ماهان شبکه ایرانیان

اصلاح تغذیه

پیش درآمد از احساس نشاط با خوردن یک فنجان چای در صبح گرفته تا زود رنجی و رخوتی که بر اثر گرسنگی یا پر خوری بیش از حد به وجود می آید، از سردردهای مزمن و دردهای شکمی و بی خوابی و کم خوابی گرفته تا زخم معده و سنگ کلیه و بیماری های قلبی و عروقی، همه و همه با رژیم غذایی و ترکیب تغذیه، همچنین آگاهی از ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی و تأثیرات آن، برای ت ...

اصلاح تغذیه

پیش درآمد

از احساس نشاط با خوردن یک فنجان چای در صبح گرفته تا زود رنجی و رخوتی که بر اثر گرسنگی یا پر خوری بیش از حد به وجود می آید، از سردردهای مزمن و دردهای شکمی و بی خوابی و کم خوابی گرفته تا زخم معده و سنگ کلیه و بیماری های قلبی و عروقی، همه و همه با رژیم غذایی و ترکیب تغذیه، همچنین آگاهی از ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی و تأثیرات آن، برای تک تک افراد جامعه ضروری به نظر می رسد.
مواد غذایی ناسالم باعث بروز حدود 250 نوع بیماری می شود که سالانه تعداد زیادی از مردم دنیا به علت مصرف مواد غذایی آلوده، به مسمومیت های غذایی مبتلا می شوند و تعدادی جان خود را از دست می دهند. البته بسیاری از غذاها تأثیرات سریع و زود هنگامی از خود باقی نمی گذارند، ولی این موضوع نباید سبب بی توجهی به اغذیه شود؛ چرا که غذای نامناسب در دراز مدت اثرات خود را تحمیل می کند.

اهمیت تغذیه در اسلام

در قرآن نیز توجه به عناصر تشکیل دهنده مواد غذایی و ترکیب تغذیه مورد تأکید قرار گرفته است. (1)
از پیامبر اکرم (صلی) و دیگر ائمه (علیهم) نیز احادیث روایات بسیاری مبنی بر اهمیت تغذیه و ترکیبات و مواد تشکیل دهنده آن نقل شده است تا جایی که در فقه دستورات مبتنی بر آن ها از نگاه کردن و توجه به غذا گرفته تا آرام غذا خوردن که به بهتر جویده شدن و هضم آسان کمک می کند، پرهیز از پر خوری و دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن، مصرف نکردن بعضی نوشیدنی ها و غذاهای حرام، همه و همه نشانه ای از توجه دین مبین اسلام به تغذیه است.
بسیاری از پزشکان معتقدند غذا درمانی ( رژیم های غذایی، خام خواری ها، پرهیز غذایی و...) همچنین روش های دیگر در مان طبیعی بسیار ارزشمندتر از روش های پزشکی جدید می باشند؛ چرا که بر خلاف قرص ها و داروهای شیمیایی عوارض جانبی قابل توجهی ندارند.
حکیم ذکریای رازی در این زمینه گفته است: «اگر طبیب درمان بیمار را از اصلاح غذای وی آغاز نکند، گویی بر هلاکت وی جرأت یافته است.» بسیاری از پزشکان معتقدند بیماری ها یک شبه به وجود نمی آیند، بلکه نتیجه نوع تغذیه و سبک زندگی طولانی مدت هستند.
دکتر فورست کلینتون جرویس نیز در این زمینه می گوید:« مقاومت و پایداری بدن انسان به نوع غذایی که می خورد، نوشیدنی هایی که می نوشد و هوایی که تنفس می کند بستگی کامل دارد».
مارگوت هلمیس نیز در مقدمه کتاب سرکه سیب می نویسد:«رسیدگی به صد سالگی با پیروی از تغذیه ای متعادل و سبک زندگی سالم میسر خواهد بود».
توجه به مطالب یاد شده، مطالعه و آگاهی از عملکرد غذاها بر سیستم عصبی، گوارشی، روحی و روانی را تا حدی روشن می سازد، از این رو ستونی را برای این موضوع اختصاص می دهیم و امیدواریم از مطالب قابل دسترس و مورد توجه خوانندگان نامه ی جامعه نیز استفاده نماییم.

پی نوشت:

1. عبس(80): 24.

منبع: نشریه جامعه الزهرا (علیهاالسلام)
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان