تاریخ خبر : 1392/10/1 – دوره آموزشی راهنمایان گردشگری ایران با حضور نمایندگان رسمی سازمان جهانی راهنمایان گردشگری WFTGA برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش یکی از موسسات گردشگری خصوصی در ایران پشتیبان برگزاری این دوره آموزشی شد و به تمامی راهنمایان گردشگری ایران فراخوانی برای شرکت در این دوره آموزشی اعلام کرد. از میان آنها حدود 150 نفر در آزمون اولیه شرکت کردند اما برخی از آنها حتی زبان انگلیسی نمی دانستند بنابراین از حضور در این دوره منع شدند. در دوره بعد که یک آزمون عملی بود نیز تعدادی دیگر از افراد نتوانستند به مرحله بعد راه پیدا کنند تا اینکه در نهایت 25 نفر از راهنمایان موفق به حضور در دوره آموزشی پیشرفته شدند.
برای برگزاری این دوره آموزشی موسسه خصوصی گردشگری “ایوار” حدود 8 هزار یورو پرداخت کرد تا بتواند این دوره را در ایران به صورت رایگان برگزار کند بنابراین هیچ یک از راهنمایان شرکت کننده هزینه ای بابت یادگیری نپرداختند تا اینکه شب گذشته یکم دیماه در یک نشست خبری ایوانا چروویا دکترای تربیت نیروی انسانی در گردشگری و یکی از 12 مدرس برتر سازمان جهانی راهنمایان گردشگری به تشریح این دوره آموزشی پرداخت و گفت: تمام شیوه های آموزشی دوره های راهنمایان به سیستم خاص همان کشور بستگی دارد به عنوان مثال اتحادیه اروپا استاندارد خاص خود را دارد اما در اروپا نیز تمام آن استانداردها را استفاده نمی کنند آنچه که در این کشورها آموزش داده می شود اول از همه اطلاعات پایه ای راجع به جغرافیا و تاریخ است. دومین بخش مربوط به اطلاعات محلی و بومی می شود و بعد از آن دوره های آموزشی کاربردی و علمی برگزار خواهد شد و مدت زمان دوره های آموزشی در کشورها متفاوت است. در یونان این دوره دانشگاهی است که 2.5 تا 3 سال طول می کشد در اسکاتلند نیز این دوره آموزشی 2 ساله با همکاری دانشگاه و انجمن صنفی راهنمایان گردشگری اجرا می شود اما در کشوری مثل صربستان هیچ دوره آموزشی وجود ندارد.
چروویا ادامه داد: در برخی از کشورها باید راهنمای گردشگری باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشد اما در برخی از کشورها این الزام وجود ندارد در هر حال باید یک راهنما روابط عمومی خوبی داشته باشد و همواره آماده یادگیری موارد جدید باشد. این دو موضوع مهمترین ویژگی های راهنماهاست.
وی افزود: اگر هر راهنمای گردشگری کارت این دوره آموزشی را داشته باشد به این معناست که استاندارد سازمان جهانی راهنمای گردشگری را می داند.
مدرس برتر سازمان جهانی راهنمایان گردشگری همچنین در پاسخ به اینکه در مدت زمان حضورش در ایران از چه مکان های تاریخی ایران دیدن کرده است گفت: از آنجایی که سه روز از 7 روز این دوره آموزشی عملی بود توانستم از موزه ملی ایران کاخ گلستان، موزه جواهران دیدن کنم قرار است فردا نیز بخش های دیگری از تهران را ببینم.
وی درباره جشن راهنمایان گردشگری که هر سال اسفندماه در ایران برگزار می شود گفت: در کشورهای دیگر جشن راهنمایان گردشگری بسیار کوچکتر از آنچه که در ایران است، برگزار می شود چون جشنی که هر سال راهنمایان گردشگری برگزار می کنند دارای سمینار، کارگاه آموزشی بوده و تمام راهنمایان با هم به یک منطقه گردشگری سفر می کنند اما در کشورهای دیگر این سمینار در ابعاد کوچکتری برگزار می شود.
چروویا ادامه داد: من بسیاری از افراد می شناسم که به ایران آمده و نکات مثبتی از ایران را دیده اند.
همچنین گفت: راهنمایان گردشگری ایران فاصله زیادی با استانداردهای جهانی WFTGA ندارند. آنها همواره آماده یادگیری معلومات بیشتری هستند.
دوره آموزشی راهنمایان گردشگری 7 روز بود و نمایندگان WFTGA بر روی تکنیک های فنی آموزش راهنمایان تاکید داشتند. به عنوان مثال یک راهنمای گردشگری چطور باید با مسافران رفتار کند و یا در طول مسیر چه وظیفه ای دارد به همین علت راهنمایان از موزه ملی، کاخ گلستان، موزه جواهرات، موزه هنرهای معاصر، موزه فرش، مسیر بین موزه ملی و کاخ گلستان را به همراه نمایندگان سازمان جهانی WFTGA طی کرده اند تا به صورت عملی نیز با خصوصیت یک راهنمای گردشگری حرفه ای آشنا شوند از سوی دیگر افراد شرکت کننده در این دوره می توانند دوره آموزشی پیشرفته تری را ببینند تا بتوانند به عنوان مدرس به نمایندگی از WFTGA در ایران سطح سواد، معلومات و حرفه ای بودن راهنمایان گردشگری را بالا ببرند اما این موضوع بستگی به صرف هزینه ای دیگر و دعوت دوباره از نمایندگان سازمان و پشتیبانی دیگری دارد.