ماهان شبکه ایرانیان

قرمزی چشم و فشار خون بالا

دقیقاً چه ارتباطی میان قرمزی چشمها و فشار خون بالا وجود دارد؟ چگونه فشار خون بالا منجر به سرخی و ورم چشم‌ها می‌شود؟ در اینجا تلاش شده که به پرسشهای مطرح شده پاسخی داده شود و در مورد دیگر علل قرمزی چشم و درمان آن مطالبی بیاموزیم

قرمزی چشم و فشار خون بالا
دقیقاً چه ارتباطی میان قرمزی چشمها و فشار خون بالا وجود دارد؟ چگونه فشار خون بالا منجر به سرخی و ورم چشم‌ها می‌شود؟ در اینجا تلاش شده که به پرسشهای مطرح شده پاسخی داده شود و در مورد دیگر علل قرمزی چشم و درمان آن مطالبی بیاموزیم.
قرمزی چشم و فشار خون بالا

باور غیر علمی

لنزهای جدید چشم منجر به قرمزی چشم نمی‌شوند.

حقیقت

هرچند جدیدترین لنزهای چشم، از نمونه‌های اولیه‌ی آن بهترند، ولی مانع از قرمزی و تورم چشمهای شما نمی‌شوند.
تورم و قرمزی چشمها، که به سرخی چشم هم معروف است، عارضه‌ای است که در آن رگهای خونی موجود در صلبیه‌ی چشم (سفیدی چشم) منبسط و متورم می‌شوند و قرمز رنگ به نظر می‌رسند. این عارضه ممکن است به دلایل بسیاری اتفاق بیافتد، که شامل امراض، صدمات و غیره است. گاهی نیز می‌تواند به دلیل شرایط بدنی یا بیماری اتفاق بیافتد. ارتباط میان قرمزی چشم و فشار خون غیر قابل شک و تردید است. این عارضه چنانچه درمان نشود، سرانجام می‌تواند منجر به پیامدهای شدیدی شده که به نوبه‌ی خود باعث از دست دادن بینایی می‌گردد.

قرمزی و تورم چشم در اثر بیماری فشار خون

لکه‌های قرمز دائمی در صلبیه‌ی چشم نشان از فشار خون بالا است. این بیماری باعث می‌شود که رگهای خونی منبسط شده یا حتی گاهی پاره شوند و لکه‌های قرمزی را در صلبیه برجای گذارند. خونریزی زیر ملتحمه‌ی چشم نیز به عنوان علت عمده‌ی تورم و قرمزی چشم در نظر گرفته می‌شود.
خونریزی زیر ملتحمه‌ی چشم عارضه‌ای است که در آن خونریزی زیر لایه‌ی ملتحمه‌ی چشم صورت می‌گیرد. ملتحمه‌ی چشم شامل تعداد زیادی رگهای خونی کوچک و نازکند که به آسانی پاره می‌شوند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، احتمال دارد خون به درون فضای میان ملتحمه‌ی چشم و صلبیه تراوش کند. ملتحمه‌ی چشم ممکن است در اثر هرگونه ضربه‌ی فیزیکی به چشمها نیز اتفاق افتد. به هر حال، زمانی که این اتفاق به دلیل فشار خون بالا رخ می دهد، نشان دهنده‌ی آن است که نیرویی که با آن خون در مویرگهای نازک جریان دارد ، از ظرفیت سلولهای پوششی فراتر است. این عمل منجر به پارگی مویرگها شده همچنین باعث تراوش خون و قرمزی و تورم چشم می‌گردد. این عارضه به طور طبیعی خود به خود از بین می‌رود، هرچند فرد بایستی تلاش کند هر چه زودتر فشار خون خود را پایین آورده تا احتمالاً از ایجاد هرگونه آسیب دائمی به چشم جلوگیری کند.
اگر چشمان قرمزی دارید، ضروری است با یک متخصص چشم در تماس باشید زیرا اگر قرمزی چشم در اثر فشار خون بالا باشد و درمان نشود، ممکن است عارضه‌ای شدید تحت عنوان هیپرتانسیو رتینوپاتی اتفاق افتد. همانگونه که از نام آن مشخص است، در این عارضه‌ رگهای خونی موجود در شبکیه‌ی چشم هنگامی که فشار خون واقعاً بالا است، به شدت آسیب می‌بینند. اگر فشار خون بالا باشد و برای مدت طولانی بالا بماند، ممکن است آسیب شدیدی به چشم وارد کند. بسیاری از افراد تا مراحل انتهایی هیچ گونه علائمی را تجربه نمی‌کنند، که در این مرحله ممکن است دچار دو بینی، سر درد، از دست دادن ناگهانی دید و غیره شوند.

درمانهای خانگی تورم و قرمزی چشم

مهمترین کار برای خلاصی از سرخی چشمها این است که در اولین فرصت فشار خون را پایین بیاورید. این کار می‌تواند با مصرف داروهای فشار خون انجام شود. با پایین آوردن فشار خون، سرخی چشم بایستی از بین برود. به هر حال، اگر هنوز قرمزی چشم ادامه داشته باشد، آنگاه فرد می‌تواند از درمانهای خانگی که به آنها اشاره خواهیم کرد، برای مقابله با تورم و قرمزی چشم استفاده کند:
مصرف کپسولهای ویتامین A و B کامپلکس می‌تواند به درمان بینایی کمک کند، چون ویتامینی است که برای بینایی کامل ضروری می باشد.
اسفناج بخورید و لوتئین مصرف کنید، به این دلیل که سرشار از کارتینوئید است که برای عملکرد طبیعی شبکیه و بافت چشم لازم می‌باشد.
از برگ تمشک سیاه برای درست کردن چای استفاده کنید و هنگامی که خنک شد، با فرو بردن مقداری پنبه در آن، پنبه را به چشم خود بمالید.
از میوه درخت گینکو مصرف کنید، به این دلیل که اکسیژن موجود در چشم را افزایش می دهد.

علتهای دیگر تورم و قرمزی چشم

علتهای بسیار دیگری برای تورم و قرمزی چشم وجود دارد. این عارضه می‌تواند در اثر پرخونی رگهای خونی سطحی شبکیه، صلبیه یا دورترین لایه‌ی صلبیه باشد. همچنین می‌تواند بر اثر امراض و اختلالات دیگری نیز پیش آید که شامل موارد زیر است:
ورم ملتحمه چشم
آماس پلک چشم
التهاب مشیمیه
جراحت قرنیه
آب سیاه
زخم
سندرم خشکی چشم
استرس
گرد و غبار
خشکی هوا
آلرژیها

در معرض شدید نور خورشید قرار گرفتن

مالیدن و لمس چشمها به طورمداوم تنها موجب بدتر شدن عارضه خواهد شد. مالیدن چشم قرمزی آن را افزایش می‌دهد در حالی که دست زدن به آن ممکن است باعث شود ذرات کثیف و گرد و غبار کره‌ی چشم شما را خراش دهند. بنابراین، از تمام این موارد پرهیز کنید و بالاتر از همه، اگر محیط علت آن است، به مدت چند روز مکان خود را تغییر دهید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان