند.
ولی در رفتارهای جنسی نابهنجار، کودکان با بچه های پایین تر یا بزرگ تر از سن خود، رفتارهای جنسی نامناسب و غیرطبیعی انجام می دهند. این رفتار معمولاً با اعمال زور و فشار همراه است. این کودکان با پرخاشگری، حتی گول زدن و فریب دادن بچه های دیگر، آن ها را مبجور به فعالیت جنسی با خود می کنند . حتی ممکن است به آن ها آزار و آسیب برسانند و آن ها را مجبور به روابط جنسی مقعدی کنند.
هم چنین ممکن است به صورت وسواس گونه و شدید، خود ارضایی کنند و حتی با حیوانات، رابطه ی جنسی برقرار کنند. فعالیت و رفتار جنسی این کودکان، کاملاً نابهنجار و حالت تکراری دارد. کودک نسبت به این مسئله اشتغال ذهنی شدید پیدا می کند و روند عادی زندگی او مثل انجام دادن بازی و ورزش، درس خواندن و روابط اجتماعی اش تحت تأثیر قرار می گیرد و مختل می شود. اگر این فعالیت ها، طولانی مدت انجام شوند، نه تنها با تذکر و دخالت والدین کاهش پیدا نمی کند، بلکه ممکن است به صورت مخفیانه و حتی گاهی با بی پروایی، کامل و آشکارا آن را انجام دهند.
رفتارهای نابهنجار جنسی، در کودکان زیر 10 سال که تجربیات زیر را داشته اند و در موقعیت های نامناسب جنسی و غیر اخلاقی قرار گرفته اند، بیش تر بروز می کند:

- کودکانی که مورد سوء استفاده ی جنسی بزرگ سالان و کودکان دیگر قرار گرفته اند.
- کودکانی که شاهد روابط جنسی والدین بوده اند.
- کودکانی که روابط جنسی دیگر کودکان و نوجوانان را مشاهده کرده اند.
- کودکانی که فیلم های مستهجن جنسی ماهواره ای و اینترنتی را می بینند.
- کودکانی که اطلاعات جنسی بیش از اندازه ی سن خود را از طریق سی دی، عکس ، طنزهای جنسی، پیام های کوتاه مکتوب و تصویری ( که از طریق موبایل ارسال می شود) دریافت می کنند.

منبع مقاله: امین زاده، دکتر مجتبی، مسائل جنسی کودکان (تعلیم و تربیت فرزندان)، تهران: نشر قطره، چاپ اول، (1389).
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان