ماهان شبکه ایرانیان

قلعه گنج

قلعه‌گنج شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران. این شهر مرکز شهرستان قلعه‌گنج این استان است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۲٫۱۰۸ نفر بوده است.

قلعه‌گنج شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران. این شهر مرکز شهرستان قلعه‌گنج این استان است. جمعیت این شهر در سال 1385، برابر با 12٫108 نفر بوده است.

تاریخچه

یین تاریخ و قدمت این شهرستان کاری دشوار و شگرف است . تاریخ ان به قبل از اسلام و میلادمسیح می رسد که در حال حاضر در جای جای تاریخ شواهدی از اقدام ساکن در این شهرستان بدست می آید، آثار بدست آمده از تمدن این منطقه نشانگر قدمت بیش از 5000 سال را نشان می دهد . این شهرستان را می توان از نظر تاریخی جرء تواحی غربی کران دانست و علاوه بر این از قرون قدیم تا امروز قلعه گنج جزء برکات رودبار محسوب می شود، از آنجاییکه ساکنان این شهرستان کوچ و قفص هستند در بسیاری از کتاب تاریخی این شهرستان به خیال قفص معروف بوده است .
مشخصات

شهرستان قلعه گنج بین 32 º27 درجه عرضی و 54 º57 و 50 º57 درجه طول جغرافیایی قرار گرفته است، از شمال به شهرستان کهنوج، از جنوب به بندر جاسک، از جنوب شرق به استان سیستان و بلوچستان (شهرستانهای ایرانشهر و نیک شهر)، از شرق به شهرستان رودبار از غرب به منوجان محدود می شود .
مساحت

مساحت شهرستان 14200 کیلومتر مربع معادل 3/3 درصد از کل مساحت استان می باشد و فاصله تا مرکز استان 420 کیلومتر می باشد .

شهرستان قلعه گنج دارای 2 بخش مرکزی و چاه دادخدا و 5 دهستان به نامان دهستان رمشک، مارز، چاه دادخدا، قلعه گنج و سرخ قلعه می باشد .
جمعیت

بر اساس سرشماری عمومی سال 1385 جمعیت شهرستان قلعه گنج 70292 نفر می باشد، جمعیت شهری 12108 نفر می باشد و جمعیت روستایی 58184 نفر که 17 درصد جمعیت شهرستان شهری و 83 درصد جمعیت روستایی شهرستان می باشد . جمعیت مردان شهری 6099 نفر و زنان شهری 6009 نفر، وجمعیت مردان روستایی 28888 نفر و زنان روستایی 29296 نفر تشکیل می دهند . زبان مردم شهرستان گویش فارسی، محلی و بلوچی می باشد .
وضعیت آب و هوایی و شرایط جوی

آب و هوای شهرستان قلعه گنج گرم و نیمه مرطوب و بیابانی می باشد و در سالهای اخیر به علت کاهش بارندگی شاهد خشکسالی بوده‌ایم . حداکثر و حداقل دما 52 و 2 درجه می باشد .
رودخانه های شهرستان

1- رودخانه پاسبین از کوههای ده در و اسلام آباد سرچشمه می گیرد و به جلگه جازموریان می ریزد .

2- رودخانه سورگاه که از از کوههای درباغ سرچشمه و به جازموریان می ریزد .

3- رودخانه رمشک که از ارتفاعات رمشک سرچشمه می گیرد . لازم به ذکر است هیچگونه رودخانه دایمی در این شهرستان وجود ندارد و فصلی می باشد .
ارتفاعات و کوهها

1- ارتفاعات کشیت با ارتفاع 1700 متر در 15 کیلومتری غرب شهرستان .

2- ارتفاعات دستجرد با ارتفاع 2000متر در 10 کیلومتری غرب شهرستان .

3- ارتفاعات پایی میخ با ارتفاع 600 متری در 14 کیلومتری جنوب شرق شهرستان .

4- ارتفاعات ماند با ارتفاع 1000 متری در 60 کیلومتری جنوب شهرستان .
جنگلها و مراتع

مناطق جنگلی به طول 250 کیلومتری در شمال شرقی قلعه گنج از روستای آهوان شروع و تا جلگه چاه هاشم، دلگان، رودبار و جازموریان منتهی می شود .

وضعیت اقتصادی شهرستان

به علت نبود هیچگونه معادن و کارخانجات و مراکز مهم اقتصادی در این شهرستان عمده مردم به کشاورزی و دامداری مشغول می باشند .

اکثر مردم به کشت محصولات سالانه اختصاص دارد و محصولات عمده زراعی شهرستان راگندم، ذرت، هندوانه، گوجه فرنگی، خیار و مرکبات نظیر خرما و پرتقال تشکیل می دهد .

وضعیت اجتماعی

از نظر اجتماعی مردم شهرستان مردمی خونگرم، اجتماعی، دارای آداب معاشرت در سطح مطلوب هستند ،

قلعه گنج

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان