گسکره: این روستای سرسبز با مردمی با فرهنگ وبا سواد از توابع بخش سردار جنگل شهرستان فومن است.
روستای گسکره با قدمتی دیرین یکی از قدیمی ترین روستاهای استان گیلان است. گسکره که در 9 کیلومتری جاده ماسوله با آب و هوایی کوهستانی واقع شده روزگاری محل اسکان سربازان میرزا کوچک خان جنگلی بوده است و با توجه به موقعیت خوب جغرافیایی مرکزیت روستا های همجوار را در قرن گذشته دارا بوده است. مسجد این روستا جامع می باشد به این معنا که روستاییان برای انجام اعمال عبادی از محله های خود به این روستا می آمدند. محله هایی چون شولم (شولمَه ربار یا شولمَه کوه، shulom )، کنده سر( kondasar ) ، کوچه چال ( kuchachal )، سیا چلافت ( siacholaft ) و لات ( lat ) که امروز هریک روستایی شده اند. در حال حاضر گسکره داراری چند محله با نام های میدیَ مَلَه یا همان مهدی محله ( medeya mala ) و کَفینَ مَلَه ( kafena mala ) .زمین فوتبال آزادی روستای گسکره که در کنار رود ماسوله رودخان واقع شده از چشم انداز های زیبای روستا به شمار می رود که علاوه بر برگزاری مسابقات فوتبال هر ساله در روز سیزدهم فروردین خانوادهای گسکره ای و مهمان های نوروزی در خود جای میدهد و گهگاه جشنوارهای سنتی استان را نیز پذیرا می باشد. گردَسواَ که از ییلاقات گسکره محسوب می شود ، در کنار ییلاقات دیلمان و ماسال از بهترین مناظر استان گیلان به شمار میرود.( آدرس روستای گسکره : رشت –فومن- روستای گسکره
دهستان سردار جنگل، که پیش تر به نام «دهستان ماسوله» در تقسیمات کشوری کاربرد داشت، با مساحت حدود 200 کیلومتر مربع، در 37 درجه و 08 دقیقه تا 37 درجه و 15 دقیقه عرض شمالی و در 48 درجه و 51 دقیقه تا 49 درجه و 15 دقیقه طول شرقی واقع شده از سمت شمال به دهستان آلیان و شمال شرقی به دهستان لولمان و فرمانداری صومعه سرا، از سمت جنوب به دهستان گوراب پس، از سمت مشرق به دهستانهای گشت و لولمان و از سمت مغرب به استانهای آذربایجان شرقی و زنجان محدود است. دهستان مزبور از نظر وضع طبیعی در ناحیه جلگه ای، جلگه ای کوهستانی، کوهستانی جنگلی و جلگه ای جنگلی قرار دارد. مرکزیت این دهستان بعهده آبادی بالا ماکلوان است که در فاصله 12کیلومتر شهر فومن بر سر راه اصلی اسفالته فومن به ماسوله واقع می باشد.
این دهستان دارای 54 آبادی، 2512 خانوار و 11463 نفر جمعیت بوده و آبادیهای آن بقرار ذیل خواهند بود: آبرود ـ آغوزکله ـ اسپیداربن ـ اشکلیت ـ امام زاده هاشم ـ انجیل بنه ـ پرده سر ـ توتون لات ـ توری شم ـ داره سر ـ درام درام باران ـ سیاه خونی ـ شاددول ـ واشنا ـ بالاماکلوان ـ برکیله ـ بره گون ـ لات ـ جیرزودل ـ چپول ـ چپول کش ـ خالصان ـ خانه وانه ـ درفشه ـ دله خانی ـ رباب چال ـ رضی نسا ـ زردلجه ـ زودل ـ زیده بالا ـ زیده پایین ـ سیخبن ـ سیابکون ـ سیاه کش ـ شالتوک ـ شله ویل ـ کلرم ـ کلوعه ـ کمادول ـ کوچی چال ـ کوره خرم ـ گسکره ـ لش ـ ملاباغ ـ ملال ـ میان زر ـ نمی هشت ـ وزمنا ـ وقفی ـ ویزبن ـ هرزل کوه ـ ماکلوان پایین.
برخی از آبادیهای این دهستان در دوره هفت ساله نهضت جنگل، بارها شاهد نبرد و پیکار های سختی میان قوای جنگل با قوای روس تزاری و رضا خانی بوده اند. شادروان سرتیپ پور درباره یکی از این پیکار های به وقوع پیوسته در آبادی ماکلوان آورده است : « … این آبادی شاهد پیکار سختی بین دو نیروی غیر مساوی مجاهدان جنگلی و قوای روسیان تزاری درسال 1334 قمری (1294 شمسی) بوده است که در این پیکار سه چهارم قوای روسیان نابود و بقیه منهدم و بصورت فلاکت باری رو به رشت حرکت کردند. شکست نیرویی که با صلابت می نمود و با تظاهر و اطمینان به آن که فاتحانه باز خواهد گشت به جنگل عزیمت کرده بود اینک که مفلوک و شکست خورده از ناحیه چمارسرا به سبزه میدان و راسته آقا سید ابوجعفر وقرِ کارگذار و از آنجا به پل عراق (که محل قونسولگری روس و معسکر روسیان بوده) باز می گشت مردم محلات را که به تماشا می آمدند غرق در شادی و امید کرد و به افسانه شکست ناپذیری قزاق روس پایان داد و موجب شد که در ماههای بعد افراد و دسته جاتی داوطلب پیکار بر علیه دشمن شوند و به مجاهدان بپیوندند.»