اختلالات توجه یا Attention Deficit Disorder)ADD) یکی از مشکلات رفتاری کودکان می باشد که متأسفانه در سال های اخیر برتعداد آن به طور چشم گیری افزوده شده است.
غذاهای مفید:
کنجد، تخم کدو تنبل و تخم گل آفتابگردان منابع خوب اسید های چرب امگا 6 هستند. ثابت شده است که بیش فعالی با افزایش مصرف اسیدهای چرب ضروری بهبود می یابد.
ماهی تن، قزل آلا، ساردین و ماهی کولی و نیز تخم کتان همگی تأمین کننده اسیدها چرب امگا - 3 هستند .مصرف دو عدد ماهی در هفته برای کودکان توصیه می شود.
فرآورده های غلات که با صبحانه مصرف می شوند، نان جو، برنج و سیب زمینی از دسته غذاهای نشاسته ای هستند که اثرات سوئی ندارند و می توانند مصرف شوند.
غذاهایی که باید از خوردن آن ها اجتناب کرد:
قند و مواد غذایی حاوی قند، مانند بیسکویت، کیک، شیرینی، شکلات و نوشابه های شیرین می توانند موجب افزایش سریع قند و بروز بیش افعالی در بعضی از کودکان شوند.
بادام، سیب، زردآلو، کشمش، هلو، آلو، آلوبخارا، پرتقال، توت، گوجه فرنگی و خیار حاوی سالیسیلات طبیعی هستند که ماده ای شبیه به آسپرین می باشد و لازم است از رژیم های غذایی کودکان بیش فعال تا حد ممکن کاسته و گاهی اوقات حذف شود (این ماده به ویژه در بادام، سیب و زرد آلو زیاد است)
تارترازین (Tarterazine): رنگ غذایی نارنجی رنگی است که به صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف می شود. تارترازین ممکن است در بیش فعالی موثر باشد، تارترازین بیش از همه در موارد زیر وجود دارد: غذاهای آماده بسته بندی شده، آدامس، شکلات، افشره لیمو، سس ها و افزودنی هایی که بیشتر جهت تزئین روی دسرها مصرف می شوند.
میوه های کنسرو شده، کنسرو نخود فرنگی، بادام ساییده شده، نوشیدنی های کربنات دار و کیک هایی که به صورت بسته بندی شده به فروش می رسند، حاوی تارترازین هستند.
اسید بنزوئیک نیز ماده ای افزودنی است که ممکن است در ایجاد بیش فعالی موثر باشد. از این ماده به منظور محافظت و سالم نگه داشتن مواد غذایی آماده استفاده می شود و در بسیاری از غذاهای آماده مانند مرباها، سس ها، دسرها، شربت های طعم دهنده غذا، پوره میوه ها، وآبمیوه ها و ماهی کنسروی خوابانده شده در سرکه، نمک و ترشی ها یافت می شود.
نوشابه های گازدار، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فسفر، قهوه، چای، کولا و سایر نوشیدنی ها به علت داشتن کافئین، ممکن است علایم بیماری را تشدید کنند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100