ماهان شبکه ایرانیان

برنامه ی تنظیم خانواده یک حق است بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم

برنامه تنظیم خانواده و بهداشت باروری برای رسیدن به هدف های توسعه ی هزاره، هدف هایی که تمام کشورهای عضو در سال ۲۰۰۰ درباره تحقق آنها توافق کردند اهمیت اساسی دارد

برنامه ی تنظیم خانواده یک حق است بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم
برنامه تنظیم خانواده و بهداشت باروری برای رسیدن به هدف های توسعه ی هزاره، هدف هایی که تمام کشورهای عضو در سال 2000 درباره تحقق آنها توافق کردند اهمیت اساسی دارد. هدف اصلی تنظیم خانواده ارتقای سلامت و استحکام بنیان خانواده است. پیشگیری از بارداری ناخواسته؛ ارتقای سلامت خانواده؛ افزایش و ایجاد دسترسی به اطلاعات صحیح در مورد تنظیم خانواده و راه اندازی کلاس های آموزشی هنگام ازدواج و گسترش شبکه های بهداشت روستایی از جمله سیاستهای موجود در خصوص و تقویت و پیشبرد برنامه تنظیم خانواده است حق انتخاب روش پیشگیری از بارداری از جمله موارد حقوق باروری است. با نگاه عمیق تر به برنامه ی تنظیم خانواده کاملاً مشهود می باشد که برنامه تنظیم خانواده بر تمام هدفهای توسعه ی هزاره تأثیر دارد که بطور خلاصه توضیح داده خواهد شد.
هدف 1 ریشه کنی فقر شدید و گرسنگی:
رشد سریع جمعیت در بعضی از کشورها پیشرفت اقتصادی آنها را خنثی و به این ترتیب منجر به افزایش فقر خواهد شد برنامه ی تنظیم خانواده شرایطی به وجود می آورد که به زنان امکان ورود به بازار کار را می دهد و خانواده ها را قادر می سازد امکانات بیشتری را به هر فرزند اختصاص دهند.
هدف 2 تأمین آموزش همگانی:
در کشورهای دارای رشد سریع جمعیت برای حفظ شرایط موجود؛ تعداد معلمان، تجهیزات و کلاسهای موجود هر 20 تا 25 سال باید دو برابر شود به بیان دیگر؛ سرعت کمتر رشد جمعیت به این معنی است که کودکان کمتری نیاز به مدرسه دارند و این امر به نوبه ی خود باعث کاهش هزینه ی خدمات اجتماعی می شود؛ اندازه ی کوچکتر خانواده ها به معنای این است که به طور میانگین امکان آموزش به طور مساوی در اختیار همه ی کودکان قرار می گیرد.

برنامه تنظیم خانواده یک حق است بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم
 

هدف 3 ارتقای برابری جنسیتی و توانمند سازی زنان:
تنظیم خانواده برای توانمند سازی زنان و برابری جنسیتی نیز ضروری است. وقتی زن بتواند درباره تعداد اعضای خانواده اش برنامه ریزی کند می تواند درباره بقیه ی امور زندگی خود نیز برنامه ی داشته باشد دسترسی به برنامه تنظیم خانواده به طور مستقیم بر بهداشت زنان و مشارکت آنان در بازار کار اثر دارد.

هدف 4 کاهش میزان مرگ و میر کودکان:
 

برآورد می شود که افزایش فاصله تولدها به حداقل 36 ماه می تواند زندگی 1/8 میلیون کودک کمتر از 5 سال را نجات دهد. حاملگی پی در پی توانایی مادران و همچنین خانواده ها را به طور کلی برای مراقبت از فرزندان کوچک کم کرده و باعث افزایش مرگ و میر کودکان می شود.

هدف5 بهبود سلامت مادران:
 

بیش از نیم میلیون زن هر سال به علت عوارض حاملگی و زایمان می میرند. 3 عامل اصلی که می تواند این تعداد را کاهش دهد عبارتند از :
ـ حضور مامای ماهر در زمان تولد
ـ امکانات برای مراقبت های اضطراری زایمان
ـ تنظیم خانواده
تحقیقات نشان می دهد که دسترسی همگانی بر تنظیم خانواده می تواند هر سال زندگی 175 هزار زن را نجات دهد و مانع از 22 میلیون سقط جنین شود.

تنظیم خانواده برای توانمند سازی زنان و برابر جنسیتی نیز ضروری است. وقتی زن بتواند درباره تعداد اعضای خانواده اش برنامه ریزی کند می تواند درباره بقیه امور زندگی خود نیز برنامه ی داشته باشد دسترسی به برنامه تنظیم خانواده به طور مستقیم بر بهداشت زنان و مشارکت آنان در بازار کار اثر دارد.
 

هدف 6 مبارزه با بیماری ایدز و ویروس آن و یا سایر بیماریها:
 

برنامه ی تنظیم خانواده با ترویج استفاده از کاندوم می تواند مانع از انتقال بیماریهای عفونی جنسی از جمله ویروس ایدز شوند؛ با پیشگیری از حاملگی های ناخواسته در زنانی که آلوده به ویروس هستند از انتقال این ویروس از مادر به فرزند جلوگیری می شود.

هدف 7 اطمینان از پایداری محیط زیست:
 

جمعیت جهان در حال حاضر هر سال هر سال 78 میلیون نفر افزایش می یابد سازمان ملل برآورد کرده است در صورتی که نسبت تولد ثابت بماند جمعیت جهان تا سال 2050؛ 11/9 میلیارد نفر خواهد شد این امر چالش عظیم برای گنجایش نظام های زیستی و منابع طبیعی جهان ایجاد می کند. انسان ها در حال حاضر با سرعتی نگران کننده مشغول خالی کردن منابع طبیعی؛ نابودی محیط زیست و ایجاد گاز دی اکسید کربن، هستند پیشگیری از تولدهای ناخواسته می تواند به کاهش رشد جمعیت کمک کند و شاید مقرون به صرفه ترین شیوه های انجام این کار باشد.

هدف 8 ایجاد مشارکتی جهانی برای توسعه:
 

منظور از تحقق هدفهای توسعه هزاره؛ ایجاد ضوابط و معیارهای برابر برای توسعه است که در مورد همه اعمال می شود هر چه سرعت رشد جمعیت بیشتر باشد دست یابی به این اصل مساوات گرایانه دشوار خواهد شد علاوه بر آن همه ما در یک سیاره مشترک هستیم و افزایش بی رویه جمعیت بر همه تأثیر می گذارد.
منابع: کتاب Its right lets make it real
منبع: نشریه پیام پزشک، شماره 60.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان