ماهان شبکه ایرانیان

ریسپریدون Risperidone

شناسنامه مختصر دارو   نام های تجارتی : Risperdal دسته دارویی : داروی درمان بیماری های روانی میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو : نسبتاً زیاد میزان وابستگی و اعتیاد به دارو : کم احتیاج به نسخه پزشک : بلی قابل استفاده برای عموم : خیر موارد استعمال دارو   این دارو برای درمان بیماری های شدید و مزمن روانی مانند شیزوفرنی، مورد ...

ریسپریدون Risperidone

شناسنامه مختصر دارو
 

نام های تجارتی : Risperdal
دسته دارویی : داروی درمان بیماری های روانی
میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو : نسبتاً زیاد
میزان وابستگی و اعتیاد به دارو : کم
احتیاج به نسخه پزشک : بلی
قابل استفاده برای عموم : خیر

موارد استعمال دارو
 

این دارو برای درمان بیماری های شدید و مزمن روانی مانند شیزوفرنی، مورد استفاده قرار می گیرد. دارو در درمان علائم مثبت بیماری (حالت جنون، اختلال فکری، حالت تهاجم) و درمان علائم منفی بیماری (انزوا و گوشه گیری از جمع) کاربرد دارد.
ضمناً به برطرف نمودن علائم دیگر همراه با بیماری شیزوفرنی نظیر افسردگی کمک می نماید.
اشکال دارو : قرص، محلول، تزریقی
زمان مصرف دارو : قرص و محلول (1 تا 2 بار در روز)
اندازه دوز مجاز مصرفی دارو : قرص دارو (ابتدا 2 میلی گرم در روز، سپس این مقدار به 4 تا 6 میلی گرم در روز قابل افزایش است) محلول دارو (2 میلی گرم در روز. سپس این مقدار به میزان 4 تا 6 میلی گرم در روز قابل افزایش است). محلول دارو (2 میلی لیتر در روز در ‎آغاز درمان با دارو، سپس این مقدار به میزان 4 تا 6 میلی لیتر در روز قابل افزایش می باشد) نوع تزریقی دارو (25 میلی گرم هر 2 هفته یکبار، در آغاز درمان و سپس این مقدار به 50 میلی گرم هر 2 هفته یک بار قابل افزایش است)
چگونگی تأثیر دارو: اثرات نوع محلول و قرص دارو‌، ظرف 2 تا 3 روز و حداکثر 4 هفته و اثرات نوع تزریقی دارو ظرف 3 هفته پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند. ضمناً این اثرات مدت 2 روز پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن دوام خواهند داشت.
طریقه نگهداری دارو: این دارو باید در محفظه سربسته و در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمناً از تابش نور محافظت گردد.
چگونگی قطع مصرف دارو : مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است به عود مجدد بیماری منتهی شود. اما اگر پس از مصرف دچارعوارض شدیدی همچون تب شدید، خشکی و سفتی عضلات گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعاً با پزشک تماس بگیرید.

عوارض جانبی مصرف دارو :
 

از عوارض جانبی مصرف دارو می توان به بیخوابی، اضطراب، پریشانی، سردرد، خواب آلودگی، مشکل تمرکز حواس و سرگیجه اشاره نمود.
ضمناً در صورت بروز عوارضی همانند افزایش وزن، لرزش بدن ظاهر شدن جوش و تشنگی زیاد با پزشک مشورت نمایید.
نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا می باشید حتماً قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید:
* اگر دچار نارسایی قلبی می باشید و یا مشکلات گردش خون دارید.
* اگر قبلاً دچار بیماری صرع بوده اید یا به دردهای مزمن کبدی و کلیوی مبتلا هستید.
* اگر بیماری نوع پارکینسونی دارید و یا داروهای دیگری را مصرف می نمایید.
مصرف دارو برای زنان حامله : چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
مصرف دارو برای زنان شیرده : چون دارو در شیرمادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد.
مصرف دارو برای بچه ها و اطفال : برای بچه های زیر 15 سال مجاز نمی باشد و توصیه نمی گردد.
مصرف دارو برای افراد بالای 60 سال : کاهش دوز مصرفی مجاز دارو برای این گروه سنی ضروری می باشد.
مصرف درافراد بالای 60 سال : چون این دارو می تواند موجب عدم تمرکز حواس و یا کندی عکس العمل گردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرمخاطره انجام می دهند باید هنگام مصرف این دارو از فعالیت های مربوطه دست بکشند.
منبع: چنگیزان، فاضل، (1388) راهنمای کامل داروشناسی عمومی (داروهای موجود در ایران)، قم، نیلوفرانه، چاپ دوم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان