ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر گیاهان دارویی بر پوست و مو (۲)

در قسمت دوم مقاله تاثیر گیاهان دارویی بر پوست و مو، با کاربردهای تعداد دیگری از گیاهان از قبیل آویشن، گندم، جوانه، هاماملیس، چای سبز، دم اسب و ... در زیبایی آشنا می‌شوید.

تاثیر گیاهان دارویی بر پوست و مو (2)

آویشن: از آویشن به عنوان تقویت کننده و ضـدعفونی کننـده در فرآورده‌‌های مناسـب پوسـت‌هـای چـرب اسـتفاده می‌شود با توجه به مطالعات مختلف در منابع پزشکی و داروشناســی تعــدادی از گیاهــان از جملــه آویــشن شیرازی، حنا، سیر و بومادران فرآورده‌‌های گیاهی مؤثر بر سالک را دارند.

روغــن کتان (تهیه شده بــه روش سرد): حــاوی ترکیبات مؤثری مانند اسید لینولئیک اسـت کـه بـرای محافظت و تقویت پوست، جلوگیری از بـروز چـروک و برطرف کردن بـسیاری از بثـورات جلـدی مـؤثر اسـت.

همچنین در تهیه بــسیاری از محصولات ویــژه  پوست‌های خشک و تیره به کار می‌رود. برای سوختگی و پوسته پوسته شدن پوست نیز مـی‌تـوان از روغـن کتـان استفاده کرد.

گندم (Wheat)، جوانــه و گــل گنــدم: حــاوی ویتــامین A-E اســت، آنتی اکسیدان بوده، نرم کننده و مرطوب کننـده اسـت و بــه علــت داشــتن پــیش‌ســاز ویتــامین A، ضدچروک می‌باشد.

هاماملیس: گیاهی است که در فرآورده‌های دارویی و آرایشی متعددی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد و برای جلوگیری از بروز چـروک و تقویت پوست به کـار مـی‌رود.

از طرفـی بـه عنـوان  ضـد عرق کـاربرد داشـته و دارای خاصـیت ضـد التهابی ملایم می‌باشد و در درمان آسیب‌های خفیف زیر بغـل ناشی از عرق سوز شدن، مفید است .

چای: در طب سنتی از روغن درخت چای به عنوان داروی التیام بخش و ترمیم کننده زخم استفاده می‌کنند که ضــدقارچ و ضــدعفونی کننــده اســت و جهــت ماســاژ پوست‌های معمولی و خشک مناسب اسـت.

ایـن گیـاه در تهیه لوازم آرایشی کـاربرد دارد. از طرفــی عــصاره چــای ســبز دارای اثــرات آنتی اکسیدان، مرطوب کننده، نـرم کننـده و ضـد چروک است. چای سبز پوست را در مقابل اشعه ماوراء بـنفش محافظت کرده و ضد پیری پوست است.

همچنین چای سبز و چای سفید نقش حفاظتی و مؤثری برای پوست در مقابل آفتاب دارند.

دم اسب: در طب سنتی به علت دارا بـودن سـیلیس آزاد، دارویی مؤثر در درمان زخم‌هـا بـه شـمار مـی‌رود. دمکرده دم اسب پوسـت بـدن را تمیـز، خـستگی را برطرف و از پیری زودرس و شلی پوست جلوگیری می‌کند.

هـمچنـین ایـن گیـاه در بـالا بـردن خاصـیت ارتجاعی و مقاومت پوسـت نقـش دارد و مـی‌توانـد در موارد مرگ سلولی اثر درمانی ترمیمی در بافـت ایجـاد کند.

کاکائو: دارای فعالیت آنتی اکسیدان و ضد التهاب مـی‌باشـد. ماده اولیه بسیاری از کرم‌هاست و به عنوان پاک کننده استفاده می‌شـود. از طرفـی خـوردن کاکـائو مـی‌توانـد پوست را در مقابل اشعه مـاوراء‌بـنفش حفاظـت کنـد.

همچنین کاکائو بر بهبود زخم تأثیر فراوانی دارد.

بومادران: گیاه بومادران دارای اثرات ضد التهابی بـوده و بـرای درمان التهابات پوستی، زخم‌ها و سوختگی‌هـا اسـتفاده می‌شود.

بومـادران بـرای تهیـه کـرم یـا لوسـیون‌هـای محافظ آفتاب به کار رفتـه و در ترکیـب لوسـیون‌هـای مخصوص رفـع شـوره سـر از آن اسـتفاده مـی‌شـود همچنین این گیاه در التیـام زخـم سـالک نیـز بـه کـار می‌رود.

بابونه: گونه‌‌های مختلفی دارد کـه در تهیـه انـواع کــرم، لوســیون، شــامپو، صــابون‌هــای مخــصوص و فرآورده‌های ویژه حمام استفاده می‌شود. روغن بابونه را مــی‌توان بــرای تهیــه کــرم‌هــای مرطــوب کننــده و نرم کننده صورت به کـار بـرد. بـرای محافظـت پوسـت، برطرف کردن جوش و التهابات جلدی، چربی و شوره ســر مــؤثر اســت. بابونــه در التیــام زخــم کــاربرد دارد. بیشترین کاربرد پوستی بابونـه، از بـین بـردن خـارش، التهاب و ضایعات پوستی است.

گل همیشه بهار: ضد التهاب بوده و جهـت درمـان زخـم‌هـا و التیـام پوست به ویـژه در سـوختگی‌هـا تـأثیر زیـادی دارد. در استحکام پوست نقش داشته و پوست را در برابر آفتاب و اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند. مرطـوب کننـده بوده و در تهیه لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

هوفاریقون (گل راعی): و عصاره قرمزرنگـی کـه از آن به دست می‌آید، در تهیه فرآورده‌های آرایشی ویژه پوست‌های چرب و برای درمان عوارض مختلف پوسـت مثل ضایعات پوستی زونا و تقویت پوسـت‌هـای خـسته به کار می‌رود.

جهت جلوگیری از بـروز چـروک زودرس پوست مؤثر است و موجب لطافت و شفاف شدن پوست می‌شود. از هوفـاریقون بـرای تمیزکـردن پوسـت‌هـای چرب استفاده می‌شود.

این گیاه ترمیم کننده زخم‌هـا بــوده و اثــرات آنتــی باکتریــال داشــته و در درمــان سوختگی‌ها و آفتاب سوختگی کاربرد دارد، به طوری‌ که در یک مطالعه مشخص شده است پماد حاوی عصاره گلهای هوفاریقون علاوه بر آثـار آنتـی سـپتیک باعـث درمان سریع‌تر سوختگی شده است. عـلاوه بـرایـن در ترمیم التهابات پوستی و سرطان پوست به کار می‌رود زیتون (Olive) ویتامین A و E دارد و آنتـی اکـسیدان، ضـدالتهاب، التیام بخش، مرطـوب کننـده و ضـد خارش اسـت و اثـر زیادی بر روی سوختگی‌های پوستی دارد. پوست را در برابر نورآفتاب و اشعه ماوراء‌بنفش محافظت میکند.

نارگیل (Coconut): حاوی اسـید میریستیک بوده و در تهیه فرآورده های آرایشی به عنوان نرم کننده، مرطوب کننـده و پاک کننده کاربرد دارد.

پوست را در برابـر آفتـاب و اشعه ماورا بنفش محافظت می‌کند و در ترمیم زخم‌هـا نیز به کار می‌رود. بـادام تلـخ دارای فعالیت آنتی اکسیدانی اسـت و بـادام شـیرین و روغـن فندق به عنوان نرم کننده، مرطوب کننده و پاک کننده در فرآورده‌هـای مخصوص پوسـت‌هـای خشک مـورد استفاده قرار می‌گیرند.

آب گوجه‌فرنگی: در تهیه بسیاری از کرم‌ها، لوسیون‌هـا و فـرآورده‌هـای آرایـشی جهت لطافت، زیبایی، پاکسازی و تقویت پوست به کـار رفته و از بروز چین و چـروک‌هـای زودرس جلـوگیری می‌کند.

گیاهان دارویی زیادی می‌توانند در پیشگیری و درمان بیماری‌های پوستی نقش داشته و استفاده از آنها چه به‌صورت سنتی و چه در تهیه فرآورده‌های دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار گیرد.

به‌دنبال تحقیقات مختلف روی گیاهان متعدد، اثرات تعداد زیادی از آنها از نظر علمی اثبات شده که می‌توان از این اطلاعات جهت تولید فرآورده‌های دارویی و آرایشی استفاده کرد.

برای خواندن بخش اول -تاثیر گیاهان دارویی بر پوست و مو- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان