ماهان شبکه ایرانیان

ریواس سوغات کوهستان

سرشار از پتاسیم، کلسیم، ویتامین های A , B , C و فیبر   شکل عجیب و غریب ریواس، خیلی ها را از اینکه طرف این گیاه بروند و برای یک بار هم که شده طعم آن را امتحان کنند، منصرف می کند

ریواس سوغات کوهستان

سرشار از پتاسیم، کلسیم، ویتامین های A , B , C و فیبر
 

شکل عجیب و غریب ریواس، خیلی ها را از اینکه طرف این گیاه بروند و برای یک بار هم که شده طعم آن را امتحان کنند، منصرف می کند. اما ریواس جزو آن دسته از گیاهانی است که از طعم ترش آن گرفته تا ویژگی های غذایی اش می تواند دلیل موجهی برای تحمل شکل عجیب و غریب و البته دشواری های پاک کردن و پختن آن باشد.
گیاه ریواس با برگ های پهن و ساقه بلند و گل های خوشه ای در ارتفاعات و دامنه های شیب دار می روید. ساقه این گیاه به صورت خام به عنوان یک ماده غذایی استفاده می شود. برگ های آن، هم به صورت خام و هم به صورت پخته به عنوان خوراکی مصرف می شود. طعم این گیاه ترش مزه و گس است. فصل رویش آن از اردیبهشت تا اواخر خرداد است.

چه ریواسی مرغوب تر است؟
 

ریواس هر چقدر سفت تر بوده و ریشه های کمتری داشته و موقع خرد کردن صدای شکستگی بدهد ؛ کیفیت بهتری دارد. از طرفی ریواس باید آبدار باشد. برای اینکه این ویژگی ها را همان زمان خرید متوجه شوید، کافی است یک عدد ریواس را از ساقه شکسته و وضعیت آن را از جهت نکاتی که ذکر شد، بررسی کنید. بهترین نوع ریواس، ریواس قرمز رنگ با میانه زرد است که محصول کشور چین بوده و ربوند چینی نام دارد.

در انبار ریواس چه می گذرد؟
 

ریواس سرشار از پتاسیم، کلیسم، ویتامین های A , B , C و فیبر است. دمبرگ ریواس که قسمت قابل استفاده آن است، دارای اسیدهای آلی مانند « اسید مالیک » است که برای رفع عطش و ایجاد سهولت در هضم غذا مفید است. ریواس ملین بوده و اشتها را تحریک می کند.
ریواس فعال کننده عملکرد دستگاه گوارش است که دلیل آن فیبر موجود در این گیاه است. ریواس حاوی نمک های صفراوی است و به همین دلیل محرک ترشح کبد شناخته شده است. بنابراین هضم و جذب چربی ها را تسهیل می کند.

ویژه دیابتی ها
 

ریواس ترشح انسولین را از لوزالمعده تحریک کرده و به کاهش قند خون کمک می کند. این گیاه سرشار از فیبر است که این خود به تنظیم قند خون کمک می کند یکی از راه های افزایش مصرف ریواس، نوشیدن مخلوط آب ریواس با سیب، خیار، هویج و کرفس است ؛ حجم مخلوط را به صورت یک سوم آب ریواس و دو سوم از آب سایر میوه ها و سبزی ها در نظر بگیرید.

برای کم خون ها
 

کم خونی ناشی از فقر آهن، یکی از شایع ترین مشکلات جامعه امروز است و شیوع آن در خانم ها بیشتر است ؛ یکی از عوامل موثر در جذب آهن سبزیجات اسید اسکوربیک یا ویتامین C است. این ویتامین باعث می شود آهن سبزیجات به شکل قابل جذب آن در روده تبدیل شود ریواس هم یکی از منابع نسبتاً غنی از ویتامین C است. بنابراین مصرف ریواس در دوران بارداری و بلوغ توصیه می شود.

ویژه قلب
 

بیماری های قلبی ـ عروقی سالانه افراد زیادی را درگیر کرده و هزینه زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند. یکی از راه های مقابله با این بیماری ها مصرف سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان است که ریواس یکی از سبزیجاتی است که علاوه بر تامین مواد مغذی و آنتی اکسیدان می تواند به تنوع مصرف سبزی در سبد غذایی خانوار کمک کند.

توصیه های ساندویچی
 

نکته 1 : مصرف بیش از حد ریواس سبب کمبود کلسیم در بدن می شود که این موضوع به دلیل تشکیل « اکزالات کلسیم » و عدم جذب آن در روده است. بنابراین مانند هر ماده غذایی دیگر در مصرف ریواس هم باید این مساله را مد نظر قرار داد.
نکته 2 : مصرف ریواس برای افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه نمی شود ؛ چرا که ترکیبات اسیدی موجود در آن باعث تشدید ایجاد سنگ کلیه می شود.
نکته 3 : ریواس سبزی ترشی است. به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که دچار « ریفلاکس » هستند خیلی مناسب نیست.
نکته 4 : هر چند شاید این نکته خیلی تغذیه ای نباشد اما نکته بهداشتی است که اشاره به آن بحث را تکمیل تر می کند. ترشی ریواس ممکن است باعث کند شدن دندان ها شود. بنابراین بهتر است پس از مصرف آن به صورت خام بلافاصله مسواک نزنید تا مینای دندانتان آسیب نبیند.

ارزش تغذیه ای 100 گرم ریواس
 

انرژی................................. 34 کیلو کالری
چربی................................. 23 /0 گرم
پروتئین............................. 0/94 گرم
کربوهیدرات.......................8 گرم
کلسیم................................312 میلی گرم
سدیم................................ 6 میلی گرم
پتاسیم .............................148 میلی گرم
ویتامین C....................... 8 میلی گرم
منبع:نشریه همشهری مثبت شماره 6
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان