ماهان شبکه ایرانیان

قرص‌های درمان آکنه و عوارض جانبی آن‌ها

داروهای زیادی در بازار برای درمان آکنه وجود دارد. مقاله زیر را بررسی کنید تا اطلاعات بیشتری در صورت ابتلا به این مشکل به دست آورید

قرص‌های درمان آکنه و عوارض جانبی آن‌ها

داروهای زیادی در بازار برای درمان آکنه وجود دارد. مقاله زیر را بررسی کنید تا اطلاعات بیشتری در صورت ابتلا به این مشکل به دست آورید.
اگر دچار آکنه هستید ناامید نشوید. گزینه‌های بسیار زیادی برای خلاص شدن از شر آکنه وجود دارد. از پماد‌ها و روش‌های درمان موضعی گرفته تا روش‌های درمان طبیعی، از همه آن‌ها می‌توانید استفاده کنید. قرص‌های نیز از این قاعده مستثنی نیست. ظاهراً این قرص‌ها مؤثر است و با توجه به شدت و نوع آکنه ممکن است برای درمان آکنه شما تجویز شود.
قرص‌های درمان آکنه که بدون نسخه پزشک به فروش می‌رسد
در درجه نخست سه نوع قرص در بازار موجود است.

آنتی بیوتیک‌ها

مدت‌های طولانی است که از آنتی بیوتیک برای درمان آکنه استفاده می‌شود و مؤثر نیز بوده است. این آنتی بیوتیک‌ها با از بین بردن باکتری‌های موجود در سطح پوست عمل می‌کند و به عنوان عامل ضد التهابی نیز کاربرد دارد. ولی، آنتی بیوتیک‌ها باکتری‌های خوب را نیز به همراه باکتری‌های بد از بین می‌برد.

ایزوترتینوئین

این قرص که با نام‌های تجاری مختلف از جمله آکوتان به فروش می‌رسد برای حدود 4 تا 5 ماه مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولاً آکنه را برای یک سال یا بیشتر از بین می‌برد. این روند حتی بعد از قطع مصرف نیز ادامه پیدا می‌کند. مکانیزم ایزوترتینوئین به گونه‌ای است که منجر به کاهش چربی تولید شده توسط غدد سبابه پوست می‌شود.

قرص‌های هورمون یا ضد بارداری

همانطور که از نام آن‌ها مشخص است، این قرص‌ها به طور مستقیم درمان آکنه را هدف قرار نمی‌دهد بلکه روی نوسانات هورمونی تأثیر می‌گذارد. قرص‌های ضد بارداری با تلاش برای متعادل کردن هورمون‌ها با این مشکل مقابله می‌کند. افزایش در سطح هورمون مردانه آندروژن منجر به تحریک غدد سبابه و در نتیجه افزایش ترشح چربی پوست می‌شود. این به نوبه خود می‌تواند باعث بسته شدن منافذ پوست و تشکیل آکنه شود. قرص‌های ضد بارداری با محتویات استروژن یا پروژسترون خود این فرآیند را خنثی می‌کند.

عوارض جانبی

توجه داشته باشید که مصرف این داروها می‌تواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد. این‌ها از سر درد ساده تا احتباس مایعات متغیر است. قرص‌های مختلف دارای عوارض جانبی متفاوتی است. در اینجا به برخی از این عوارض جانبی اشاره می‌کنیم.

آنتی بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند باعث افزایش حساسیت برخی زنان به برفک واژن شود. علاوه بر این، باکتری‌ها در مقابل درمان مقاوم می‌شود. ناراحتی معده، بروز آلرژی و تحت تأثیر قرار دادن تأثیر گذاری قرص‌های ضد بارداری و حساسیت نسبت به نور از برخی عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک‌هاست. توصیه می‌شود هنگام بارداری و دوران شیردهی از مصرف این قرص‌ها اجتناب کنید چرا که ممکن است برای بچه ضرر داشته باشد.

قرص‌های ضد بارداری

چنانکه می‌دانیم استروژن تأثیرات فیزیولوژیکی قابل ملاحظه‌ای روی بدن دارد. ترکیب اصلی قرص‌های ضد بارداری استروژن است. خونریزی واژن، ملاسما، احتباس مایعات و افسردگی از عواض جانبی مهم مصرف این قرص‌هاست. افزایش خطر تشکیل لخته خونی، سکته قلبی، سکته‌های مغزی و سرطان سینه نیز می‌تواند از عوارض جانبی مصرف قرص‌های ضد بارداری باشد.

ایزوترتینوئین

نقایص هنگام تولد می‌تواند از جمله عوارض جانبی اصلی این قرص باشد. اساساً، ایزوترتینوئین آخرین مرحله درمان در صورت ناموفق بودن روش‌های درمان دیگر استفاده می‌شود. علاوه بر نقایص هنگام تولد، این‌ عوارض جانبی به وجود می‌آید:
• افسردگی
• خشک شدن و ترک خوردن لب‌ها
• خشکی بینی و خون دماغ شدن
• خشکی، خارش و ایجاد دانه‌های پوستی
• درد عضلات و مفاصل
• سوزش پلک‌ها و چشم‌ها
• نازک شدن موقتی موها
• مشکلات روده
• مشکلات ادراری
• سر درد
• کاهش قدرت بینایی در شب
برای مردانی که می‌خواهند از این قرص استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود از باردار شدن همسر خود جلوگیری کنند. اگرچه هنوز تأیید نشده است که مردان می‌توانند تأثیرات این دارو را به جنین منتقل کنند ولی، به هر حال احتیاط شرط عقل است. آنچه گفته شد برای ترساندن شما از مصرف این داروها نیست بلکه می‌خواهیم از عوارضی که ممکن است روی بدن شما داشته باشد آگاه شوید. همیشه بهتر است آگاهانه تصمیم بگیرید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان