ماهان شبکه ایرانیان

همه با هم ۱

مقام معظم رهبری :
* برخی از مصایب و مشکلاتی که دنیای اسلام در شرایط کنونی با آن مواجه است به علت کوتاهی ها، دنیاطلبی ها و جدایی های مسلمانان به وجود آمده، لذا دنیای اسلام باید در عملکرد گذشته ی خود بازنگری نماید.
* علت اصلی وضعیت کنونی مسلمانان متحد نبودن آنان است و تنها راه رهایی از این مصایب بازنگری در مورد مسأله وحدت می باشد.
* دولت ها، نخبگان، و رجال فرهنگی و دینی دنیای اسلام در قبال وحدت مسلمانان مسؤولیت سنگینی دارند؛ زیرا اگر دشمنان بتوانند بر منطقه تسلط یابند، دنیای اسلام صد سال دیگر عقب خواهد افتاد.([7])
* آنچه که در دوران کنونی با ملاحظه ی حوادث عالم و با رصد کردنِ آنچه که در دنیای سیاست می گذرد جای تردید نیست، ... یکی، بیداری دنیای اسلام است. حرفی که در صد سال قبل مصلحان دنیای اسلام در کشورهای مختلف در غربِ دنیای اسلام، در شرقِ دنیای اسلام، در محیط های غریبانه بر زبان می آوردند، امروز در دست توده های مردم به عنوان یک شعار مطرح است: برگشت به اسلام، احیای قرآن، ایجاد امت واحده، عزت و قدرت دنیای اسلام و امت اسلامی؛ چیزهایی که به عنوان یک آرمانِ دوردست، مصلحان در محیط های محدود در بین خواص مطرح می کردند، امروز در بین توده های مسلمان جزو آرمان های مطرح و جزو شعارهای زنده است. به هر کدام از کشورهای اسلامی که شما نگاه کنید به خصوص در میان قشرهای جوان و تحصیل کرده و روشن فکر این شعارها زنده است. این نشان دهنده ی این حقیقت است که هویت اسلامی در دل ها زنده شده است.
* بیداری دنیای اسلام هم یک خطر برای جهان استکبار محسوب می شود. قدرت های استکباری یعنی آن کسانی که اداره ی بخش عظیمی از دنیا در پنجه ی اقتدار زر و زور آن هاست؛ شبکه ی صهیونیسم جهانی، قدرت زورگوی آمریکا، دستگاه های مالی ای که پشتیبان این نظام سلطه ی جهانی هستند از بیداری دنیای اسلام احساس خطر می کنند و این را بر زبان هم می آورند. و آنچه که امروز علیه اسلام از جبهه های مختلف انجام می گیرد، یک حرکت سازمان یافته و حساب شده است؛ طراحی شده است. این تصادفی نیست که همان حرفی را که رییس جمهور آمریکا که در رأس قدرت شیطانی استکبار است در مقابله ی با اسلام بیان می کند، آن را به زبان دیگری یک مقام عالی روحانی مسیحی بیان کند! قصد مؤاخذه ی اشخاص را نداریم، مسأله را تحلیل می کنیم. این نمی تواند تصادفی باشد. اهانت به پیغمبر در مطبوعات، ایراد به اسلام و اتهام به اسلام به عنوان دین خشن؛ تهمت زدن به ملت های مسلمان. از آن طرف هم اظهارات سیاسیونی که دم از جنگ صلیبی می زنند؛ دم از دشمنی با ملت های مسلمان می زنند و صریحاً این را ابراز می کنند. این ها تصادفی نیست. دشمن به عنوان یک جبهه در مقابل امت اسلامی تصمیم بر کارشکنی و اعمال دشمنی دارد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، این دشمنی جدی تر شده است.
* دنیای اسلام اگر بخواهد حرکت عمیقِ امت اسلامی را در جهت پیروزی، به درستی پیش ببرد، الزاماتی را باید قبول کند، که اولین این الزامات، اتحاد است؛ اتحاد اسلامی، انسجام اسلامی.
* به جان هم انداختن برادران، یکی از نقشه های اوّلیِ استکبار است که از قدیم هم شناخته شده است؛ تفرقه بینداز و حکومت کن، یک سیاست قدیمی است؛ همه گفته ایم، همه می دانیم، در عین حال، بعضاً متأسفانه همین سیاست را دشمن ما می تواند اعمال کند و ما غافل باشیم؛ به خاطر تبعیت از اهوای نفسانی، به خاطر تحلیل های غلط، به خاطر کوته بینی ها، به خاطر ترجیح دادن منافع شخصی یا منافع کوتاه مدت بر منافع بلندمدت.
* سیاست استکبار ایجاد جنگ بین فلسطینی و فلسطینی است؛ بین عراقی و عراقی است؛ بین مسلمانِ شیعه و مسلمانِ سنی است؛ بین جامعه ی عربی و غیر عربی است. این، سیاست های آشناست. این را اول باید همه علاج کنند. ما به سهم خود، وحدت را بین امت اسلامی یک ضرورت می دانیم. امسال را هم سالِ اتحاد ملی و انسجام اسلامی اعلام کردیم. انسجام اسلامی در یک وجه، خود ناظر به همه ی دنیای اسلامی است؛ باید با هم منسجم باشند؛ باید به یکدیگر کمک کنند؛ هم دولت های اسلامی، هم ملت های اسلامی. و دولت های اسلامی در استفاده ی از ظرفیت ملت های اسلامی برای ایجاد این وحدت بزرگ، می توانند سهم و نقش داشته باشند.
* چیزهایی مانع از اتحاد می شود؛ عمده ی آن ها بعضاً کج فهمی ها و بی اطلاعی هاست؛ از حال هم خبر نداریم؛ درباره ی هم توهمات می کنیم؛ درباره ی عقاید هم، درباره ی تفکرات یکدیگر دچار اشتباه می شویم؛ شیعه درباره ی سنی، سنی درباره ی شیعه؛ فلان ملت مسلمان درباره ی آن ملت دیگر، درباره ی همسایه اش؛ سوء تفاهم ها، که دشمنان هم به شدت بر این سوء تفاهم ها دامن می زنند. افرادی هم متأسفانه بر اثر همین سوء فهم، سوء تحلیل، ندیدن نقشه ی کلی دشمن، بازیچه ی این بازی دشمن قرار می گیرند و دشمن از آن ها استفاده می کند. گاهی یک انگیزه ی خیلی کوچک، انسانی را وادار می کند، حرفی بزند، موضعی بگیرد، کاری بکند که دشمن در نقشه ی کلی خود از آن حرف استفاده می کند و شکاف را بین برادران زیاد می کند.([8])
* امروز در دنیای اسلام یکی از دردهای بزرگ، درد تفرقه و جدایی است. محور وحدت عالم اسلام، می تواند وجود مقدّس پیغمبر نقطه اعتقاد همه؛ نقطه تمرکز عواطف همه انسان ها باشد. ما مسلمان ها هیچ نقطه ای را به این روشنی و به این جامعیت مثل وجود مقدّس پیغمبر نداریم؛ که همه مسلمان ها به او معتقدند، همه علاوه بر اعتقاد، یک پیوند عاطفی و معنوی، دل ها و احساسات مسلمانان را به آن وجود مقدّس، متّصل کرده است. این بهترین مرکز وحدت است.
* امروز زمینه برای حرکت اسلامی در سرتاسر دنیای اسلام فراهم است. امروز در مقابل فساد دنیای مادی غرب، فهم حقیقتِ توحید اسلامی برای ملت های مسلمان، دشوار نیست. امروز روزی است که باید علما و متفکران اسلام، حرکت و تلاش کنند تا دل ها را با حقیقت اسلام آشنا نمایند؛ امت اسلامی را به زمینه تجدید حیات اسلامی نزدیک کنند.([9])
* در زمان حال، برای این که مسلمین با هم متحد و متفق نباشند و علیه هم کار کنند، تلاش های مضاعفی انجام می گیرد. این تلاش ها به خصوص در وقتی تشدید پیدا کرده، که نیاز مسلمین به وحدت، بیش از همیشه است. به تصور خیلی نزدیک به واقعیت، انگیزه ی تلاش های دشمنان این است که از تحقق آرزوی سیادت و حاکمیت اسلام که امروز به مراحل عملی نزدیک می شود جلوگیری کنند. طبیعی است که اگر اسلام بخواهد حاکمیت پیدا کند و مسلمین در دنیای اسلام بخواهند به اسلام تمسک کنند، با این اختلاف امکان پذیر نیست. فاجعه آمیزترین مانع در راه حاکمیت و سیادت اسلام این است که مسلمین را درون جوامع اسلامی چه در یک کشور، چه در کشورهای متعدد اسلامی؛ فرقی نمی کند به جان هم بیندازند.([10])
* دشمنان با تبلیغات خود، با جنگ روانی خود، با تلاش های موذیانه ی گوناگون خود سعی می کنند بین صفوف ملت ایران اختلاف بیندازند؛ به بهانه ی قومیت، به بهانه ی مذهب، به بهانه ی گرایش های صنفی، وحدت کلمه ی ملت را از بین ببرند؛ علاوه ی بر این، در سطح دنیای اسلام هم یک تلاش وسیع عمیقی از سوی دشمن محسوس است برای این که میان ملت ایران و جوامع گوناگون مسلمان دیگر فاصله بیندازند؛ اختلاف مذهبی را بزرگ کنند؛ جنگ شیعه و سنی را در هر نقطه ای از دنیا که ممکن باشد، به وجود بیاورند و عظمت و ابهت ملت ایران را در میان ملت های دیگر که روز به روز به حمدالله تا امروز بیشتر شده از بین ببرند.
* به نظر من امسال، سالِ اتحاد ملی و انسجام اسلامی است؛ یعنی درون ملت ما اتحاد کلمه ی همه ی آحاد ملت و قومیت های گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملی؛ و در سطح بین المللی، انسجام میان همه ی مسلمانان و روابط برادرانه ی میان آحاد ملت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه ی آن ها.([11])
[7]. 18/2/1383.
[8] . 17/1/1386.
[9]. 31/3/1379.
[10]. 1/7/1370.
[11] . 1/1/1386.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی