ماهان شبکه ایرانیان

شهرستان رابر

شهرستان رابر با وجود، دیدنی‌های طبیعی، باستانی، تاریخی، زیارتی و تفریحی و تفرجگاه‌های خوش آب و هوا، چشم‌اندازهای زیبایی از نعمت‌های گسترده‌ی الهی را پیش روی شما نمایان می‌کند.

شهرستان رابر با وجود، دیدنی‌های طبیعی، باستانی، تاریخی، زیارتی و تفریحی و تفرجگاه‌های خوش آب و هوا، چشم‌اندازهای زیبایی از نعمت‌های گسترده‌ی الهی را پیش روی شما نمایان می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کویر، شهرستان رابر را که در جنوب شرق استان کرمان واقع شده است همه با طبیعت و محصولات طبیعی‌اش می‌شناسند و بعلت استقرار در محدوده‌ی کوهستانی و آب و هوایی مطبوع و مناظر و چشم‌اندازهای زیبا و دلپذیری که دارد به همراه دره‌های خوش آب و هوا، سرسبز و کوه‌های مرتفع، آبشار و چشمه‌سارها که این شهر را دربرگرفته‌اند در هر فصل سال پذیرای تعداد بی‌شماری از گردشگران داخلی و خارجی است.

«جهانشاهی» مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان به ایسنا می‌گوید: منطقه‌ی ییلاقی رابر در دامنه‌ی کوه شاه واقع شده است، از مناطق دیدنی این شهر می‌توان به چشمه‌ی عروس، غارمموشا و آبشارهای دیمموئیه و پسله ودرخت توت 400ساله و روستای پلکانی سیه بنوئیه، بندر سیه بنوئیه، قله دیمموئیه و درختان زیبای گردو در دیزنگماه(دیزما) گردو درکار(قدیمی ترین گردوهای جهان)، روستای انجرک، روستاهای زیبای اسکر(گلی اسکر)، عشقآباد، دارنجان، تذرج،جواران، گنجان، قدرودخانه و بنه سوخته، گرموئیه، عشق‌آباد اسکر در شمال غرب شهرستان، تخت سرتشتک، بندر هنزا، چق چق، چشمه عسلی، چهرن شمال رابر امامزاده سید مرتضی(فرزند بزرگ امام موسی بن الجعفر) شرق شهرستان، تخت شاهزاده کوشا، گردودره کار شمال غرب رابر، تنگل هونی، تنگ کررو جنوب رابر، آبشارگرموئیه، آبسر، باغ رفعت الدوله، قلعه شهر، تپه باستانی تل کوشک، تاج آباد ، ده فیروز، آبدر اشکان تل کوشک : با پیشینه بیش از 2500 سال که در جنوب شهر رابر وجود دارد، اشاره کرد.

جهانشاهی می‌افزاید: امامزاده‌ها از جمله اماکن مقدس و متبرکی هستند که همواره مورد توجه واحترام زائران بوده وهست. در شهرستان رابر و روستاهای اطراف آن نیز امامزاده‌های متعددی آرمیده‌اند، که آرامگاه آنان آرام دل زائرانشان است.

وی می‌گوید: امامزاده سید مرتضی از زیارتگاه‌های مشهور شهرستان رابر است که در روستای سید مرتضی رابر قرار دارد مردم آن منطقه معتقدند سید مرتضی پسر موسی بن جعفر(ع) برادر امام رضا(ع)است که از عراق به ایران آمده دشمنان او را تا این منطقه تعقیب کرده و سپس به شهادت رسانده‌اند این زیارتگاه با شکوه است و اطراف آن را درخت‌های بزرگ بنه پوشانده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان ادامه می‌دهد: زیارت شاهزاده ابوالقاسم لنگر نیز یکی دیگر از بقاع متبرکه این شهرستان است که اطرف این زیارتگاه پوشیده از درختان بادام کوهی و باغ‌های بسیار باشکوه است که فضای آرامی را برای گردشگران فراهم کرده است، زیارتگاه شصت سرنیز در روستای شصت فیچ است. روایت شده که شصت تن از امامزادگان به خراسان حرکت کرده‌اند و سپاه مأمون آنها را تعقیب کرده‌اند ودر منطقه‌ای که امروزه شصت فیچ نامیده می‌شود درگیر شده‌اند و سر همه آنها را جدا کرده‌اند و در صندوق مخفی کردند و شبانه به منزل پیرزن عشایری رفتند برای خوردن غذا و پیرزن از سخنان آنها متوجه جنایت آنها می‌شود و درغذای آنها زهر ریخته و همه آنها کشته شدند، در منطقه‌ای چند سنگ روی هم چیده‌اند و معتقدند درون قبر شصت سر دفن شده و آنها را به شصت سر امامزاده نسبت داده‌اند.

وی می‌گوید: زیارتگاه میر محمد ابوطالب نواده امام موسی کاظم در سرخوئیه هنزای رابر، زیارت پیریکه در گرینوئیه رابر، زیارتگاه پیر زید در شهر بادام رابر، زیارتگاه پیر عادل در مشک آبدان رابر، زیارتگاه شاهزاده عبدالله در سرغشک رابر، پیر بابا شاهی در مرکز شهرستان رابر، پیر چنار در مرکز شهر رابرو مقبره آقا سید قاسم، مرشد(خانقاه) مشهور رابر به مجاورت ساختمان شهرداری رابر از دیگر بقاع متبرکه این شهرستان هستند.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان در خصوص منطقه‌ی زیبا و منحصر به فرد چشمه عروس نیز می‌گوید: چشمه عروس که در 3 کیلومتری شمال غربی رابر واقع است و در فصول بهار و تابستان میزبان هزاران گردشگر از سراسر کشور به خصوص استان‌های هرمزگان و فارس است.

جهانشاهی می‌گوید: چشمه‌ی عروس نام رودی است در سه کیلومتری شهرستان رابر واقع است، این رود به طول 87 کیلومتر سومین رود بلند کرمان پس از هلیل‌رود و رود ملنتی است. این رود پس از آبیاری مزرعه‌های رابر به هلیل رود می‌پیوندد و به سد جیرفت می‌ریزد. هلیل رود و چشمه عروس باهم به هامون جازموریان می‌ریزند.

وی با بیان اینکه چنار تاریخی و تنومند چشمه عروس نیز دیدنی و به یاد ماندنی است، می‌افزاید: چشمه‌ی عروس از جمله مناطق دیدنی و تفریحی این شهرستان است که دربر گیرنده‌ی باغ‌های میوه، سپیدار، چنار و بسیار دیگری از درختان وحشی بوده و جریان آب رودخانه و جوشش چشمه‌سارها بر زیبایی این منطقه افزوده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان در خصوص منطقه ییلاقی عشق‌آباد رابر نیز می‌گوید: در بخش شمالی رابر و در دامنه‌های جنوب غربی رشته کوه لاله‌زار و در شرق اسکر با گذشتن از چندین تپه طبیعتی سرسبز و پوشیده از درخت دیده می‌شود که دیدگان را محو تماشای خود می‌کند این مکان با صفا عشق‌آباد است که با جاذبه‌های طبیعی خود می‌تواند سالانه گردشگران زیادی رادر آغوش خود بپذیرد.

وی می‌افزاید: پس از رسیدن به عشق‌آباد و ادامه دادن جاده‌ی خاکی به دره‌ی عشق‌آباد می‌رسیم این دره را به سمت شمال ادامه می‌دهیم و به یک آبشار کوچک اما بسیار زیبا می‌رسیم پس از عبور از این آبشار در ادامه‌ی مسیر به یک آبشار 7 متری می‌رسیم که بسیار زیبا ودیدنی است بالا رفتن از این آبشار بسیار مشکل است اما پس از بالا رفتن از آبشار و ادامه‌ی مسیر که با گل‌های وحشی و عطر پونه در آمیخته شده است و با سقوط آب خنک و زلال قله‌های لاله‌زار بر دیواره‌های سنگی، چندین آبشار بسیار زیبا را به‌وجود آمده است.

جهانشاهی می‌گوید: طراوت و صدای ریزش آب در انتهای این دره و رایحه مدهوش‌کننده گل‌ها و گیاهان وحشی، این فضا را سرشار از هدیه‌های ناب طبیعت کرده است.همچنین با نزدیک شدن به نوک قله انبوهی از برف‌ها خود نمایی می کنند که چندین متر بر روی هم انباشته شده اند. مسیر آب این دره با سوراخ کردن برف ها راهی را برای خود پیدا کرده که منظره ای بسیار جالب را بوجود آورده است.

مسئول طبیعت گردی میراث فرهنگی ادامه می دهد: منطقه ییلاقی چهرن نیز یکی از زیباترین مکانهای شهرستان رابر است که سرچشمه یکی از اصلیترین سرشاخه های هلیل رود است، این منطقه دارای چشمه وچمنزار زیبا باغهای وسیع گردو ومردمانی ساده ونجیب می باشد .

جهانشاهی می‌گوید: چشمه‌ی علی چهرن بی‌شک زبان زد خاص وعام است گردوی نظر یادگاری از قرن‌های گذشته وهدیه‌ای به نسل‌های آینده است آبشارهای متنوع وکشتزارهای وسیع آن روح انسان را جلا می‌دهد.

وی در خصوص آبشار «چهرن» نیز می‌گوید:«چهرن» یکی از مناطق زیبا و بکر رابر است که هم‌چون دیگر نقاط این منطقه پوشیده از درختان گردو، زردآلو، صنوبر و نیز چشمه و چمنزار و مسیر رودخانه است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان می‌گوید: چهرن، آبشاری با حدود 12 متر ارتفاع است که جریان آب این آبشار بر دیواره‌ی 12 متری با شیب کامل 90 درجه فرو می‌ریزد و در ادامه‌ی مسیر حرکت، پس از طی حدود 200 متر در بستر رودخانه فرو می‌رود تا دوباره از چشمه‌ها و زهکش‌های چهرن سر برآورد و طبیعت این روستای پر جاذبه را جان بخشد.

وی در خصوص آبشار زیبای «آبسُر» Absor نیز می‌گوید: آبشار «آبسر» در محدوده‌ی روستای سید مرتضی در 25 کیلومتری جنوب شرق رابر واقع شده است. این آبشار زیبا که ارتفاع آن به حدود 30 متری می‌رسد، با صدای ریزش آب، شور و اشتیاق خاصی به فضا می‌بخشد.

جهانشاهی می‌گوید: در بخش‌هایی از طول آبشار، برخورد جریان آب با تخته سنگ‌ها، علاوه‌بر شدت بخشیدن به صدا و خروش آب، حرکت در لا به لای گل سنگ‌ها، خزه‌ها و گیاهان مسیر، تصویر زیبایی را در این بخش از رابر و استان، رقم زده است.

وی در خصوص بخش گردشگری «بُندر هنزا» شهرستان رابر نیز می‌گوید: «بُندر هنزاء» یکی از نقاط ییلاقی و دل‌انگیز شهرستان رابر در بخش هنزاء است که جان و تن این منطقه را عظمت و شکوه درختان کهنسال گردو در برگرفته و باغ‌های وسیع و عبور رودخانه‌ای خروشان حاشیه زیبای بندر هنزاء را جلوهای کم نظیر بخشیده است، درختانی که برخی به راحتی 500 سال را طی کرده و حجم تنه و شاخه و برگ‌های آنها هر نگاهی را به تآمل وا می‌دارد.

جهانشاهی می‌گوید: بُندر هنزاء یکی از 11 منطقه‌ی هدف گردشگری در استان کرمان است که وجه تسمیه بُندر بعلت قرارگیری خانه‌ها در بُن کوه (دامنه کوه) به آن «بُن درِه» گفته می‌شده که به مرور زمان بصورت کنونی یعنی بُندر تبدیل شده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان ادامه می‌دهد: این منطقه یکی از ییلاقات مهم عشایر شهرستان رابر است که در تابستان‌ها از شهرهای کهنوج و جیرفت و عنبرآباد به این منطقه کوچ می‌کنند و در واقع ییلاق عشایر علیدادی و سلیمانی است.

جهانشاهی می‌گوید: در این منطقه مرغوب‌ترین محصولات طبیعی از قبیل عسل، کشک، روغن، تلف و گردو توسط عشایر تولید و به مناطق مهم کشور از جمله شیراز ارسال می‌شود.

وی می‌گوید: عبور رودخانه از میان این روستا و وجود درختان کهنسال گردو در دو طرف رودخانه و وجود سیاه چادرهای عشایر محیطی زیبا و دل انگیز را به وجود آورده به‌طوری‌که در ایام سال شاهد حضور گردشگرانی از تهران، بندرعباس و شهرهای جنوبی کرمان در این منطقه هستیم.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان می‌گوید: در فصل تابستان، عشایر منطقه در اطراف روستا اتراق می‌کنند و به رمه‌گردانی، فرآوری محصولات لبنی و تولید صنایع‌دستی مانند نخ‌ریسی و گلیم‌بافی می‌پردازند و می‌توان گفت دیدن زندگی پر جنب و جوش عشایر، بسیار جالب توجه و تأمل برانگیز است.

وی می‌افزاید: تخت سرتشتک یکی از دیگر از جلوه‌های طبیعت این شهرستان است، سرزمینی هموار با پستی و بلندی‌های ملایم و پوشیده از چمنزار و برکه‌های کوچک و چشمه‌های روان در ارتفاع 3600متری از سطح دریا، که از مرتفع‌ترین نقاط استان کرمان محسوب می‌شود.

جهانشاهی می‌گوید: تخت سرتشتک ازمناطق ییلاقی و یکی از جاذبه‌های طبیعی گردشگری هنزاء بر فراز کوه‌های سر به فلک کشیده است. جایی که پوشش گیاهی تمام می‌شود و هیچ درختی به خاطر ارتفاع زیاد نمی‌روید.

وی می‌افزاید: این منطقه معمولاً در فصل تابستان که بعلت ارتفاع بالا هوای خنک‌تری نسبت به مناطق پائین‌دست دارد مورد استفاده و بازدید گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت قرار می‌گیرد.

جهانشاهی می‌گوید: این تخت که یکی از جلوه‌های خاص مناطق کوهستانی استان کرمان می‌باشد منطقه‌ای بکر است که به‌واسطۀ ارتفاع زیاد و شرایط جوی، بیشتر طول سال خالی از سکنه است اما هر سال از اردیبهشت‌ماه به بعد این منطقه میزبان عشایری از شهرستان‌های جنوبی کرمان است که با حضور سیاه چادرهای عشایر، بوی آتش و زندگی عشایری و نیز جست‌وخیز و هیاهوی گوسفندان تا اواخر تابستان تخت سرطشتک را که در 12 کیلومتری منتهی‌الیه جاده‌ی بندر هنزاء قرار دارد را به یکی از جالب‌ترین و دیدنی‌ترین نقاط شهرستان رابر تبدیل کرده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان می‌گوید: گلی هوک نیز یکی دیگر از پدیده‌های منحصر به فرد رابر است، جایی که جریان آب رودخانه «سرمشک» در باریکه‌ای شگفت‌انگیز با دیواره‌های سنگی سخت و بلند در حرکت است و تنگه‌ای زیبا را حاصل آورده. این پدیده منحصر به فرد و شگفت انگیز حدود 2 کیلومتر در شیب سنگی دامنه کوه ادامه دارد و عمق آن در نقاطی به 100 متر می‌رسد.

جهانشاهی می‌گوید: پوشش دامنه را درختان اورس و کهکم بصورت پراکنده معطوف زیبایی‌های خود کرده‌اند. کف این تراشه طبیعی را که چون کوچه‌ای باریک و طولانی جلوه‌گر است، جریان آب با عمق‌های متفاوت در بر گرفته و از بال تصویر هراس انگیز و پرهیجانی را در ذهن هر بیننده‌ای حک می‌کند.

وی با اشاره به جاذبه‌های تاریخی شهرستان رابر، دفینه‌های اشکان، محوطه باستانی قره قطوئیه، تل کوشک، قلعه رابر و ساختمان عمارت را از جمله این جاذبه‌ها می‌داند.

جهانشاهی در خصوص دفینه‌های اشکان می‌گوید: ده اشکان سیه بنوئیه رابر از زمان اشکانیان وجود دارد که بیشتر آنها در زمان حکومت محمدرضا شاه به وسیله آمریکایی‌ها به غارت رفته است از جمله عقیق‌های درشت خصوصاً یک یاقوت سرخ که عکس آذرمیندخت و پوران‌دخت به طول 5 سانتی‌متر در دو طرفش منقوش بوده و یک کفنی زربفت که متعلق به یکی از سلاطین اشکانی بوده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان ادامه می‌دهد: محوطه‌ی باستانی قره قطوئیه نیز مرز مشترک رابر و اسفندقه محوطه‌ی بزرگی است که اشیا باستانی زیادی در آنجا پنهان است در چند نوبت مورد غارت قرار گرفته است.

جهانشاهی در خصوص تل کوشک نیز می‌گوید: این محوطه‌ی باستانی در رابر قرار دارد گروهی معتقدند قدمت آن به دوره‌ی ساسانیان بر می‌گردد که قسمتی از آن بعلت گسترش زمین‌ها و باغ‌ها پیرامون آن از میان رفته‌اند.

وی ادامه می‌دهد: قلعه رابر نیز در رابر محله‌ای که امروز آن را قلعه نامیده‌اند قرار داشته در سال 1207 هجری قمری، که فتحعلی‌خان به رابر قشون‌کشی کرده قلعه‌آباد بوده است و مردم آنجا جمع شده‌اند و با جهانبانی فتحعلی‌خان بنای مخالفت گذاشتند اما خان قاجار از حیث سلاح و مهمات کاملاً مجهز بود رویارویی با آن سودی نداشت و با وساطت و میانجی‌گری پس از یک ماه تسلیم شدند. هنوز آثاری از آن قلعه باقی مانده است.

مسئول طبیعت‌گردی میراث فرهنگی کرمان می‌گوید: البته قلعه‌های دیگری نیز در رابر وجود داشته، اما مهم‌ترین آنها همان قلعه رابر بود. این قلعه‌ها عبارتند از قلعه‌ی دیلم در حومه‌ی سیه بنوئیه که می‌گویند متعلق به زمان دیلمیان است و دو قلعه در جوار آن یکی کنار ساختمان دژدان و دیگری کنار قنات جواهران، قلعه‌ی کلدان، قلعه‌ی پدم اباد، قلعه‌ی سنگ بندرهنزا و قلعه بید بست سرهنگر.

وی در خصوص ساختمان عمارت نیز می‌گوید: این ساختمانی مشهور به عمارت و متعلق به رستم‌خان اسفندیاری معروف به رفعت‌الدوله برادر عدل سلطان پسر مرتضی قلی خان فرزند محمد اسماعیل است، این عمارت در وسط باغ بزرگی در شمال رابر در کوچه رفعت واقع است ساخت این بنا دو سال طول کشید و آجرهای آن را به‌وسیله قاطر از کرمان به رابر حمل کرده‌اند متأسفانه این ساختمان رو به ویرانی است و فقط ستون‌هایی از آن باقی مانده است و…

به گزارش ایسنا، روزهای باقی‌مانده از فصل تعطیلات فرصت خوبی برای پیشنهاد دادن عروس زیبای کویر به گردشگران خوش ذوقی است که به‌دنبال تجربه سفر به یکی از نقاط بکر استان کرمان و تماشای مناظر حیرت‌انگیز طبیعی هستند.

گزارش از: «فرزانه لشکری»، خبرنگار ایسنای منطقه کویر
شهرستان رابر

شهرستان رابر

شهرستان رابر

شهرستان رابر

شهرستان رابر

شهرستان رابر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی