مراقبت های بهداشتی در فصل تابستان

تابستان از راه رسید و اوقات فراغت را باید با تفریحات تابستانی پر کرد. یکی از این تفریحات تابستانی شنا و رفتن به استخرها است

مراقبت های بهداشتی در فصل تابستان
تابستان از راه رسید و اوقات فراغت را باید با تفریحات تابستانی پر کرد. یکی از این تفریحات تابستانی شنا و رفتن به استخرها است. کارشناسان معتقدند حتی بسیاری از مکان های تفریحی عمومی مانند استخرها که به نظر پاکیزه و سالم می آیند، ممکن است دارای میکروب ها و آلودگی های پنهانی باشند که در ظاهر به چشم نمی آیند؛ بنابراین، در انتخاب استخر نهایت دقت را داشته باشید تا این که تفریحات فرح بخش شما را بیمار نکند!

آلودگی های استخرها:
 

طبق آمارهای گرفته شده، 65 درصد از افرادی که برای شنا به استخرها می روند برخود لازم نمی بینند که پیش از وارد شدن به داخل آب دوش بگیرند؛ در نتیجه، بدون دوش گرفتن و شامپو کردن بدن خود وارد آب استخر می شوند! سرپرست مؤسسه کنترل بیماری ها «لیندا گولدنر» اظهار می دارد: دوش نگرفتن پیش از ورود به آب استخر، همان چیزی است که سبب می شود فرد شناگر آلودگی ها را همراه خود وارد آب استخر کند. شیوع بیماری هایی مانند اسهال، بیماری های تنفسی، عفونت های گوش، عفونت های پوستی همگی در اثر آلوده بودن آب استخر به وجود می آید.
بدترین آلودگی ها از مدفوع و ادرار کردن در آب استخر حاصل می شود، بنابراین، مؤسسه کنترل بیماری ها توصیه می کند پیش از رفتن به استخرها، این نکات بهداشتی را رعایت کنید:
ـ اگر به بیماری اسهال مبتلا هستید، هرگز به استخر نروید.
ـ هرگز آب استخر را قورت ندهید.
ـ نظافت و بهداشت را رعایت کنید و پیش از شنا کردن حتماً دوش گرفته و شامپو کنید.
ـ اگر همراه با کودکان تان به استخر می روید، حتماً کودک خود را با شامپو و یا صابون کاملاً شسته و تمیز کنید و سپس او را وارد آب کنید.
ـ حتماً به استخرهایی بروید که از تمیزی و سالم بودن آب آن مطمئن هستید.
ـ از حواس بویایی خود کمک بگیرید تا از آلوده بودن آب استخر، البته تا حدی اطمینان حاصل کنید. وجود بوی بیش از حد کلر در محوطه استخر می تواند در واقع ناشی از آلودگی آب استخر، و فعل و انفعالات کلر آب با ترکیبات حاصل از ادرار در آب استخر باشد!

کباب کردن گوشت در فضاهای بیرون از منزل
 

هنگامی که در روزهای تعطیل و تابستانی به بیرون از منزل مانند کوه و جنگل و دشت می روید و قصد دارید غذا را بیرون از منزل بخورید، به هنگام کباب کردن گوشت روی منقل و یا زغال و یا استفاده از «باربیکیو» کاملاً مراقب باشید. زیرا، اگر گوشتی که در حال کباب شدن می باشد، به خوبی پخته و کباب نشود می تواند منبع خطرناکی از باکتری E.Coli «سالمونلا» باشد که سبب بروز بیماری و یا حتی مرگ افراد می گردد. برای اطمینان یافتن از این که گوشت به خوبی پخته شده و باکتری های بیماری زا ندارد، باید مطمئن شوید که درجه حرارت بسیار بالا باشد (در حدود 160 درجه سانتیگراد) تا قسمت های میانی گوشت نیز به خوبی پخته شود و تنها از نظر ظاهر و رنگ گوشت بر پخته بودن آن قضاوت نکنید!
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی که می تواند از طریق مواد غذایی آلوده مانند گوشت به انسان منتقل شود، باید دقت و وسواس لازم را داشته باشیم؛ دستان خود را قبل از آماده کردن گوشت و همچنین پس از آن باید بشوییم و هر وسیله ای را که با گوشت خام در تماس بوده حتماً شسته و گوشت خام را در تماس با سایر مواد غذایی قرار ندهیم. برای جلوگیری از رشد و نمو باکتری ها در گوشت، حتماً پیش از پختن گوشت آن را در محیط کاملاً سرد نگه داری کنیم. هنگام خرید مواد غذایی از فروشگاه ها توجه داشته باشیم مواد گوشتی را در آخرین مرحله بخوریم.

تماس با خاک شن و یا جانوران (به هنگام رفتن به پیک نیک)
 

این گفته درست است که «کثیفی سبب بیماری نمی شود» بلکه این انگل ها و میکروب های بیماری زا هستند که در محیط های کثیف رشد و نمو زندگی می کنند و سبب بروز بیماری در افراد را سبب می شوند! اگر به هنگام فصل تابستان به کنار دریا، دریاچه و یا رودخانه می روید و کودکان تان در کنار ساحل با شن و یا خاک بازی می کنند، حتماً نکات بهداشتی زیر، را رعایت کنید:
یک کارشناس انگل شناسی اظهار می دارد: میکروب ها و انگل های موجود در خاک می توانند سبب بیماری افراد شوند، به خصوص کرم های ریزی که از حیواناتی مانند سگ و گربه خارج شده و در خاک می مانند، حتی تخم انگل ها می توانند در خاک مانده و پس از یک ماه به انگل بالغ تبدیل شوند.
بنابراین، کودکانی که در کنار ساحل و در محیط هایی با شن و خاک بازی می کنند باید کاملاً مراقب باشند و حتماً پس از بازی کردن، دستان خود را با آب و صابون کاملاً بشویند. حیواناتی مانند سمور، وزغ و قورباغه که ممکن است افراد آنها را لمس کنند، نیز می توانند بیماری زا باشند. شایع ترین باکتری که از طریق حیواناتی مانند سگ و گربه به ویژه از طریق مدفوع آنان به انسان منتقل می شود، همان «سالمونلا» است. این باکتری در بین حیواناتی که در قفس نگه داری می شوند، نسبت به حیوانات وحشی که در جنگل زندگی می کنند، بیشتر است.

انگل های موجود در آب های شیرین
 

تعداد مشخص و معینی از میکروارگانیسم های بیماری زا وجود دارند که از حیوان به انسان منتقل شده و سبب بیماری می گردند. یکی از این میکروارگانیسم ها که بسیار شایع است، باکتری (E.Coli) نام دارد که می تواند از طریق فضولات حیوانی و یا انسانی ریخته شده در آب، وارد معده انسان گردد و فرد را بیمار کند. اگر شما در رودخانه و یا دریاچه ای شنا می کنید که ممکن است از طریق انسان و یا حیوانات آلوده شده باشد، احتمال ابتلا به بیماری E.Coil در شما افزایش می یابد.
یکی دیگر از میکروب های موجود در آب های شیرین مانند: آب رودخانه ها و یا آب های recreational (آب های استخر، جکوزی، فواره ها، چشمه ها) میکروب «ژیاردیا» (Giardia) است که از میکروب های شایع بوده و بیماری (اسهال) را موجب می گردد. کارشناسان توصیه می کنند برای مصون ماندن از ورود این میکروب ها به بدن، هرگز آب این مناطق را نخورید؛ همچنین، مراقب باشید به هنگام شنا کردن آب استخر را قورت ندهید.

گردش های تابستانی (پیک نیک)
 

رفتن به بیرون از شهر و پناه بردن به دامان کوه، دشت و جنگل یکی دیگر از تفریحاتی است که به طور معمول در فصل تابستان بیشتر خانواده ها انجام می دهند. بسیاری از خانواده ها غذاهای پخته شده و آماده را با خود می برند و برخی دیگر نیز مواد غذایی غیر آماده از قبیل مواد گوشتی خام را با خود برده تا در آنجا پخته و یا به صورت کباب پز آماده و میل کنند. اما، در این مواقع باید کاملاً مراقب و محتاط باشند؛ زیرا، مگس، مورچه و یا دیگر حشراتی که در فضاهای باز وجود دارند و به خصوص در فصل تابستان تعداد آنها بیشتر می شود، می توانند مواد غذایی شما را آلوده کنند. به طور مثال مگسی که روی سگ و گربه و یا فضولات آنها نشسته و سپس روی مواد غذایی شما می نشیند، غذای شما را آلوده و در نهایت شما را بیمار می کند.
از طرفی مراقب باشید که برای ساعت های طولانی مواد غذایی را بیرون از یخچال نگه داری نکنید؛ زیرا، منطقه خطر برای مواد غذایی اعم از خام و یا پخته، همان گرمای محیط بیرون است که زمینه مساعد برای رشد و نمو میکروب ها را فراهم می کند. بنابراین، سعی کنید بیشتر از 2 ساعت مواد غذایی در فضای بیرون نگه داری نشود، حتی اگر قصد دارید برای رفتن به پیک نیک از فروشگاهی مواد غذایی خریداری کنید، سعی کنید مواد غذایی گوشتی جزو آخرین اقلامی باشد که خریداری می کنید، در این صورت مدت زمانی که در بیرون از یخچال نگه داری می شوند، کمتر است. با رعایت نکات بهداشتی می توانید خود و اعضای خانواده را از ابتلا به بیماری های عفونی مصون بدارید.

نگه داری غذاهای سرد در محیط بیرون و خارج از یخچال:
 

نگه داری غذاهای سرد مانند سالاد اولیه و یا سالاد کلم و... در محیط خارج از یخچال از آن جایی که این غذاها حاوی مقدار فراوان سس مایونز هستند، می تواند زمینه را برای ایجاد مسمومیت های ناشی از مواد غذایی فراهم سازد. برخلاف تصور عامه مردم، سس مایونز به خودی خود محیط مناسبی برای رشد باکتری هایی از قبیل سالمونلا و یا E.coil نیست، به ویژه آنکه این سس دارای مقادیر فراوانی سرکه و یا آبلیمو بود که این محیط اسیدی، محیطی مناسب برای رشد و نمو میکروب ها نیست؛ اما، زمانی شما این سس را با مقادیر فراوان سیب زمینی مخلوط می کنید، PH محیط بالا رفته و زمینه برای رشد میکروب ها فراهم می شود و از آنجایی که غذاهای سرد معمولاً سرد خورده می شوند و حرارتی نمی بینند، میکروب های رشد کرده در این مواد غذایی به هیچ وجه از بین نمی روند. در نتیجه، نگه داری این مواد غذایی در محیط های بیرون سبب افزایش دمای این مواد غذایی شده و گرما زمینه را برای رشد و نمو میکروب ها و باکتری ها فراهم می کند.
بنابراین، با رعایت این توصیه ها و مراقبت های بهداشتی از بیماری خود و عزیزان مان در فصل تابستان پیشگیری می کنیم.

منبع:نشریه دنیای زنان، شماره 50. .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر