داریوش مصطفوی مدیریت سابق فدراسیون فوتبال در گفتگو با "ورزش سه" به زوایای مختلف شرایط فعلی استقلال و اشتباهات مدیریتی که طی این مدت در باشگاه استقلال رخ داده پرداخته است. صحبت های مصطفوی معطوف به مدیریت افتخاری و درستی یا نادرستی تصمیمات او در بالاترین سطح مدیریتی استقلال است؛ افتخاری در دوران ریاست مصطفوی به عنوان نائب رئیس فدراسیون فعالیت داشته است.
مدیریت افتخاری در استقلال؟
افتخاری چیزهایی که لازمه پیشرفت در کارش است را دارد؛ یعنی هم خودش ورزشکار بوده و هم تجربه کار مدیریت ورزشی دارد و در سال های مختلف همواره کنار فوتبال بوده و مدیریت فوتبال را یاد گرفته است. سال گذشته که افتخاری به عنوان مدیر عامل استقلال برگزیده شد، استقلال 16 ام بود و در پایان دوم شد؛ اگر بد بوده چطور تیم دوم شده است؟ چه کاری باید انجام می داده که انجام نداده؟ به هواداران بد تفهیم می کنند. مدیریت باید همه تمهیدات لازم نظیر خرید بازیکنان، کادر فنی، زمین تمرین مناسب و ... را انجام دهد که همه این کارها هم برای استقلال توسط افتخاری انجام شده است. حالا یا بد یارگیری شده یا پیراهن استقلال برای بازیکنان گشاد است. 80 درصد از بچه های استقلال با این نتایج مورد شماتت قرار می گیرند؛ استقلال بازیکن بزرگ می خواهد؛ همانطور که گفتم یا آن کسانی که یارگیری کرده اند، دل به کار نداده اند و یا پیراهن استقلال به تن 85 درصد بازیکنان گشاد است و نتیجه هم می شود، همین چیزی که می بینید.
وظایف مدیریت چیست؟
مدیریت باید چه کاری انجام دهد؟ تهیه، تنظیم، تدارک، آوردن مربی خوب و ....
زمانی که منصوریان به استقلال آمد همه به به و چه چه می کردند و بنابراین افتخاری در این زمینه مقصر نیست و اگر زمانی که به استقلال آمد با حضور علیرضا منصوریان مخالفت می کرد، هیئت مدیره مقابلش می ایستاد.
مطرح شدن بحث اولتیماتوم اشتباه بزرگی بود
حالا این اتفاق ها افتاده ولی هیئت مدیره نباید بعد از باخت پدیده اولتیماتوم می داد. این کار به جز گرفتن روحیه تیم و منصوریان کاری نکرد. اگر می خواهید کاری انجام بدهید، باید تصمیم بگیرید و اعلام کنید. مگر ما زمانی که مایلی کهن را عوض کردیم، این کارها را کردیم؟! 30 دقیقه جلسه گذاشتیم و با عقلمان تصمیم گرفتیم؛ تصمیمی که رفتن تیم ملی به جام جهانی به آن بستگی داشت.
فوتبال مدیران قاطع می خواهد
فوتبال مدیران قاطع می خواهد که سر بزنگاه تصمیم بگیرند و عمل کنند. حالا باز هم تجربه نمی شود. من آقای زمانی را شخصا دوست دارم ولی باید بدانند اینکه مدام بر علیه مربی تیم مصاحبه می کنند، سرنوشت تیم را تحت تاثیر قرار می دهند و شرایط تیم به هم می ریزد.
افتخاری قاطع عمل نکرد !
به نظر من تقصیر آقای افتخاری این است که قاطع عمل نکرد و باید بودن یا نبودن منصوریان را مشخص میکرد. کجای دنیا این موضوع را دیده اید؟! مهد دموکراسی جهان در فوتبال است. در فوتبال است که همه نژادها و دین ها با هم و در کنار هم زندگی می کنند و آدم های کنار فوتبال هم باید اصول دموکراسی را بدانند.
چرا اینگونه با رحمتی و جباری برخورد می شود؟
وقتی اولتیماتوم 2 جلسه ای می دهید، همه تیم استرس می گیرد. چرا اینگونه با رحمتی و جباری برخورد می شود؟ این ها حیثیت فوتبال و باشگاه استقلال هستند و مگر می شود اینگونه با آنها برخورد کرد؟ امیدوارم وزیر ورزش در کارها و تصمیمات استقلال دخالت نکند؟ آیا وزیر ورزش مدیریت باشگاهی در فوتبال را تا حالا داشته؟ صرفا اطلاعات فوتبالی خوب نمی تواند باعث شود که در خصوص استقلال نظر بدهند. وزیر باید گوش کند و به تیم فرصت بدهد تا به جای اصلی خودش بازگردد.
با این شرایط استقلال نتیجه نمی گیرد
در مجموع بازیکنان استقلال در حد این تیم نیستند ولی با همین بازیکنان هم می توان نتیجه گرفت. چرا از امثال نامجو مطلق، مومنی، طاهری و .. استفاده نمی شود؟! این ها تکنسین فوتبال هستند و مگر می شود آنها را نادیده گرفت. با این تیم باید روانی کار کرد ولی کمک ها گم هستند، سرمربی گوش نمی کند، وزیر دخالت می کند و هیچ چیز سر جایش نیست و معلوم است که نتیجه ای حاصل نمی شود.
این اولتیماتوم تیم زیدان را هم به هم می ریزد
این اولتیماتوم را به زیدان هم بدهید، تیمش به هم می ریزد. به نظرم منصوریان همان زمانی که اولتیماتوم دادند، باید کنار می کشید. این اولتیماتوم باید درون خانواده ای می بود نه اینکه رسانه ای شود. همه این مصاحبه ها به ضرر استقلال شده است. استقلال و پرسپولیس تیم های بزرگی هستند و جای تجربه اندوزی نیستند.
راه کار چیست؟
همان موقع و پیش از اولتیماتوم باید یک مربی با کلاس و باهوش انتخاب می شد. حالا همان ها که اولتیماتوم داده اند، می گویند تا دربی بمان! هر وقت مردم مرا در خیابان می بینند، می گویند یک کاری بکنید که منصوریان را عوض کنند که در دربی 7، 8 گل نخوریم. نباید مردم در مورد منصوریان اینگونه فکر کنند. منصوریان در دوران بازی و در دورانی که من در ریاست فدراسیون بودم، بهترین بازیکن سال شد ولی حالا آماده ترین مربی نیست، چون تمام روحیات را از او با تصمیماتشان گرفته اند. من به مربیان ایرانی ارادت دارم ولی مطالعه کمی دارند. مثلا در ایران تارتار دنبال یادگیری است ولی مربیان دیگر کمتر به دنبال یادگیری می روند و چون مدام به آنها زنگ زده می شود و مصاحبه می کنند، احساس بزرگی می کنند.
اگر شما بودید چه تصمیمی می گرفتید؟
من اگر بودم، نمی گذاشتم داستان به این جا برسد و 4 هفته پیش منصوریان را عوض می کردم و یک مربی کلاس بالای فوتبالی می آوردم. مثل برانکو به یک مربی پول بدهند. وقتی با شخصیت منصوریان بازی می کنند، به هم می ریزد. ضمن اینکه منصوریان مشاوران خوبی هم ندارد. ما باید منصوریان را بزرگ کنیم تا خودش تصمیم بگیرد نه به صورت دیکتاتوری که به صورت دموکراتیک.
الان دیگر نباید منصوریان را عوض کرد
اما امروز دیگر منصوریان را عوض نمی کردم چون حرمت منصوریان از بین رفته است و نگاه ها عوض شده است. منصوریان آدم بزرگی است که با کی روش هم کار کرده ولی خوب ضعف هایی هم در مربیگری دارد مثل حرکت های لب خط. مربی باید دو خصوصیت را داشته باشد؛ یکی اینکه نیمه دوم را داشته باشد و یکی حرکت های لب خط، اما به نظرم منصوریان هیچ کدام را ندارد. باید بروید و ببینید مربیان بزرگ لب خط چه کارهایی می کنند و چگونه نتیجه بازی را تغییر می دهند.