تاریخ خبر : 1393/1/20 – خبرگزاری میراث فرهنگی – گردشگری – با پایان سفرهای نوروزی طبق روال هر سال مسئولان سازمان میراث و گردشگری به ارائه آمار نوروزی پرداختند و “مسعود سلطانی فر” رییس سازمان میراث و گردشگری از اقامت حدود 57 میلیون نفر شب در تعطیلات نوروز خبر داد.
تمام این امور در حالی مطرح می شود که سهم هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیرها از این تعداد مسافر فقط 8 درصد بوده است. البته رییس سازمان میراث و گردشگری از اقامت حدود 14 درصد مسافران نوروزی در مدارس و واحدهای مربوط به آموزش و پرورش و اسکان 17 درصد مسافران در منازل استیجاری نیز خبر داد.
در واقع می توان گفت سهم سایر مراکزی که برای اسکان مسافران نوروزی درنظر گرفته شده بودند از سهم هتل ها که به عنوان رئوس مراکز اقامتی کشور فعال هستند بیشتر بوده است. اینجاست که واحدهای دیگری از جمله بالش و پتو به استاندارد اقامت که تخت است افزوده می شود.
“رجبعلی خسروآبادی” مدیرکل میراث و گردشگری استان تهران معتقد است : «با وجود آنکه در ایران، سطح بندی اقامت در یک مکان می تواند از ملحفه و بالش شروع شود که به عنوان خوابگاه و نوارخانه می توان از آن نام برد و به تخت و ارائه خدمات با کیفیت در هتلهای 5 ستاره می رسد اما باید گفت استاندارد واحد اقامت در سایر کشورها تخت است نه بالش و ملحفه.»
خسروآبادی افزود: «هرچند در کشور نیازمند ارائه سطوح مختلف خدمات گردشگری هستیم اما آنچه مشهود است کمبود هتل 5 ستاره و ارائه خدمات با کیفیت است.»
هرچند مسئولان معتقد هستند به دلیل مسافرتهای بسیاری که در نوروز اتفاق می افتد باید از تمام امکانات اقامتی اعم از هتل، کمپ، مدارس، چادرها و… استفاده کرد اما می توان با ارائه راهکاری مانند ساماندهی تعطیلات درطول سال سفری با کیفیت را به گردشگران توصیه کرد.
مدیرکل میراث و گردشگری استان تهران معتقد است: «پر یا خالی بودن هتلها به دلیل زمان است چراکه در دوره زمانی مانند نوروز به دلیل زیادی مسافران با کمبود جا روبه رو هستیم و در دوره زمانی مانند پاییز و زمستان به دلیل کمبود مسافر هتلها با ورشکستگی روبه رو می شوند. در چنین شرایطی است که واحدهای اقامتی از تخت تا بالش و ملحفه کشیده می شود.»