در نوع خود نگاهی تازه به مقوله سرمایه اجتماعی در بستر تحولات اقتصادی و مناسبات اجتماعی است. بن فاین که استاد اقتصاد و مدیر مرکز سیاست گذاری اقتصادی برای آفریقای جنوبی در مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی لندن است، ریشه های سرمایه اجتماعی را در آثار بکر، بوردیو، و کلمان برسی می کند و می کوشد نگاهی فراگیر به این مقوله در عرصه ادبیات علوم اجتماعی داشته باشد. وی در این کتاب توضیح می دهد که سرمایه اجتماعی چگونه از رویارویی با اقتصاد سیاسی می گریزد و به لحاظ ریشه ها و روند تکاملی اش آشفته است. در این کتاب چهار مضمون عمده مطرح می شود:
1 – دگرگونی رابطه بین اقتصاد و سایر حوزه های علوم اجتماعی به گونه ای که تأثیر گذاری نیروهای اقتصادی بر حوزه های مجاور آن ملموس است.
2 – چگونه مفاهیم پراکندگی یا نابودی و تخصص به وحدت پژوهشی این حوزه آسیب می رساند.
3 – چگونه سرمایه اجتماعی به دنبال اجتناب از تبدیل شدن به یک حوزه میان رشته ای خواهان تلفیق بین اقتصاد سیاسی و نظریه فرهنگ و اجتماعی است.
این متن بسیار جالب و جذاب برای دانش پژوهان، محققان و اندیشمندان و نیز برای دست اندرکاران سیاست گذاری عمومی بسیار سودمند است. لازم به ذکر است که ترجمه و انتشار این کتاب از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی در حال انجام است.