شهر محمدی در حدود 400 تا 500 سال پیش توسط عارف بزرگ و نامی ، خواجه محمد مرشد که خراسانی بوده و به این منطقه مهاجرت نموده ، با طراحی یک نقشه یا مجموعه شهری با حصار کامل چیزی حدود 50 خانوار را در خود جای میداده زندگی می نمودند که در این مجموعه کلیه آبراه ها ، بادگیر ها ، نورگیرها و درب ورودی که محل تجمع و برگزاری جلسات بوده که به آن به زبان محلی دیوان جاه میگفتند . با وجود آن عارف نامی رشد و توسعه پیدا میکند تا حدی که مرکز خرید و فروش و تهیه مایحتاج زندگی بخش های بم پشت ، شهر سراوان ، سیب و سوران از بازار بزرگ محمدی تهیه می شده ، افراد این شهر همه تحصیل کرده و افرادی فرهنگی میباشند که اکثر مدیران ، معلمان ، کارمندان ، بازاریان شهر سراوان از شهر محمدی میباشد . دارای 6372 نفر جمعیت و پنج کیلومتر مربع وسعت شهری میباشد و روستا های ده گانه در اطراف شهر محمدی ساکن میباشند و در مجموع دارای 19000 نفر جمعیت میباشد . شهر محمدی در مسیر جاده ی ترانزیت سراوان کوهک قرار گرفته و در پنج کیلومتری مرکز شهر سراوان و وجود 7 کیلومتر نوار نخلستان دارای موقعیت خاصی میباشد.
ویژگی های جغرافیایی
شهر محمدی در پنج کیلومتری شهر سراوان و در مسیر جاده ترانزیتی سراوان کوهک قرار دارد که بعد از شهر سیرکان شرقی ترین شهر کشور به حساب می آید، که دارای چهار کیلومتر مساحت مسکونی و جمعاً دارای هفت کیلومتر مربع وسعت می باشد.
از شمال به رشته کوههای سیاهان
از شرق به شهر سراوان و روستاهای حومه
از غرب به روستاهای آسپیچ و زیارت
از جنوب به رودخانه فصلی سیمیش که از سرشاخه های رودخانه ماشکیل که پس از طی مسیر به هامون ماشکیل منتهی می شود.
آب و هوا
شهر محمدی دارای آب و هوای گرم و خشک که دمای آن در تابستان به 37 تا 45 درجه سانتی گراد و در زمستان گاهی به زیر صفر می رسد.
بادها
گوریچ از مهمترین بادهای منطقه که در فصل زمستان از شمال به جنوب می وزد و سرما به همراه دارد.
لوار در فصل تابستان در این منطقه می وزرد و دارای گرما است که دمای هوا را به 46 درجه سانتی گراد می رساند.
جهل گوات یا نمبیان که از جنوب می وزد و رطوبت دریای عمان را به همراه دارد که اکثراً باعث بارش های فصلی و موسمی میشود.
پوشش گیاهی منطقه
گیاهان دارویی:گیشر،کنار یا سدر،ترات،زیرو.ک،داز،کلمورگ،پنیرباد و…
داز:از جوشانده این گیاه برای درد سینه استفاده می شود.
کلمورگ:این گیاه خواص دارویی نظیر سم زدایی دارد، هنگامی که حیوانات گزنده مثل مار فردی را
نیش بزند از آن برای سم زدایی استفاده می شود.
پنیر باد:دارای برگ های گوشتی سبز رنگ می باشد و خاصیت درمانی دارد.
کشاورزی
با توجه به شرایط جوی و اقلیمی باغداری بخش اعظم کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
شرایط کاشت نخیلات و انواع مرکبات در منطقه فراهم اما متأسفانه به دلیل کمبود اب و استفاده از روش های سنتی به دلیل عدم توانایی مالی اکثر مردم از کار کشاورزی و باغداری روی گردان و به شغلهای کاذب و فصلی روی آورده اند.محصول غالب کشاورزان و باغدارن خرما می باشد که به دلیل نبود بازارهای مناسب داخلی و نبود امکانات بسته بندی و فراوری در منطقه با ضرر و زیان برای کشاورزان و باغداران همراه است.
فرهنگی و اجتماعی
ساکنین شهر محمدی را اکثراً قوم بلوچ با فرهنگ و پوشش و گویش بلوچی تشکیل می دهند ،مردم شهر محمدی اکثراً تحصیل کرده و جویای علم و دانش می باشند که از دیرباز با توجه به نبود امکانات تحصیلی از قبیل نبود دانشگاه با تحمل هزینه های هنگفت با توجه به استضعاف مالی به شهرستانهای سایر مناطق کشور جهت ادامه تحصیل عزیمت نموده اند.این شهر دارای جوانان تحصیل کرده و دارای مدارک عالیه بوده که در مراکز عالی سطح استان به تدریس یا ادارات اشتغال دارند.
دین و مذهب
مردم شهر محمدی دارای دین اسلام و اکثریت دارای مذهب تسنن می باشند.
وجه تسمیه
محمدی برگرفته از نام خواجه محمد مرشد از عرفای منطقه می باشد.
آثار تاریخی
مقبره خواجه محمد مرشد
قلعه ی شهر محمدی
مسجد ملنگان
جاذبه های گردشگری
رودخانه سی میش،ماشکیل و دره های کوه سیاهان(دره در پتن)
مشاهیر و مخترعان
خواجه محمد مرشد از عرفا ی شهر محمدی ،
غلام رسول دهواری مخترع که چندین اختراع به ثبت رسانده است.