اگر شما هم دوست دارید لذت غذا خوردن در یک محیط سالم و آرامبخش را تجربه کنید، بد نیست نگاهی به این نکتهها بیندازید.
بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگترین لذتهای زندگی است اما بسیاری از افراد بهراحتی از این لذت میگذرند و نمیدانند که میتوانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانوادهشان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند...
1.محل غذاخوردن باید آفتابگیر باشد.
محیطهای تاریکی که تنها، نورهای مصنوعی آنها را روشن میکنند، باعث ایجاد افسردگی در افراد و کاهش میل آنها میشوند.
2.پرده سالن غذاخوری یا آشپزخانه باید از جنس حریر شیشهای باشد.
این جنس از پارچه میتواند به سادگی باعث انتقال نور شود و شستشوی آن هم بسیار آسان است.
3.پردههایی با رنگ روشنتر، علاوه بر اینکه هنگام صرف غذا حس بهتری به افراد میدهند، میتوانند به سرعت، آلودگیهای محیطی را نشان بدهند و به این ترتیب، خانم خانه را نسبت به شستشوی آن هوشیارتر کنند.
4.استفاده از عکس یک فرد بسیار چاق در محیط غذاخوری میتواند افراد خانه را از عاقبت پرخوری خبردار کند.
5.بهتر است رنگ غالب در محیط غذاخوری ملایم و آرامبخش مانند سبز، آبی یا لیمویی با ردهها یا ترکیبی از صورتی یا یاسی باشد. این رنگها، هنگام غذاخوردن حس آرامش را به افراد منتقل میکنند.
6.استفاده از رنگهای تیره مانند مشکی یا قهوهای سوخته یا رنگهای خنثی مانند خاکستری و کرم برای محیط غذاخوری اصلا مناسب نیست. این رنگها باعث ایجاد حس بیمیلی در افراد بهخصوص بچهها میشوند.
7.استفاده از لامپی با نور قرمز، در کنار لامپ یا مهتابی معمولی اتاق غذاخوریتان میتواند باعث افزایش اشتها و صمیمیت افراد خانواده شود.
8.هرگز برای تمام محیط غذاخوریتان از رنگهای قرمز و نارنجی، استفاده نکنید. این کار باعث افزایش اشتهای بیش از حد و پرخوری و ابتلایتان به چاقی میشود.
9.بهتر است هنگام غذا خوردن، یک موسیقی بدون کلام کلاسیک پخش کنید تا ذهن افراد خانوادهتان را آرام کنید و باعث شوید که خستگی روزانه آنها باعث بیمیلیشان نشود.
10.بهتر است جنس میز غذاخوریتان، چوبی باشد. جنس چوب باعث انتقال گرما و صمیمیت و جنس آهن باعث انتقال سردی و بیمیلی به افراد میشود.
11.ارتفاع صندلیهای میز یا اپن باید به گونهای باشد که دست شما در راستا یا بالاتر از سطح میز و اپن قرار بگیرد. اگر دستتان پایینتر از سطح میز باشد، هنگام صرف غذا فشار بیشتر به شانهها و حتی ستون فقراتتان وارد میشود.
12.بد نیست که کفپوش زیر میز غذاخوریتان از سنگ، سرامیک یا پارکت باشد تا در صورت ریختن غذا به سادگی تمیز شوند. استفاده از فرش و موکت برای زیر میز غذاخوری اصلا کار درستی نیست. به دلیل اینکه امکان انتقال آلودگیهای غذایی به داخل تاروپود آنها و رشد قارچ و کپک، درونشان وجود دارد. این قارچها و کپکها میتوانند به مرور زمان باعث انتشار انواع بیماریهای آلرژیزا به افراد خانواده یا حتی غذاهای تازه شوند.
13.رومیزیهای پارچهای و با رنگهای روشنتر، گزینههای شیک و مناسبتری برای میز غذاخوری شما هستند. به خصوص اگر حاشیه آنها گلدوزی شده باشد. رومیزیهایی با رنگهای روشن، بلافاصله آلودگی را نشان میدهند و شما مجبور به شستن آنها میشوید. به این ترتیب، از طریق استفاده از رومیزی کثیف، آلودگی به مواد غذاییتان انتقال پیدا نمیکند.
14.اگر میخواهید روی میز یا رومیزیتان، سفرهای بیندازید تا از کثیف شدن آنها پیشگیری کنید، بهتر است از سفرههای سفید ساده استفاده کنید. به دلیل اینکه امکان انتقال طرحهای چاپی سفرهها که آلوده به سرب هستند، به خوراکیهای داغی مانند نان که به طور مستقیم روی سفره قرار داده میشوند، وجود دارد.
15.رومیزی و سفره باید کمی بزرگتر از سطح میز باشند تا تمام میز را پوشش دهند و ظاهر مناسبی را به وجود بیاورند.
16.استفاده از شمع و گلهای تازهای به رنگ دستمال سفره یا رومیزی میتواند سلیقه و احترام شما را به اعضای خانوادهتان نشان بدهد و باعث افزایش میل آنها به دستپختتان بشود.
17.بهتر است از ظروف غذای سرامیکی و رنگی برای اعضای خانواده خود استفاده کنید. استفاده از هر رنگ برای یک نفر، میتواند تنوع و زیبایی خاصی به میز غذایتان ببخشد. به علاوه، استفاده از ظروف سرامیکی با طرحهای کارتونی و رنگارنگ، میتواند حتی بدغذاترین بچهها را هم به خوردن غذایشان تشویق کند.
18.اگر فرزندتان بدغذا است، از زیربشقابی، زیرلیوانی یا عکسهای آشپزخانهای با محتوای خوراکیهای اشتهابرانگیز استفاده کنید.
19.بچهها را روی صندلیهای بلندتر بنشانید تا غذا خوردن برای آنها آسانتر شود.
20.اگر آشپزخانه یا اتاق غذاخوریتان رو به خیابان است، بهتر است هرچه سریعتر محل غذاخوری خود را تغییر دهید. آلودگی و سروصدای خیابان، اجازه سالم و با آرامش غذا خوردن را به شما نمیدهند بنابراین، اگر امکان تغییر محل غذاخوری برایتان وجود ندارد، پیشنهاد ما استفاده از شیشههای دوجداره برای آشپزخانه یا اتاق غذاخوریتان است. این شیشهها اجازه نفوذ سروصدا یا آلودگی را به داخل خانه نمیدهند.
21.مکانی را به عنوان محل غذا خوردن انتخاب کنید که در آنجا امکان تماشای تلویزیون وجود نداشته باشد. غذاخوردن همراه با تماشای تلویزیون باعث میشود که متوجه حجم غذایی که میخورید، نباشید و درنتیجه به پرخوری روی بیاورید. نتیجه پرخوری هم که چیزی جز چاقی و دردسرهایش نیست.
22.تا جایی که میتوانید، روی میز غذایتان از نمکپاشهای رنگی استفاده کنید و درون آنها نمکهایی با دانههای درشت بریزید. استفاده از نمکپاشهای رنگی باعث زیباتر شدن میز غذایتان میشوند و اعضای خانواده هم متوجه درشتی دانههای نمک نمیشوند. به این ترتیب، آنها با پاشیدن نمک، به نوعی رضایت روانی میرسند و در واقع، هیچ نمک اضافیای را به غذایشان نمیافزایند.
منبع:salamat.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb