بله، یبوست میتواند موجب بروز کمر درد شود. معمولاً به محض آنکه یبوست فرد رفع شود، این درد نیز فروکش مینماید. اما دلایل بسیاری وجود داشته که میتوانند موجب بروز کمر درد و یبوست به طور همزمان شوند.
طبق تحقیقات صورت گرفته، یبوست و کمر درد با یکدیگر ارتباط دارند به این دلیل که به طور معمول به طور همزمان اتفاق میافتند. عادات غذایی نامناسب، مصرف ناکافی از فیبر، کم شدن آب بدن، مصرف بیش از حد محصولات لبنی، عوارض پزشکی مانند استرس، کم کاری تیروئید و استفادهی بیش از حد مجاز از داروهایی مانند داروهای مسهل، آنتی اسیدها، و غیره، عواملی بوده که ممکن است اجابت مزاج سالم را تغییر دهند. عموماً افرادی که از یبوست و کمر درد رنج میبرند سعی کرده با مسکن و دیگر داروها درد خود را درمان سازند که این کار یبوست آنها را بدتر ساخته و ممکن است کار آنها به مرکز فوریتهای پزشکی کشیده شود. کمر درد ممکن است با از بین رفتن یبوست، رفع شود.
ارتباط میان یبوست و کمر درد
یبوست عارضهای است که فرد با مشکل در دفع مدفوع از بدن مواجه میشود. به دلیل فقدان آب و سایر مشکلات فیزیولوژیکی، مدفوع در رودهی پایینی و یا کولون مسدود میشود. مدفوع سفت و خشک گشته و کولون را مسدود میسازد که این امر ممکن است بر روی دیوارههای رودهی پایینی و نواحی مجاور فشار وارد سازد. به دلیل مسدود شدگی، مواد زائد قادر به دفع از بدن نخواهند بود. در صورتی که مدفوع در رودهی بزرگ و رکتوم تجمع یابد، این وضعیت میتواند بدتر شود. انباشتگی مدفوع بر عضلات و اعصاب نواحی مجاور اثر گذاشته و موجب بروز کمر درد میشود. این درد میتواند به نواحی دیگر بدن پراکنده شده و موجب بروز درد در قفسه سینه و یا دل درد گردد.
دلیل دیگر پشت کمر درد زمانی است که فرد قصد اجابت مزاج داشته و سعی میکند مدفوع سفت و خشک را دفع نماید که در نتیجه به فشرده شدن عضلات پشت یا کمر میانجامد. این عضلات فشرده شده میتوانند موجب بروز درد در پایین کمر و درد شکم شوند. یبوست همچنین میتواند دلیل درد مثانه باشد به این دلیل که بر روی مثانه نیز فشار وارد میسازد. در طول دوران بارداری اجابت مزاج کم و رحم بزرگ شده ممکن است بر روی رکتوم یا راست روده فشار آورده و منجر به یبوست و کمردرد گردد. این امر به علت تغییرات هورمونی صورت گرفته در طول دوران بارداری در بدن است و از اینرو به عنوان مشکلات سلامتی متداول در طول این دوره در نظر گرفته میشود.
رفع یبوست و کمر درد
یبوست، همراه با کمر درد میتواند وضعیت بسیار آزار دهندهای باشد به این دلیل که ممکن است کارهای روزانه را تحت تأثیر قرار دهد. چنانچه این وضعیت تشدید شود، ممکن است به چندین عارضهی ناخواسته بیانجامد. به منظور جلوگیری از این امر، تشخیص به موقع و درمان ضرورت دارد. در ادامه چند اقدام درمانی را جهت درمان یبوست و در نتیجه کمردرد معرفی مینماییم.
• آب بهترین راهکار برای درمان یبوست است. مقدار کافی آب نوشیده تا آب بدن خود را حفظ نمایید. آب همچنین مدفوع را نرم ساخته به دفع آسان آن از بدن کمک میکند.
• وارد نمودن مواد غذایی سرشار از فیبر به رژیم غذایی خود به افزوده شدن بر حجم مدفوع کمک خواهد کرد و آن را بدون زحمت خارج میسازد. از مصرف مواد غذایی ناسالم و به اصطلاح هله هوله تا آنجا که امکان دارد خودداری نمایید، به این دلیل که رژیم غذایی غلط علت اصلی و مهم بروز یبوست است.
• به طور منظم و مناسب تمرینات ورزشی انجام دهید. این کار سلامتی شما را حفظ کرده و از بروز کمر درد جلوگیری میکند.
• ملینها بهترین راه حل یبوست شدید میباشند. و 100% به نتیجه رسیده و موجب تسکین سریع شما میشوند. اما همیشه پیش از مصرف هرگونه دارو با یک پزشک مشورت نمایید.
• طب سوزنی و ماساژ درمانی نیز بسیار مفید میباشند.
اکنون امیدوارم پاسخ خود را از این سئوال که آیا یبوست موجب بروز کمردرد میشود؟ دریافت کرده باشید. بدینسان مرتبهی بعد که به طور همزمان دچار یبوست و کمردرد شدید، سعی کرده ابتدا بجای مصرف مسکن برای رفع کمردرد، یبوست خود را درمان سازید. مراقب خود باشید!
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای متخصص در این امر در نظر گرفته شود.