7 توصیه برای کنترل فشار عصبی در محل کار
آیا تاکنون این اتفاق برایتان پیش آمده که از رفتن به سرکار خود ناراحت شوید یا اینکه وقتی از سرکار برمیگردید، احساس کنید اعصابتان خرد شده است؟ اگر چنین مشکلی را تجربه کردهاید برایتان پیشنهادهایی داریم که با رعایت آنها میتوانید بر فشار عصبی محل کارتان غلبه کنید.
ناکامی شدید، بیعلاقگی به شغل، اوقات تلخی دایمی، گوشه و کنایه زدن، بهانهگیری و مخالفت از عمدهترین شاخصهای فشار عصبی در محل کار هستند. این علایم میتوانند در روابط شخصی و همچنین در روابط با دیگران آنچنان شما را دچار مشکل کنند که حتی وضعیت معیشت و سلامت شما را نیز در خطر بیندازند. یکی از بزرگترین چالشهای زندگی، کشمکش میان کار و خانواده است. تلاش شما این است که برای هر دو سنگ تمام بگذارید و گاهی اوقات به نظر میرسد قضیه،
دوطرفه میلنگد. سعی کنید برای حل چنین کشمکشهایی زیاد از خانواده هزینه کنید. اگر فرزندانی دارید، از ابراز احساسات خود به آنها واهمه نداشته باشید. وقتی آنها مطمئن باشند که علت زیاد خانه نبودن شما به دلیل بیعلاقگی به آنها نیست بلکه به این دلیل است که گاهی مجبور به چنین کاری هستید، راحتتر مسایل را میپذیرند و با آن کنار میآیند. همچنین از فرزندان خود راجع به احساساتشان سوال کنید. گفتگو راجع به شرایط پیش آمده به حل مشکل کمک شایانی خواهد کرد. در اینجا به چند راه برای مسلط شدن و کنترل چالشهای موجود در محل کارتان اشاره میکنیم. این راهها را به یاد بسپارید و هر روز تمرین کنید. پس از گذشت مدتی به راحتی میتوانید در محل کارتان حاضر شوید و بدون هیچ ناراحتی به خانه بازگردید.
1- تعادل را رعایت کنید
شاید شما هم زیاد این جمله کلیشهای را شنیدهاید اما هیچوقت با خود فکر نکردهاید که منظور از مراقبت چیست. این مراقبت میتواند بهرهگیری منظم و متعادل از غذا به ویژه صبحانه باشد. همچنین خواب و ورزش کافی هم برای بدن شما لازم است و نوعی مراقبت به شما میرود.
2- خوشبرخورد باشید
در میان گذاشتن احساسات آشفته و نامطلوب با افرادی که مورد علاقه شما هستند اولین گام برای رفع آنها است. از کار کردن در کنار افرادی که تفکر منفی دارند و احساسات منفی را در آدمها تقویت میکنند، اجتناب کنید.
3- مرخصیهایتان را نگذارید برای روز مبادا
هر فردی که برای نخستینبار مرخصی گرفتن در محیط کار را باب کرد یکی از عالمانهترین کارها را انجام داد بنابراین از مرخصیهای استحقاقی استفاده کنید یا تعطیلات آخر هفته را خوش بگذرانید. هر هفته زمانی را به خودتان اختصاص دهید به طوری که طی آن به هیچ تلفنی جواب ندهید. تلویزیون را خاموش کنید و از سکوت اطرافتان لذت ببرید. شما میتوانید این کارها را در روزهای کاری و استراحتهای کوتاه هم انجام دهید.
4- از مشاجره پرهیز کنید
از دعوا و مشاجره با دیگران بپرهیزید. هر وقت کسی با شما مخالفت میکند با او بحث نکنید. به اعصاب خود مسلط باشید و بر سر مسایل جزیی خونتان را کثیف نکنید. یک نکته دیگر را نیز در ذهن داشته باشید که حد و مرز خود را مشخص کنید و در صورت لزوم خیلی محکم اما دوستانه بگویید «نه».
5- هدفدار حرکت کنید
اهداف کاری خود را مشخص کنید. کارهای خود را اولویتبندی کرده و پروژههای بزرگ را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. نظم و ترتیب درکارها به رفع فشار عصبی کمک میکند.
6- یک راه فرار درست کنید
منظور از ایجاد راه فرار چیست؟ ورزش کنید، کتاب بخوانید، یک سرگرمی پیدا کنید یا به کارهای دیگری بپردازید که با آنها احساس آرامش میکنید یا ذهنتان را از محیط کار دور میسازند.
7- کمک بخواهید
اگر هیچ یک از این اقدامات، اعصاب خردی و فشار عصبی یا خستگی شما را برطرف نساخت برای یافتن راهحل به یک پزشک یا مشاور مراجعه کنید.
منبع:www.salamat.com
/ع