![چرا بعضی خالها عود میکند؟](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/02/2158440800.jpg)
هدف اصلی از برداشتن خالها غالبا زیبایی است؛ خصوصا خالهای نواحی باز بدن و صورت. اما منظور دیگری هم برای این کار وجود دارد و آن نگرانی پزشک در مورد تغییرات خال است؛ تغییراتی که میتواند خال را به مراحل پیشسرطانی سوق دهد.
برای همین است که قبل از برداشتن خالها باید مطمئن شویم خال مذکور، خوشخیم است یا بدخیم. با معاینه و مشاهده و شاید هم در صورت لزوم نمونهبرداری، به تشخیص میرسیم و سپس تصمیم میگیریم براساس اندازه خال از چه روشی برای برداشتن آن استفاده کنیم. لیزر دستگاههای رادیوفرکوئنسی که هیچ جوشگاهی بر جا نمیگذارند بسیار موثرند اما گاهی اوقات خالها را با روش سوزاندن (دستگاه الکتروکوتر) برمیدارند که البته نتیجه زیبایی خوبی در پی ندارد.
به هر حال پزشک متخصص براساس بیماریهای زمینهای شما و محل قرار گرفتن خال و سایز آن تصمیمی را اتخاذ کرده و پس از اتمام کار، یکسری توصیهها به شما میکند تا مبادا در منطقه خال، اسکار و یا کلوئید (گوشت اضافی) تشکیل شود. برحسب انواع خالها، ما روشهایی را داریم که مناسب هستند ولی این که بعضی افراد میگویند خالهایم برگشتهاند شاید دلیلش این باشد که فرایند برداشتن خال را کامل طی نکردهاند. لیزرهای مخصوص باید ضایعات رنگدانهای خال را تخریب کنند و این کار در یک جلسه درمانی انجام نمیشود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/02/2158450379.jpg)
باید طی چند جلسه و آن هم با فاصلهگذاری مناسب بین جلسات، سلولهای رنگدانهای را تخریب کرد. معمولا فاصله مناسب 4 تا 8 هفته یکبار برای لیزر کردن است که بدن بتواند سلولهای رنگدانهای تخریب شده را توسط سلولهای ایمنی بدن دفع کند و یا آنها را از سطح پوست خارج نماید.
پی نوشت ها :
*متخصص پوست و مو
منبع: www.salamat.com
/ک