ماهان شبکه ایرانیان

اخلاق پهلوانی

«علی دلال باشی» که از خدمتگزاران سالن کشتی بود درباره تختی گفته است: من سعی داشتم همواره وسایل راحتی تختی را فراهم کنم در روزهای تمرین، تختی از دو لنگ استفاده میکرد یکی برای نماز و دیگری برای تمرین

نماز

«علی دلال باشی» که از خدمتگزاران سالن کشتی بود درباره تختی گفته است: من سعی داشتم همواره وسایل راحتی تختی را فراهم کنم در روزهای تمرین، تختی از دو لنگ استفاده میکرد یکی برای نماز و دیگری برای تمرین. لنگ مخصوص نماز او را در رختکن در جای معینی میگذاشتیم به محض اینکه تمرین تمام میشد نماز را شروع میکرد و ما هم با او به نماز میایستادیم که البته در آن روزگار با نگاه مخصوص دیگران مواجه بودیم ولی تختی توجهی به این مسایل نداشت. بعضی وقتها هم که تمرین سبک بود، به مسجد هدایت میرفت. امام جماعت آنجا آقای «آیتالله طالقانی» بود و او این سید را خیلی دوست می داشت.

«مهدی سهیلی» در این مورد میگوید: «نگاهش برق عفت داشت، درون چهرهی مردانهاش موج نجابت بود. همیشه با خدای خویش راز و نیازی داشت به امیدی که با پروردگار خود سخن گوید، به سر شوق نماز داشت.»

حضور در هیئتهای مذهبی و احترام پدر

«آل حسینی» بچه محل قدیمی تختی که اکنون در خانه قدیمیتختی در نارمک زندگی میکند، درباره حضور غلامرضا تختی در هیئتهای مذهبی میگوید: «یادم هست که ایام ماه مبارک رمضان بود و من و تختی در جلسات هیئت مذهبی خانیآباد شرکت میکردیم» ولی او به من گفت: «اول بیا برویم بیمارستان به بابا سری بزنیم بعد برویم هیئت»

عشق و ارادت تختی به اهل بیت(ع)

تختی یک بار در پاسخ ابراز محبت روحانی مسجد که بالای منبر از او تجلیل کرد گفت: «آقا، از شما تشکر میکنم که به من محبت کردید، این را بدانید که من نه تنها به دلیل اینکه اسمم غلامرضا است، غلام حضرت رضا(ع) هستم، بلکه غلام همه ائمه اطهارم و از خدا میخواهم که تا پایان عمر توفیق انجام فرایض مذهبی را داشته و یک مسلمان واقعی باشم.»

عشق به اهل بیت(ع) در غلامرضا تختی آنقدر بود که هنگام شکست در مسابقات 1954 توکیو به اتفاق سایر کشتیگیران شکست خورده از توکیو رهسپار کربلا شد، او به کربلا رفت تا غم شکستن را فراموش کند و برای سالهای بعد به قول خودش سبکتر و پاکتر به میدان جهانی پاگذارد.

محمود ملاقاسمی از قهرمانان معاصر تختی که در سفر کربلا با اوهمراه بوده است، نقل میکند: «شبها در صحن مطهر بارگاه امام حسین(ع) مرحوم تختی زیارت نامهها را خیلی میخوانده است. او خیلی زود همه را بیدار میکرد تا نماز صبح را در صحن بخوانند.»

پهلوان جوانمرد

یکی از کشتی های قابل توجه غلامرضا با «پتکوف سیراکف» قهرمان نامدار بلغارستان است. غلامرضا در این کشتی از حریف زیر گرفت و او را خاک کرد و باز هم پای او را در سگگ خود تحت فشار قرار داد. دقیقه سوم کشتی بودف فشار سگگ موجب ناراحتی شدید پای سیراکف شد. او با دست به پایش اشاره کرد، تختی که متوجه ناراحتی او شده بود سیراکف را رها کرد و از جا بلند شد. فریاد اعتراض تماشاچیان بلند شد که چرا این کار را کردی؟سیراکف که این عمل جوانمردانه را از حریف خود دید، منتظر داور نشد و دست تختی را به عنوان برنده بلند کرد.

ارزشمندترین مدال

همانطور که قبلاً ذکر شد، تختی مرد جاودانه کشتی، در دفتر افتخارات خود 10 مدال را رقم زده است، با این حال نزد او شادی قلب یک انسان ارزشمندتر از مدالهای دریافتی بود. ماجرای زیر بیانگر این موضوع میباشد.

پس از دریافت مدال طلای المپیک ملبورن، خبرنگاری از تختی سؤال کرد:«با ارزشترین مدالی که تا کنون گرفتهای کدام هست؟»

او پاسخ میدهد: «بزرگترین پاداش و عالیترین هدیهای که گرفتم نشان طلا و نقره نبود! قلب یک انسان بیش از هزار مدال طلا ارزش دارد و من میدانم که هزاران نفر از مردم حقشناس میهنم در قلب مهربان خودشان جای کوچکی هم برای من ذخیره کردهاند.»

روایتی دیگر از پهلوانی

یکی از حریفان او «کولایف» روسی بود. شب قبل از مسابقه انگشتان دست کولایف، لای در آسیب دید. در روز مسابقه، تختی حتی یک بار به دست مجروح او کوچکترین فشاری وارد نکرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان