بهگزارش ایسنا، مدیریت مصرف آب در شرایط بی آبی کشور مساله مهمی است که وزارت نیرو بارها به آن اشاره کرده و از مردم خواسته که این مهم را در برنامههای خود قرار بدهند تا بتوان با بحران بزرگ کشور مبارزه کرد.
در حال حاضر 22 درصد از آب مصرفی استان تهران از سدها، 20 درصد از روانآبها و 58 درصد از آبهای زیرزمینی تامین میشود و بر اساس آمار سالانه با 150 میلیون متر مکعب کسری مخازن زیرزمینی مواجه هستیم و طی 11 سال سطح آب آبخوان تهران با افت 1.9 متری روبرو بوده است.
علاوه بر این باید به این مساله نیز توجه کرد که از 400 میلیارد متر مکعب منابع آبی در سال 300 میلیارد متر مکعب تبخیر و از 100 میلیارد متر مکعب باقیمانده، 90 میلیارد در حوزه کشاورزی و 10 میلیارد متر مکعب در حوزه آب شرب مصرف میشود.
در همین راستا محمد پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران به ایسنا گفت: استفاده از آبهای مجازی به ویژه در بخش کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد و یکی از راههای پیشنهادی برای بهبود آینده آبی تهران استفاده از آبهای مجازی و تحقق ارزش اقتصادی آن است.
وی ذخیره فعلی آب در مناطق تهران را یک میلیون و 188 هزار متر مکعب عنوان کرد و افزود:برای آب رسانی شهر تهران آب را از پنج سطح با فاصله زیاد انتقال میدهیم و باید گفت که مصرف سالانه آب تهران یک میلیارد و 50 میلیون متر مکعب تخمین زده شده است.
پرورش با بیان اینکه از این میزان 750 میلیون متر مکعب را آبهای سطحی پوشش میدهد که در سطحها با کیفیت بسیار بالا متنقل میشود، عنوان کرد:تهران 500 حلقه چاه وجود دارد که30 درصد منابع آب پایتخت از این راه تامین میشود که در واقع آبهای سطحی و چاه با هم اختلاط پیدا میکنند.
وجود بحران آب در ایران امری غیر قابل انکار است، گرچه میزان مصرف آب در پایتخت کاهش یافته اما مساله بحران آب همچنان پابرجاست و لازم است که به این مساله توجه ویژهای شود.