ماهان شبکه ایرانیان

روستای نرسو

روستا ییلاقی نرسو در ۱۸ هزارگزی جنوب غربی شهرستان علی آبادکتول در دهنه محمدآبادکتول قرار داشته که دارای بیش از یکصد و پنجاه خانوار بوده آب شرب آن از چشمه سارها تامین شده و محصولاتش غلات و حبوبات و لبنیات بوده شغل اصلی اهالی کشاورزی و گله داری بوده وصنعت دستی زنان کرباس بافی ودستمال بافی است

روستا ییلاقی نرسو در 18 هزارگزی جنوب غربی شهرستان علی آبادکتول در دهنه محمدآبادکتول قرار داشته که دارای بیش از یکصد و پنجاه خانوار بوده آب شرب آن از چشمه سارها تامین شده و محصولاتش غلات و حبوبات و لبنیات بوده شغل اصلی اهالی کشاورزی و گله داری بوده وصنعت دستی زنان کرباس بافی ودستمال بافی است.وهم اکنون ازنعمت برق و آب لوله کشی بهداشتی برخوردارمی باشد.وهمچنین دراین روستای ییلاقی طوایف اسفندیاری- پلنگ -ضیائی وشریفی سکونت دارند.

روستا ییلاقی نرسو در 18 کیلومتری جنوب غربی شهرستان علی آبادکتول در دهنه محمدآبادکتول قرار دارد.

™روستای ییلاقی وکوهستانی نرسو واقع در دهنه محمد آباد کتول از توابع علی آبادکتول می باشد.این روستای کوهستانی ییلاق تابستانی اهالی روستاهای برفتان ونوده و تعدادی از اهالی گرگان می باشد.
محصولات اصلی این روستا غلات و حبوبات و لبنیات بوده وشغل اصلی اهالی کشاورزی و گله داری بوده وصنعت دستی زنان کرباس بافی ودستمال بافی است.

™مردمان آن اکثراً دامداران ییلاق رو می باشند و کشاورزانی که به صورت خوش نشینی در آن سکونت دارند.

زبان رسمی آن فارسی و از نوع لهجه کتولی می باشد.این لهجه مخصوص منطقه علی آباد می باشد و از قدمت زیادی برخوردار می باشد.انواع کلمات و هجاها و نوع چیدمان جملات آن بسیار خاص بوده و از طراوت خاصی برخوردار می باشد.
روستای نرسو حدود 15 کیلومتری فاضل آباد ودر18کیلومتری علی اباد کتول بوده و در قسمت شرقی رودخانه محمد آباد می باشد.

قدمت روستا بسیار زیاد بوده و از آثار به جای مانده از قدیم مانند قبرستانهای متعدد و سنگ قبرهای موجود آن و بالاخص وجود درخت چناری با سن بیش از 500 سال دال بر این مدعاست.

™آب و هوای بسیار متبوع و معتدل تابستانی با وزش بادهای خنک آن آرام بخش هر روحی می باشد.
™نوع آب هوایی معتدل خشک با چشمه ی بسیار روح بخش و گوارا و جنگل هایی از انواع درختان بلند و متوسط زیبایی خاصی به روستا داده و باعث رشد جمعیت فراوان بالاخص در سال های اخیر شده است.
مناطق اطراف روستا به نام های سرتنگه،سرسو،چگلی،میان کوه و حشک کوه و فتحعلی دکده روستا را مانند نگینی زیبا در خود محصور کرده اند.

™قومیت های گوناگون که با هم و در کنار هم در روستا زندگی می کنند مانند اسفندیاری،ضیاءی ،پلنگ،پلنگ اسفندیاری،برفتان کتولی،شریفی،دولتی و…می باشند که هرکدام دارای شخصیتهای با ارزشی بوده ودارای قدمت تاریخی فراوانی می باشند.
™مردمان شریف روستای نرسو دارای سنتها و آداب و رسوم خاص خود می باشندکه در جایگاه های خاص و زمان های مناسب از آنها استفاده می کنند مانند پختن غذاهای محلی به مناسبتهای مذهبی و دینی مانند ایام محرم حسینی و ماه مبارک رمضان که مردمان مناطق اطراف در آن ایام به صورت جمعی به روستا می آیند و از آن مناسبتها و یادمانها استفاده می کنند.

™زیارتگاهی در قسمت جنوبی روستا وجود دارد بنام بی بی گا خاتون که ازقدیم مردم به زیارت ایشان رفتند و نذر و نیازهای خود را ارائه می دادند.
به لحاظ تفزیحی و چشم انداز هر نقطه از روستا که بروید چشم انداز زیبا و خاص خود را داردکه در روستاهای دیگر مانند آنها کمتر به چشم میخورد.
™در خانه های قدیمی روستا در طبقه زیرین آن وجود یک دستگاه بافندگی و پارچه بافی خودنمایی می کند که نشان دهنده ذوق هنری اهالی روستا و زنان آن می باشد.

™صنایع دستی مانند بغ بند(چادر شب) شال کمر،دستمال،جوراب و پارچه های بسیار زیبا از هنر های دستی زنان روستا می باشد که البته متاٌسفانه مظاهر سنتی و قدیمی روستا مانند همین دستگاهها و چیزهای دیگر و خانه های قدیمی و بافت قدیمی روستا در حال از بین رفتن است.
پیروز باشید

محمدرضا افراز-مزرعه کتول

روستای نرسو

روستای نرسو

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان