این پژوهشگر در گفتگو با ایسنا گفت: هدف از تالیف این کتاب که در چهار جلد راهی بازار خواهد شد، نشان دادن این موضوع است که بین سنتها و دین و سنتهای دین ایرانی تضاد و تقابلی وجود ندارد و بسیاری از آموزههای دین کهن ما مورد تایید شخص پیامبر بوده است.
وی گفت: من در جلد اول این کار پژوهشی که به عناصر فرهنگ ایرانی در ادبیات فارسی تا قرن پنجم هجری اختصاص دارد به این موضوع پرداختهام که بسیاری از عناصر فرهنگ ایران باستان علیرغم هجوم اعراب به ایران از بین نرفته و مراسمی همچون چهارشنبه سوری همچنان به قوت خود باقیست. آنچه جای تاسف دارد این است که علیرغم این که در ایرانِ کهن تنها دو سوگ با عناوین سوگ زرتشت و سوگ سیاوش وجود داشته، امروز شاهد آن هستیم که بخش اعظمی از فرهنگ ما را مراسم سوگواری به خود اختصاص داده است.
اخیرا کتاب «عناصر فرهنگ ایرانی در ادبیات فارسی ((تا قرن پنجم هجری قمری))» به قلم روشنک پازوکی توسط نشر تیرگان راهی بازار شده است. موضوع این کتاب، شناخت و بررسی عناصر فرهنگ ایران در شعر شاعران از اواخر نیمه دوم سده سوم تا پایان سده پنجم هجری است.
عناصر فرهنگی مطرح شده در این کتاب با عنوانهای ادیان ایرانی، اعداد، مکانها و عناصر مقدس، باورها و داستانهای اساطیری، جانوران، جشن و مراسم، ستارگان، شخصیتها، گیاهان، ماهها و روزهای ویژه ایرانی و نمادها مورد بررسی قرار گرفتهاند.
نویسنده در هر فصل، پس از بیان کلیات و شرح عناصر فرهنگ ایرانی، از آثار بر جا مانده شاهد مثال میآورد تا سبب آشنایی عمیق تر خوانندگان با این عناصر شود.