فرزندان یونس ژائله ، یونس ژائله Younes Jaele ویکی پدیا ، سحر ژائله ، دختر یونس ژائله ، سپهر ژائله ، ثروت یونس ژائله ، سهامداران شرکت شیرین عسل ، مدیر عامل شرکت شیرین عسل ، تاریخچه شیرین عسل ، زندگینامه یونس ژائله ، شرکت شیرین عسل ویکی پدیا ، صاحب شیرین عسل
یونس ژائله متولد سال 1341 در تبریز است ، دبیرستان را درتبریز گذرانده و با شروع جنگ تحمیلی به جبهه رفته و سال 1362 برای تحصیل وارد دانشگاه تبریز شد و تا 127 واحد در رشته بیهوشی گذرانید ، فعالیت تولیدی خود را از سال 1371 با تاسیس واحد تولیدی کوچکی در شهرک صنعتی تبریز که آن موقع جدیدا تاسیس شده بود و هنوز بیابانی بیش نبود ، شروع نمود و هم اکنون یکی از بزرگترین شرکتهای صنعت بیسکویت و شکلات را بنام شیرین عسل هدایت می کند.
علاوه بر آن به خرید شرکت سالمین پرداخته و نیز شرکتهای فراوری کاکائو و پخش سراسری ایران را تاسیس نموده است. در گروه یونس ژائله حدود 8700 نغر مشغول کار بوده و سال 84 ،حدود 30 میلیون دلار صادرات داشته اند و از پروژه های آینده ایشان تاسیس یک شرکت کشت و صنعت است.
یونس ژائله در خانواده ای پرجمعیت در تبریز به دنیا آمد. پدرش، نظامی بود و با خانواده 8 نفره اش دائم در شهرهای مختلف نقل مکان می کرد. با شروع جنگ تحمیلی، یونس ژائله به جبهه رفت و 24 ماه در منطقه کردستان خدمت کرد.
در سال 64 وارد دانشگاه علوم پزشکی تبریز شد هم زمان مغازه کوچکی نیز در تبریز اجاره کرد تا موادغذایی بفروشد.
یونس جوان که در این زمان کسب و کار را از صفر شروع کرده بود، به تدریج نبوغ تجاری خود را نشان داد و بعد از گذراندن 127 واحد، تصمیم گرفت دانشگاه را رها کند و آینده خودرا در تولید و تجارت بسازد.
در سال 70 یونس ژائله در شرایطی که نمایندگی فروش برندهای بزرگ غذایی را بدست آورده بود، به فکر تولید افتاد و در سال71 اولین خط تولید بیسکوئیتهای کرمدار راه انداخت.
یونس ژائله طی 20 سال گذشته با خرید و سودآور کردن شرکتهای زیانده و راه اندازی خطوط تولید جدید از دامداری و مرغداری گرفته تا صنایع بسته بندی و پخش، کسب و کار خود را دائما بصورت افقی و عمودی توسعه داده است بطوری که امروزه 8760 نفر بطور مستقیم در خطوط تولید یا فروشگاه هایش کار می کنند، محصولاتش به 65 کشور دنیا صادر می شود و هر روز دهها تریلی بزرگ محصولاتش را از آذربایجان شرقی به کشورهای منطقه و سراسر ایران پخش می کنند.
یونس ژائله سعد آباد 6 سال متوالی صادرکننده نمونه کشور و اولین کارآفرین نمونه ملی شناخته شده و بخاطر خدماتش به میهن، بارها از مسئولان کشور تقدیرنامه دریافت کرده است.
بنیانگذار گروه صنایع غذای شیرین عسل به عنوان تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان یکی از 9 نخبه اقتصادی جهان اسلام در همایش تجارت کشورهای اسلامی در کوالالامپور، معرفی و تجلیل شد.
در پنجمین نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری کشورهای اسلامی از 9 نفر از چهرههای شاخص و برجسته اقتصادی جهان اسلام تقدیر شد که نام «یونس ژائله سعدآباد» بنیانگذار گروه صنایع غذایی شیرین عسل بهعنوان نماینده ایران در میان آنها دیده میشد.
گروه صنایع غذایی شیرین عسل
شیرینعسل نام یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی مستقر در شهر تبریز است این شرکت بزرگترین صادر کننده شیرینی و شکلات در کشور است. محصولات تولیدی این شرکت شامل بیسکویت، شکلات، کیک، ویفر، مارش مالو، آبنبات، تافی، آدامس و پودر و کره کاکائو و … میباشد.
گروه صنایع غذایی شیرین عسل با سرمایه گذاری وسیع خود در صنایع تولید کننده مواد اولیه و بسته بندی و همچنین در شبکه های توزیع و فروش در داخل و خارج کشور، از معیارهای منحصر بفرد یک مجموعه متشکل صنعتی پیشتاز که شعار ” از دانه تا قفسه ” را پیشه خود ساخته است بهره مند می باشد.
سحر ژائله، قائممقام شرکت شیرین عسل می باشد.
آرمان خالقی مشاور گروه صنعتی شیرین عسل است.
تاریخچه شرکت سالمین
شرکت سالمین در تاریخ 19/11/1353 تحت شماره 20872 اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران ثبت و متعاقبا در مورخ 12/8/1354 موفق به اخذ پروانه تاسیس به شماره 333233 از وزارت صنایع و معادن گردید. این شرکت در تاریخ 8/4/1357 به ساوه منتقل و تحت شماره داخلی 353 در دفاتر ثبت اسناد ساوه به ثبت رسید.
فعالیت اصلی شرکت طبق ماده 3 اساسنامه عبارت از تولید مواد غذایی از هر قبیل مانند کنسروجات، مواد غذایی خام و پخته و منجمد، انواع بیسکویت و کیک اسفنجی، شیرینی و مربا و محصولات دامپروری و فرآوردههای صنعتی و صادرات و واردات آنها و همه گونه عملیات و فعالیتهای مرتبط با موضوع شرکت میباشد.
ترکیب سرمایه و سهامداران شرکت سالمین:
عمده سهام این شرکت تا سال 1381 با حدود 33/76درصد متعلق به سرمایهگذاری شاهد و تا سال 1382 با حدود 994/1درصد متعلق به سازمان صنایع ملی ایران بود. لکن سهام شرکتهای مذکور در سنوات ذکر شده توسط شرکتهای اعتبار صنایع کیش، فرآوردههای دانههای روغنی کاکائو تبریز و شیرین عسل که همگی در یک مجموعه صنعتی قرار داشته، خریداری گردید.
***
در تاریخ یکشنبه 22 آذر 1388 با حضور وزیر صنایع و معادن شرکت سپهر آذربایجان از گروه صنایع غذایی شیرین عسل افتتاح گردید.
در این مراسم مهندس محرابیان افتتاح اینگونه واحدهای بزرگ را در این برحه زمانی که رکورد حاکم بر اقتصاد و صنعت بیشتر کشورها را آزار میدهد، از نشانه های بارز رشد و شکوفایی صنعت و اقتصاد برشمردند و از مدیریت و کارکنان این شرکت تقدیر و تشکر نمودند.
در ادامه آقای یونس ژائله مدیرعامل محترم شرکت سپهر آذربایجان ضمن گزارشی از چگونگی اجرا و راه اندازی واحد سپهر آذربایجان از روند بازسازی و احیاء دوباره شرکت فرآوری دانه های روغنی گروه صنایع غذایی شیرین عسل مطالبی را عنوان نمودند.
واحد تولیدی سپهر آذربایجان با سرمایه گذاری 120 میلیارد ریال در زمینی به وسعت 49000 متر مربع و زیربنای 17258 متر مربع احداث شده است. این واحد، تولید کننده انواع کیک، پاستیل، بسکویت و تافی جمعاً به ظرفیت 31000 تن میباشد.
شیرین عسل چگونه شیرین عسل شد؟
بنیانگذار شیرین عسل معتقد است، به اندازه کافی تحصیلکرده در کشور وجود دارد، اما باید در کنار همه تحصیلات دانشگاهی، پشتکار و نظم کار در صنعت و اقتصاد هم ایجاد شود.
وی در جمع دانشجویان اقتصاد با بیان تجریبات خود از فراز و فرودهای تولید مواد غذایی و بدست آوردن جایگاهی در میان تولید کنندگان مواد غذایی در سایر کشورها، گفت: همه جای دنیا فرصتهای طلایی وجود دارد، کافی است آنها را بشناسیم و در ذهن خود آن را اصلاح کنیم، چرا که کشور ما کشوری دارای منابع مالی و نیروی تحصیلکرده است، اما پشتکار در انجام امور کم است.
ژائله در جمع دانشجویان اقتصاد دانشگاه تهران گفت که پس از قبولی در کنکور پزشکی و ادامه تحصیل، درست پس از جنگ تحمیلی به یکباره به این فکر رفته است که آنچه میخواهد مسیر فعلی نیست، از این رو کار را رها کرده و از سال 67 به بازار روی آورده است.
پس از مدتی کار در بازار تبریز که بیسکویتهای خارجی را به صورت فلهای خریداری و بسته بندی میکرده است، کارگاه تولیدی بیسکویت که کلیه دستگاهها را خود ساخته است، افتتاح میکند. پس از آن نیز با تحقیق و مطالعه بر سر چگونگی ساخت دستگاههای صنعتی و پخت انواع بیسکویت به فرمولها دسترسی مییابد و کارخانه شیرین عسل درسال 1371 تاسیس میشود.
ژائله در جمع دانشجویان اقتصاد از خاطرات خوب و بد، از تاسیس، راهاندازی، توزیع و موفقیت و شکستهای این کارخانه صحبت کرد. این مدیر کارخانه در حال حاضر حدود 11هزار پرسنل دارد و سال گذشته نیز نخبه اقتصادی جهان اسلام معرفی شده است.
وی با اشاره به گستردگی شرکت شیرین عسل در میان سایر کشورها و صادرات محصولات به آفریقا گفت که در حال حاضر این شرکت در آفریقا نمایندگی دارد و تبادل مواد اولیه نیز با این کشور صورت میگیرد. چرا که آفریقا تولید کننده و صادرکننده کاکائو به کشورهایی همچون آلمان است، از این رو ایران تنها مشتری کارخانه کاکائو غنا نیست.
ژائله در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا این شرکت، کارخانه تولید کاکائو زده است و آیا در این زمینه صادراتی صورت میگیرد، افزود: در حال حاضر ایران مواد اولیه همچون کره و خمیر کاکائو را سوئیس صادر میکند. از سویی دیگر قرارداد پیش فروش مواد اولیه به میزان 25 میلیون یورو تا پایان سال 2016 منعقد شده است.
او که مدام در صحبتهای خود به دانشجویان و جوانان کار، پشتکار و اعتمادبه نفس را تاکید میکرد گفت که به زودی محصولی جدید تحت عنوان دوغ شیرین عسل به بازار عرضه خواهد شد که در این راستا، برای تولید بهتر و اشتغالزایی گاوداری افتتاح شده است.
مدیر شرکت شیرین عسل متذکر شد که هدف هر اندازه هم بزرگ باشد، دست نیافتنی نیست، به شرطی که پشتکار وجود داشته باشد همراه آن نیز اراده ملی نیز حامی آن باشد. وی اما بارها به کمبود نیروی انسانی در صنایع و شرکتها اشاره کرد و گفت که باید از میان حجم زیادی از تحصیلکردهها در کشور، تعداد زیادی مدیر تربیت شود. او خطاب به دانشجویانی که پس از اتمام تحصیل خود از بازار کار میترسند، گفت که همیشه فرصتها وجود دارند و هرگز تمام نمیشوند، اینگونه نیست که اگر فردی مادهای را کشف کرد و یا ساخت دیگر راهی برای پیشرفت دیگری وجود ندارد، بلکه پیشرفت به میزان نیاز سنجی جامعه وجود دارد.
اما ژائله در ادامه در میان پرسشهای دانشجویان به تاثیر تحریمها بر صنایع غذایی و در نهایت اقتصاد کشور پرداخت و گفت: تحریمها بزگترین بلایی بود که بر سر ایران آمد و امیدوریم دیگر این اتفاق نیافتد، چرا که این تحریمها نه تنها عادلانه نبود، بلکه همه صنایع را با مشکل مواجه کرد.
وی با بیان مثالهایی از تاثیر تحریمها بر صنعت غذایی گفت: در حال حاضر ارزش افزوده حدود 40درصدی مواد اولیه لطمه بزرگی به تولید میزند و باید در این زمان دولت به کمک و نجات صنایع آید.
ژائله با اشاره به اینکه در طی این سالها حتی ماشینآلات مورد نیاز کارخانجات خود را در ایران ساختهاند گفت: باید در کشور دست از کلی گویی و کلی شناسی برداریم و به جزئیات بپردازیم که گاه راه پیشرفت و شناخت اشکالات در همین جزئیات باشد.
او اما دلیل موفقیت روز افزون صنایع غذایی در کشور را ریشه تاریخی فعال بودن بخش کشاورزی از سالهای دور دانست و گفت که کشورهای همسایه ایران در این زمینه قدرتنمند نیستند و ایران هر چه تولیدکند، خریده میشود.
در این مراسم که چندتن از مدیران شرکتهای مواد غذایی حضور داشتند از یونس ژائله به عنوان کار آفرین تقدیر شد.