ماهان شبکه ایرانیان

کودک و دندان شیری

در کودکان دندان های شیری و دایمی به طور مداوم از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی درمی آیند.در محدوده سنی ۶ تا ۱۲ سالگی، کودک دندان های شیری خود را از دست می دهد و دندان های دایمی جای گزین آن ها می شود

کودک و دندان شیری
در کودکان دندان های شیری و دایمی به طور مداوم از 6 ماهگی تا 3 سالگی درمی آیند.در محدوده سنی 6 تا 12 سالگی، کودک دندان های شیری خود را از دست می دهد و دندان های دایمی جای گزین آن ها می شود. برخی از والدین بسیار علاقمندند بدانند توالی پدیدارشدن دندان ها به طور طبیعی به چه صورت است.در این مطلب به اختصار به این موضوع می پردازیم.
اولین دندان ها در حدود 6 ماهگی ظاهر می شوند. البته در دختران ممکن است کمی زودتر اتفاق افتد. اولین دندان های دایمی در 6 سالگی درمی آیند. دندان های آسیایی کوچک بین 10 تا 12 سالگی و دندان های آسیای بزرگ در 12 سالگی پدید می آیند. اولین مجموعه دندان های کودک بعد از 2 سالگی کامل می گردد.
در طول پدید آمدن دندان ها، کودک با علایمی مواجه می شود که گاهی برای او آزاردهنده است. قرمزی و تورم لثه ها، اختلال خواب، بهانه گیری و کج خلقی و گاهی گریه طولانی مدت و درد از جمله این علایم است. البته می توان علایم را به طور نسبی تسکین داد.
والدین باید توجه داشته باشند که علایم دیگری از جمله اسهال، استفراغ، تب، درد طولانی مدت و ... که گاهی در کودکان دیده می شود، نمی تواند ناشی از درآمدن دندان ها باشد. لذا در صورت مشاهده حالات فوق، مراجعه به متخصص ضروری است.
اگر کودک از خارش و تحریک لثه ها، بی تاب است، دستان خود را تمیز بشویید و با انگشتان خود، لثه های او را مالش دهید. شاید جالب باشد بدانید این عمل برای کودک بسیار آرام بخش است.
از دادن هر اسباب بازی و یا وسیله غیر استاندارد (که مخصوص دوران درآمدن دندان ها عرضه می شود) به دست کودک خودداری کنید. در صورت تمایل به استفاده از وسایل مناسب، آن را از داروخانه و مراکز بهداشتی و از انواع استاندارد آن خریداری کنید.
اگر علایم ذکر شده را در نوزاد مشاهده نمودید و یا کودک بیش از حد بهانه گیری و بی تابی می کرد، ضروری است به پزشک مراجعه گردد. هم چنین اگر قرمزی و تورم لثه ها از حالت طبیعی خارج بود نیز لازم است او را به متخصص نشان دهید. پزشک با معاینه کامل، در صورت لزوم دارو یا پماد مناسب تجویز می کند.
در طی دوران دندان درآوردن، پیری از رژیم غذایی خاصی لازم نیست.
چه خوب است که از سن کم، کودک خود را به مسواک زدن تشویق نمایید و به او آموزش کامل بدهید. بهتر است کودک را در فواصل زمانی مشخص نزد دندانپزشک ببرید.
منبع: ماهنامه تغذیه و سلامتی شماره 84
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان