به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، به گفته یک مقام بلند پایه دولتی، این ذخایر ممکن است بین پنج تا 15 هزار تن اورانیوم را برای استفاده راکتورها در مدت پنج تا 10 سال ذخیره کند.
براساس گزارش شرکت نیروی هسته ای هند، هم اکنون 22 راکتور هسته ای هند در شش ایالت این کشور در مجموع تنها قادر به تامین سه درصد از برق این کشور است. دولت هند می خواهد این مقدار را تا سال 2050 به 25 درصد افزایش دهد.
هند علاوه بر آمریکا و ژاپن، با فرانسه، استرالیا، روسیه، مغولستان و نامیبیا نیز توافقنامه واردات اورانیوم امضا کرده است.
مقامات هندی روز دوشنبه اعلام کردند دهلی نو در حال گفت و گو با چندین کشور از جمله ازبکستان برای خرید اورانیوم می باشد.
خبرگزاری پی تی آی هند به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه اعلام کرد دهلی نو قصد دارد برای تامین امنیت انرژی خود در دراز مدت با ایجاد ذخایر راهبردی اورانیوم ، سوخت مورد نیاز راکتورهای این کشور را برای مدت پنج سال تامین کند.
وی افزود:هند هم اکنون درحال گفت وگو با ازبکستان برای خرید اورانیوم از این کشور است .
توافق برای خرید اورانیوم از ازبکستان در سفر ماه گذشته یک هیات ازبک به هند آغاز شد.
هند همچنین با امضای توافقنامه ای با استرالیا در سال 2014 در نظر دارد اورانیوم از این کشور وارد کند.
به گفته هندی ها، اورانیوم تولید شده در استرالیا خالص نیست و هم اکنون این کشور یک کیلوگرم اورانیوم از این کشور برای انجام آزمایش و تعیین قیمت آن وارد کرده است.
هند امیدوار است واردات اورانیوم از استرالیا تا سال آینده میلادی آغاز شود.
تصمیم هند برای ذخیره اورانیوم در حالی صورت می گیرد که راکتورهای این کشور به دلیل کمبود اورانیوم کمتر از ظرفیت فعالیت می کند.
هند پس از آنکه گروه تامین کنندگان هسته ای تحریم سی و چهار ساله خود را علیه این کشور لغو کرد توانست وارد تجارت جهانی هسته ای شود.
هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده های کربنی، استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز کشور از طریق انرژی هسته ای را در دستور کار خود قرار داده است .