به گزارش ایسنا، با گذشت سه سال از به جریان افتادن پرونده میراث «جان اشتاینبک»، قاضی لسآنجلسی عروس این نویسنده را به پرداخت بیش از 13 میلیون دلار به دخترخوانده «اشتاینبک» محکوم کرد.
«ویورلی اسکات کافاگا» دختر همسر سوم «اشتاینبک» در سال 2014 شکواییهای را به دادگاه برد و مدعی شد پس از مرگ مادرش، او باید مسئول اداره کارهای مربوط به آثار پدرخواندهاش و اقتباس سینمایی دو کتاب «شرق بهشت» و «خوشه های خشم» باشد، اما «توماس اشتاینبک» و همسرش «گیل نایت اشتاینبک» این امکان را از او گرفتهاند و اجازه نمیدهند او به منظور اقتباس فیلمهای پدرخواندهاش با کمپانیهای فیلمسازی وارد مذاکره شود.
«توماس» سال گذشته فوت کرد و همسرش «گیل» مسئولیت اداره آثار مربوط به نویسنده «شرق بهشت» و «خوشههای خشم» را بر عهده گرفت.
با این حال، طبق آخرین رأی دادگاه که به نغع «کافاگا» صادر شد، عروس این رماننویس برنده نوبل باید 13 میلیون و 150 هزار دلار بابت خسارت و غرامت به دخترخوانده او پرداخت کند.
«کافاگا» روز گذشته بیانیهای صادر کرده و خود را به عنوان مدیر بنیاد «الن اشتاینبک» معرفی کرده است. او در این بیانیه نوشت: خوشحالیم که رأی دادگاه کنترل کامل حقوق آثار «جان اشتاینبک» را به رسمیت شناخت. نتیجه این کار، سهیم شدن میراث این موسسه با تمام جهان است. ما از اعضای هیأت ژوری برای زمان و خدماتی که به ما اختصاص دادند، سپاسگزاریم.
«جان اشتاینبک» از نویسندگان مطرح آمریکایی و برنده نوبل ادبیات سال 1962 است. نخستین اثر او که از برجستهترین چهرههای هنری و سیمای راستین ادبیات معاصر آمریکا محسوب میشود، با عنوان «فنجان طلا» در سال 1929 منتشر شد و پس از آن آثاری چون «چمنزارهای بهشتی» (1932)، «در نبردی مشکوک» (1936)، «اسب کهر» (1937)، «موشها و آدمها» (1938)، «خوشههای خشم» (1939) و «ماه پنهان است» (1942) از او به چاپ رسید.
«اشتاینبک» در سال 1934 نویسندگی را کنار گذاشت و به عنوان خبرنگار جنگی به انگلیس و مناطق در حال جنگ سفر کرد. او سال 1947 «مروارید» را به چاپ رساند و در سال 1962 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد.