خانوانه یکی از روستاهای شهرستان فومن است که در بخش سردار جنگل و دهستان سردار جنگل فومن واقع شده است. اهالی روستا به زبان تالشی صحبت میکنند.
نام خانوانه که در نگارشهای جدید به اشتباه به صورت خانه وانه نوشته میشود از ترکیب دو واژه? خان+وانه تشکیل شده است. “خان” به ملاکان و صاحبان قصبهها در قدیم گفته میشد و “وانه” واژهای قدیمی است که به صورت “بانه” در زبان فارسی به کار میرود و به معنی محل سکونت میباشد. به علت آب و هوای خوب و موقعیت جغرافیایی این منطقه در دوران قدیم خانها و ملاکان برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح به این روستا میآمدند. آنها در این محل برای خود “وانه” هایی درست میکردند تا زمان حضورشان در این ناحیه در آن جا اقامت کنند.
آدرس روستا جهت بازدید از این روستا: گیلان-فومن-بخش سردار جنگل-ماکلوان پایین-خانوانه
خانوانه در لغت نامه دهخدا:
خانوانه . [ ن ] (اخ ) دهی است جزء دهستان حومه مرکزی شهرستان فومن واقع در 6 هزارگزی باختری فومن . ناحیه ای است واقع در کنار راه فرعی صومعه سرا به ماکلوان . این ده در جلگه قرار دارد با آب و هوای معتدل و مرطوب و مالاریایی . دارای 191 تن سکنه که شیعی مذهب و طالشی زبانند. آب آنجا از رودخانه ماسوله و محصولات آنجا برنج و چای و ابریشم و عسل و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری و شال بافی است .(از فرهنگ جغرافیایی ایران ج2)
خانوانه – ویکی پدیا:
یکی از روستاهای شهرستان فومن است که در بخش سردار جنگل و دهستان سردار جنگل فومن واقع شده است.اهالی روستا به زبان تالشی صحبت می کنند.
نام خانوانه که در نگارشهای جدید به اشتباه به صورت خانه وانه نوشته میشود از ترکیب دو واژهٔ خان+وانه تشکیل شده است. “خان” به ملاکان و صاحبان قصبهها در قدیم گفته میشد و “وانه” واژهای قدیمی است که به صورت “بانه” در زبان فارسی به کار میرود و به معنی محل سکونت میباشد. به علت آب و هوای خوب و موقعیت جغرافیایی این منطقه در دوران قدیم خان ها و ملاکان برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح به این روستا میآمدند. آنها در این محل برای خود “وانه” هایی درست میکردند تا زمان حضورشان در این ناحیه در آن جا اقامت کنند.