به گزارش خبرنگار مهر، احمد همتی صبح شنبه در سی و ششمین نشست اقتصاد مقاومتی استان سمنان به میزبانی استانداری، ضمن اشاره به اینکه یکی از مشکلات عمده دلسردی سرمایهگذاران قرارگیری در سیکل طولانی و فرسایشی اداری ما است، بیان کرد: باید بپذیریم که سیستم اداری ما بسیار کُند عمل میکند و این باعث شده تا از برنامههای مصوب بسیار عقب بمانیم.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل برای اینکه مشکل جدی در بروکراسی کشور وجود دارد، شاخصهایی است که در سطح بینالمللی اعلام میشود که متأسفانه در انواع این شاخصها که مرتبط با سیستم اداری ما هستند، نشان میدهد که کشورهای ما با کشورهای عقبافتاده آفریقایی همراهی میکند.
دولت الکترونیک در همه حوزهها حتی سلامت کامل شود
عضو خانه ملت همچنین گفت: این سیستم کند اداری ارتباطی به اقتصاد مقاومتی یا استان سمنان و سایر استانهای دیگر ندارد و همیشه سیستم بروکراسی کشور با این مقوله دستوپنجه نرم میکرده است.
همتی افزود: شاید متوسط 25درصد برنامههای مصوب اجرایی میشود و مابقی آن باقی میماند حال اگر بخشی از این تأخیرها را به دلیل نقصی در برنامهها لحاظ کنیم، بازهم بخش عمده آن به ساختار اداری ما بازمیگردد.
وی گفت: در سیستمهای اداری بسیار پائین هستیم و این سؤال را پیش میآورد که چرا سیستم اداری ما به این روز افتاده تا ما مجبور باشیم اعلام کنیم که مشکلات بارها و بارها مطرح شود، این امر سؤالی بسیار جدی است که نشان میدهد نیازمند تحول اساسی در سیستم اداری کشور هستیم، این امر یک بحث تخصصی در سطح ملی است که باید پیگیری شود اما آنچه امروز میتوان اجرا کرد مصوبات برنامه ششم است که باید دولت الکترونیک در همه حوزهها حتی سلامت کامل شود.
دولت الکترونیک در کنار کاهش هزینهها، ارتقای کیفی خدمات را به همراه دارد
نماینده مردم سمنان، سرخه و مهدیشهر در مجلس بیان کرد: دولت الکترونیک در کنار کاهش هزینهها، ارتقای کیفی خدمات را به همراه دارد لیکن گامهایی برای این منظور برداشتهشده اما طبق قانون، دولت الکترونیک تا پایان برنامه ششم میبایست فعال شود که این فعالیت نیز خود، گامی اساسی برای تسریع در بهبود سیستمهای اداری است و هم در راستای شفافیت آن میتواند اهمیت داشته باشد که نتیجه آن میتواند برقراری عدالت باشد پس باید دولت الکترونیک بهخوبی نهادینهشده و تمام زوایای ادارت ما را در بربگیرد.
همتی افزود: یکی دیگر از مواردی که برای اصلاح سیستم اداری و دولت الکترونیک میتوان صورت داد، بحث بانک اطلاعاتی مدیران است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد، لذا این امر باید کاملاً علمی پیش رود تا بتوانیم انتخاب مدیران را بر اساس شاخصهای علمی پیگیری کنیم که این اقدامات تا اصلاح ساختار اداری کشور بهطور موقت میتوانند اجراشده و شرایط را بهبود ببخشند.
وی گفت: اصلاح سیستم اداری باعث میشود تا بتوانیم از منابع انسانی و طبیعی کشور بهخوبی بهرهبرداری کنیم چراکه اینها پایههای اساسی اقتصاد مقاومتی هستند اما امروز سرمایهگذاران به دلیل سیکل پیچیده اداری از سرمایهگذاری خسته میشوند.