به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین دوره اجلاس روز جهانی مسجد، صبح امروز یکشنبه 29 مرداد ماه با حضور سردار قاسم سلیمانی، حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و عبدالعلی علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما و با حضور سراسری ائمه جماعت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
علی عسکری در این مراسم با عرض سلام به ساحت شهدای مدافع حرم و خیر مقدم به سردار قاسم سلیمانی گفت: بنده تشکر می کنم از این عزیزان که روز مسجد را بزرگ داشتند.
وی با بیان اینکه انتشار کتاب مسجد هفته مقاومت از اهمیت مسجد خبر می دهد، افزود: مساجد مرکز هویت سازی و انسان سازی در تاریخ ما بوده اند. بزرگترین مرکز تاریخ ساز در اسلام مساجد بوده اند. مساجد در گذشته مرکز ترویج علم و دانش به توده های مردم بوده است. روح مسجد روحانیت مسجد است. روحانیت کانون پرشور مساجد بوده اند. روحانیت در ارتقا مساجد نقش حیاتی داشته و دارند و روحانیت است که آن را جان و حیات می بخشد.
وی ادامه داد: یک مسجد خوب یعنی روحانی خوب. روحانی خوب یعنی مسجد خوب و مسجد خوب یعنی تیمی که مسجد را اداره می کنند. مساجد مثل قلب روستاها و شهرهای ما هستند. قلب روستاها و شهرها مساجد هستند. اگر مساجد حالشان خوب باشد، حال آن شهر و روستا هم خوب است. بنابراین حال خوش جامعه ما به حال خوش مساجد برمی گردد و این خیلی مهم است. مساجد نقش تمدن سازی داشته اند. تمام خوبی های ما از مساجد ما نشأت گرفته است. شما اگر شخصیت ها و تاریخ جامعه ما را مطالعه کنید منشا خوبی های جامعه ما مساجد ما بوده اند.
رئیس سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: بزرگان ما در نوجوانی و جوانی در مساجد شکل گرفته اند و تاریخ ساز شده اند. مساجد تاریخ ساز و تمدن ساز هستند. تمام شهدا و همه ما هویت مان را از مساجد گرفته ایم.
وی گفت: در سخنان حضرت آقا و امام راحل بارها به این نکته اشاره شده است که ما باید برای ارتقا مساجد قیام کنیم. در ابتدای انقلاب مساجد نقش کلیدی به خود گرفتند. وقتی که دفاع مقدس ایجاد شد، مساجد مرکز شکل گیری بسیج و حرکت به سوی جبهه ها شدند. امام(ره) فرمودند مساجد سنگرند، سنگرها را پر کنید. مساجد نقش خود را در دوران جنگ ایفا کردند.
علی عسکری تأکید کرد: امروز ما در معرض شدیدترین جنگ تاریخ قرار داریم. استکبار می داند اگر بخواهد بر ما غلبه کند باید بر ریشه ها و هویت ما که مساجد هستند غلبه کند. برای این است که حساسیت امام و رهبر انقلاب یک حساسیت جدی و جهادی برای ارتقا مساجد است.
وی افزود: نقش مساجد باید بازتعریف و بازشناسی شود تا در دنیای جدید و مدرن بتوانیم نقش مسجد را بازشناسی کنیم. امروزه دنیای مدرن با خلق رسانه های الکترونیک و تغییراتی که ایجاد شده است، نقش مساجد را کمرنگ کرده اند و این امری است که ما باید برای بازسازی مساجد انجام دهیم. به همین دلیل ما در رسانه ملی تصمیم گرفتیم نقش تعیین کننده خود را ایفا کنیم.
رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: ما یک قرارداد ایجاد کردیم که از مساجد حمایت کنیم و تلاش داریم از همه تجارب استفاده شود. تا به حال هم گام هایی را برداشته ایم تا به کمک یکایک شما عزیزان و ائمه جمعه این کار را انجام دهیم. ما ماموریت ارتقا مساجد را به شبکه اول سیما داده ایم. ما نقش کمکی داریم. اصل کار شما روحانیان مساجد هستید و ما هم کمک و حمایت می کنیم. اقداماتی انجام شده و در دست اقدام است و امیدواریم بتوانیم کار را جلو ببریم.
وی در پایان اظهار داشت: حاج آقا علی اکبری در سخنان خود فرمودند که زمینه سایت مسجد کالا برای مساجد ایجاد شده است. ما باید این کار را گسترش دهیم تا جوانان ما و نوجوانان ما در فضای خوبی کار فرهنگی تولید کنند. ما باید بر فضای مجازی غلبه کنیم. متاسفانه تمدن و فرهنگ غربی در جامعه مان نفوذ کرده است. آنجایی که می تواند با تبلیغ صمیمانه و کار جمعی باطل کننده فرهنگ غرب شود مساجد هستند. مساجد هسته مقاومت هستند، امیدواریم که ما بتوانیم کاری کنیم که در مساجد ما تولیدات فرهنگی شکل بگیرد.