به این تالاب بزوجیق با بزوجق گفته می شود .
موقعیت جغرافیایی
این تالاب در 40کیلومتری غرب هشترود بین روستای بزوجیق و گنج آباد در یک فرو رفتگی طبیعی در 46درجه و 45دقیقه و 49ثانیه طول شرقی و 37درجه و 25دقیقه و 34ثانیه عرض شمال واقع شده است .
مساحت
مساحت تالاب در جدود 10هکتار می باشد شکل تالاب دایره ای است .
ارتفاع
از سطح دریاهای آزاد 1690متر ارتفاع دارد.
مالکیت
تالاب متعلق به دولت است حاشیه نشینان از آب و مراتع اطراف آن استفاده می کنند .
منابع تامین آب
جریانات سطحی حاصله از نزولات جوی و چشمه موجود در محل می باشد شوری موجود در آن عمدتا مربوط به املاحی است که از حوزه آبریز در طی سالیان دراز وارد تالاب شده است
عمق این تالاب نسبت به تالابهای ذولبین و یانیق بیشتر بوده و در بعضی نقاط به حدود 3متر می رسد .علیرغم لب شور بودن آب آن همانند سایر تالاب های منطقه با شروع فصل سرما در یخبندان فرورفته و همزمان با سایر تالابها یخ آن ذوب می شود .
نوع تالاب
برابر طبقه بندی کنوانسیون رامسر تالاب از نوع دایمی palustrine با آب شیرین تالب شور می باشد .
امکان جذب گردشگر
با توجه به سهل الوصول بودن تالاب و وجود گونه های پرندگان زارآور در فصل بهار و تابستان و خوش آب و هوا بودن آن در تابستان می توان گردشگران طبیعت را برای اقامت کوتاه مدت به آن جذب کرد .
کاربری تالاب
با پمپاژ از آب تالاب در مزارع استفاده می کنند .زمینهای اطراف تالاب دیم زار است و بخشی نیز حالت مرتعی دارد و دام داران از علوفه های تالاب و مراتع استفاده می کنند .
راههای دسترسی
از طرق جاده هشترود روستای بزوجیق (در مسیر جاده هشترود به مراغه ) قابل دسترسی است .
مدیریت و حفاظت
حفاظتی از تالاب صورت نمی گیرد این تالاب از نظر قانونمندی مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست هیچ جایگاهی را نداشته و جزو مناطق آزاد محسوب می شود بنابراین در فصول مجاز مورد استفاده شکارچیان قرار گردقته و این خود خطری برای جمعیت اردک سرسفید در این زیستگاه است .
گیاهان
در ترکیب پوشش گیاهی تالاب درختی یا درختچه مشاهده نمی گردد . در زمان پرآبی پوشش گیاهی داخل تالاب را عمدتا گیاهان آب زی بن در آب و غوطه ور تشکیل می دهند و
ماهی
در این تالاب ماهی وجود ندارد .
منبع : کتاب تالابهای ایران نویسنده دکتر بهروز بهروزی راد